| Message |
|
|
Na comanda a intarziat asa ca am schimbat G. altifronz cu G. sveni de Rio Parana, dar nu vine decat in ianuarie https://youtu.be/lmE0GWJ9L3A?si=8iykB8JBOhWBkUlc
si astia tot sveni de Parana https://youtu.be/da_He_um4Bw?si=H9iZxnUPB_J9IHpw
|
 |
|
|
Vezi Alin ca la postul cu Guyanacara nu se poate raspunde, e blocat, pana la urma o sa o spun aici: habar nu aveam ca si astia sunt Geophagusi
|
 |
|
|
|
"Fluturii" astia africani sunt faini si tare interesanti, am avut in 1990, mai dificili cu hrana-ai mei nu mancau decat daca misca mancarea pe oglinda apei, altfel canci nici vorba de uscat sau congelate. Cand deschid gura parca sunt ambarcatiunile de la debarcarea din Normandia(sau un feriboat pentru cine nu e familiarizat), le place sa fie si ceva plante plutitoare
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Mie nu imi prea plac africanii; in afara de cei din vest(jungla, black water) si cativa din Tanganika; dar bazinul asta e fain cu aspect foarte natur
|
 |
|
|
|
Si Macropodus mai e folosit la combaterea hydrelor
|
 |
|
|
CristiCiju wrote: sper sa pun un filtru extern (in camera alaturata, dar am vazut ca e posibilitate de inundatie asa ca ma mai gandesc  )
Nu prea e cazul de inundatie la externe! Eventual prelingeri, dar si pentru alea trebuie ori sa montezi gresit/inchizi garnitura, ori sa fie mai vechi si tot asa sa se duca garnitura, chiar si atunci il pui intr-o galeata mai incapatoare si nu speli pe jos, normal depinde si de calitatea filtrului, dar de exemplu eu am o licenta de sunsun-clariol care merge de 2 ani am avut si eu probleme cu garnitura dar am schimbat-o si e ok trebuie sa mentionez ca la el am un prefiltru (tot sunsun)pe care il curat cam la 3-4 luni asa ca nu mai trebuie sa umblu la filtru sa-l desfac deloc. La problema cu algele pietrisul ce il ai in acvariu(substrat) nu ajuta, se incarca in timp(nu poate fi curatat/aspirat suficient) si devine o bomba incarcata cu resturi care egal nitriti+nitrati+fosfati(plus silicatii care sunt in apa)=alge
|
 |
|
|
|
Nu prea imi pot da seama care din Guyanacara sunt inca nu prea pot face diferenta intre geay si dacrya, cat despore curentul din bazin daca sunt altifrons din Xingu atunci se explica curentul puternic, cat despre marime bazin el are multi eu o sa am 5, iar dimensiunea lor maxima e conditionata nu toti se fac de 22cm
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Am un nou cui in cap  niste Geophagus altifrons Trombetas in ideea ca o sa mai adune de pe jos resturile, Nanay nu au treaba, si ca arata bina ca adulti, acuma pana cresc o sa fie mai uratei dar apreciem frumusetea ascunsa
https://youtu.be/6Swwnbk78t0?si=GZ7_-N4L0uHkAo6Y
|
 |
|
|
EverSad wrote:In natura, mai` orice apa are afluenti in amonte.
Daca este balta inchisa: ploua...
 Sau are izvor subteran/infiltratii
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Frumos, imi place ca vad buce pozitionate emers asa cum de fapt sunt ele in natura unde doar accidental/periodic ajung sa mai fie acoperite de apa, nu cum le plaseaza foarte multi inclusiv aquascaperi consacrati pe fundul bazinului  (stiu ca bag un pic batul prin gard)
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Aici putin asa adauga niste detalii  , Bacteriile bune sunt in filtru, substrat, sticla, lemne, pietre, plante etc. In apa sunt foarte putine.....deci nu e apa ciclata, ci filtrul si restul "decoratiunilor"
Deci, prin schimbul de apa nu elimini multe bacterii benefice, decat doar cateva foarte putine....dar in schimb elimini tot felul de "chestii" daunatoare pestilor, plantelor si mediului acvatic care se acumuleaza in timp (nu le stiu pe toate dar sunt ceva....)
Totodata, mentenanta filtrelor si eu o fac la 4 luni la acvariul mare si la 6 luni la cel de la birou si la restul acvariilor filtrele interne le spal cand scade debitul sau cand consider ca sunt prea infundate. Deci, mentenanta filtrelor e regula de baza pe langa schimbul de apa.
Parerea mea ca hranirea in exces este o problema mai mare ca si schimbul de apa, eu schimbul de apa il vad o imbunatatire, nu o problema....
Faza este ca trebuie sa stii sa schimbi si apa....si ai niste chestii pregatite (filtre, temperatura, conditioneri etc.)....
Cam asta vroiam sa spun si eu, la "chestiile daunatoare" as adauga pe langa dejectiile pestilor ce se acumuleaza mai ales cand cresti pui/juvenili si trebuie hraniti de mai multe ori pe zi si hormonii de blocare a cresterii eliberati de exemplarele mai dezvoltate/rasarite dintr-o specie pentru a bloca dezvoltarea celor din aceiasi specie cu scopul de a reduce concurenta la dominanta: hrana, reproducere.., fapt observat si dovedit printre primele dati la discusi
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Aici trebuie sa te contrazic putin, pentru ca schimburile de apa, daca vrei sa ai un acvariu sanatos cu pesti sanatosi, trebuie facute saptamanal sau maxim 2 saptamani cam 25-30% sau chiar 50%.
Eu schimb saptamanal fara nicio abatere cam 60-70% la acvariul de 450L si totul merge super!
Acum, cine nu vrea sa schimbe e treaba lui, dar apoi va suferi consecintele aferente...daca vor fi si sigur vor fi pe o parte sau alta.....
Total de acord
|
 |
|
|
|
Da, filtrele acelea sunt o treaba buna, o sa trebuiasca sa-mi iau si eu; la numar sunt toti opt au scapat atunci intre timp am mai avut schimburi de apa, dar incerc sa le fac in timpul saptamanii poate atunci nu pun aia cu lopata
|
 |
|
|
|
Mai luminos, mai vizibile culorile, fain
|
 |
|
|
 Frumos
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 , cu exceptia "specialilor"(partid, magistratura..)
|
 |
|
|