Message |
|
Intre timp am imbunatatit circulatia apei la suprafata,am adaugat un filtru intern cu spray bar,acum apa e lacrima la suprafata, am jet si din stanga si din dreapta,am marit co2 la aproape 2 bule pe sec, kh 4 ph 6.2-6.4 ,am facut si un test de co2 de la tetra (era ratacit prin dulap)a iesit 80ppm dar nu il cred,iluminarea a ramas 6 ore (4 ore max 4x39),fertilizez cu 3ml Profito (oare e DESTUL ?la 140l net) ,4ml pps pro...a cam disparut fuzz si gda...apa e cristal ,imi fac griji pt Pogostemon E Stellata...cam firava nu tare misca,am mai taiat stanga dreapta...sunt departe de cum vreau sa fie,dar cu rabdare...
|
 |
|
Da era minunat un test de fosfat.po4 si fe imi lipsesc din garderoba  am sa le iau cat de curand
Pana atunci am sa o iau incet lumina perioada mai scurta ,fertilizare minima necesara iar co2 il tin asa, ca recunosc ca m-am grabit ca o fata mare sa ii " dau in gura"
Revin cu poze peste o vreme sa vad cum evolueaza si ce mai ramane din Utricularia G
Merci
|
 |
|
Merci de sfaturi la toti.
In ce priveste Co2, e semn de intrebare la kh 4 constant si ph 6 conform tabelului pesti ar trebui sa fie morti.Toate aste la o bula per/sec./non stop.Pesti se simt foarte bine.
Inainte aveam 2 bule pe sec iar ph oscila intre 6.0 ziua si 5.8 noaptea.deja pesti respirau rapid si se vedea ca nu le este bine...neoni fiind cunoscuti pt aciditatea in care traiesc.
Tot datorita ph mic care l-am redus din a doua zi nu stiu cat de ok sunt culturile de bacterii.as putea la kh 4 si ph 6-6.2 sa nu am destul co2 pt fotoperioada?
Merci inca odata
|
 |
|
Aha...am inteles am easylife linia completa....dar am si pps si trace pe care am sa le folosesc.nu stiu cat aport aduc aia 10 neoni sau manado-ul este imbacsit dar am observat un nivel de no3 cam maricel 15-20...in idea in care se zice ca 10 ppm ar fi ideal si momentan nu stiu cat e po4.toate problemele mele au inceput dintr-o prostie am vrut sa micsorez no3 la 5-10 si po4 sa il urc la 1-2 din dorinta de a ingalbeni/inrosi plantele ,si astea in a doua saptamana  .si au aparut algele
Ok merci de raspuns am sa o iau incet.
|
 |
|
Nu mi se pare ok distantele internodale,frunzele noi sunt mici si intoarse,Macrandra creste groaznic,plantele sunt acaparate de alge sus gda si fuzz la mijloc un fel de alge maro se ia pe deget maroniu.
M-ar interesa la volumul ala 150l si peste 1w/l cat micro si macro sa fertilizez zilnic Aproximativ sa nu am carente, atat linia Easy life dar si Pps Pro si Trace la care o sa trec in curand..
Si un program de iluminare de inceput ..de ex 6 ore din care 4 ore la max 4x39 e ok de inceput?
Merci
|
 |
|
la o saptamana dupa plantare
|
 |
|
Buna Seara
M-am gandit sa va scriu problema mea,nu mai am nici o idee ,sunt confuz,am epuizat atat forumurile noastre cat cele straine ,nu mai pot sunt praf
Problema mea principala e legata de lumina /fertilizare.Am atasat o poza cu acvariul.am in el o serie de plante pretentioase.
Se da
Bazin 100x35x45h ,lumina Odyseea 4x39 (doua roz ,doua daylight) ,substrat aquabasis si manado vechi (2 ani,spalat)
fauna 10 neoni , Co2 presurizat 1bula /sec
ph 6.0 - 6.2 (noapte-zi)
kh 4 ( normal e 2 ,am o piatra calcaroasa)
no3 15-20
no2 0
nh4 0
temp 23
po4 si fe nu am teste
am gresit plantandu-l de la inceput cu tot ce se vede,cu toate ca filtru era ciclat si apa veche.,am fertilizat aiurea cand 3ml,cand 6 profito,no3 ,k si po4 aiurea cand 3 cand 6ml EasyLife
lumina a mers dupa doar o saptamana la maxim 4x39 cate 6-7 ore,acum am redus la 6 ore ,doar 4 la maxim
acum setupul are o luna, gda, si fuzz au aparut, la inceput am avut si diatome Synedra au trecut
Rotala Macrandra red creste rapid cu frunze mici,rosu inchis distanta internodala mare,Ammannia Gracilis distanta internodala mare ,verde-maroniu,Pogostemon E Stellata dezvoltare f slaba tulpina rasucita 360,Ludwigia I. Cuba verde usor spre galben da ramuri noi ce cresc invartit mici! Limnophilla Aromatica verde crud,Utricularia se topeste (folosesc si easy carbo de 7 zile)
Pana acum am avut doar T8 si am crescut plante in draci,nu am avut 1w/l ,nu il stiu controla.
Intrebari
Un program de luminat pt volumul de plante si in conditile actuale?
Cat sa fertilizez Linia Easy life dar si separat pps pro si trace mix care le folosesc la alte acvarii.
Sunt confuz deoarece simptomele imi indica lumina/iluminat insuficient,carenta de fertilizanti sau co2 ,de perlat cu 2x39 nimic ,cu 4x39 perleaza frumos mai ales Blyxa
Multumesc
|
 |
|
Vand acvariu 200l , 80x50x50 plus masa pal ,compartimente ,filtru extern,etc, solida.pret 400 neg
|
 |
|
Cu toate ca a trecut ceva timp...vreau sa inchei cu o concluzie....poate cineva mai citeste postul...discusii au murit de o epidemie/bacterioza.....toate simptomele ducand spre asta ,mi-a confirmat si crescatorul ,apa e foarte ok in Baia Mare.Au supravietuit doi...am luat altii...totul e ok.stabil...cu toate ca am un butoi cu apa pe balcon ...tot de la retea schimb...cei drept mai putin si mai des.
Multumiri celor implicati
|
 |
|
Merci de sfaturi
Ziceam ca i-am salvat....pe dracu.... acum imi incepe calvarul...chiar daca i-am trecut in alt acvariu...mor unu dupa altul pur si simplu li se dizolva cozile,aripioarele si le apare ceva puf alb pe burti,incep sa agonizeze unii...este a treia zi ,cat naiba mai dureaza?
Imi poate confirma cineva aceste simptome..asa evolueaza otravirea cu sulfat de aluminiu....oare nu este otravire cu amoniac?
Multumesc
Bogdan
|
 |
|
Cam la limita...dar ma ocup zilnic de el...acum e acum i-am bagat in 125 litri cu 5 scalarii si 20 neoni...se pare ca i-am salvat mutandu-i dar inca nu sunt in "apele lor" dupa aclimatizarea superficiala facuta.A murit cel mai mic avea "arsuri" pete albe pe tot corpul
Inca odata va multumesc de sfaturi
Bogdan
|
 |
|
merci fain...da stiam de el,am citit articole despre....acum ma lupt sa ii aclimatizez in alt acvariu plin de plante...noroc ca nu am schimbat apa acolo..sper sa reusesc
multumesc ,imi este clar
|
 |
|
In Baia Mare...sunt asa derutat....de nu vad imbunatatiri dupa cateva ore in urma filtrari cu carbune activ trebe sa ii mut incet in acvariu plantat ca-n jungla de doar 125l
Ok si apa de la retea nu va fi ok ?oare sa nu mai incerc un schimb de 50%.
Daca "resetez" acvariul steril  in cate zile devine populabil ...fara Sulfat de Aluminiu....cu aerare si filtrare puternica?
Merci
|
 |
|
Pana acum ..direct de la retea,nu am avut probleme..poate din noroc.
Cred ca e sulfat de aluminiu..am umplut o jumatae de compartiment la un tetratec 700 cu Carbune activ...si astept sa vad de le este mai bine...Sterasyl urgent nu am de unde sa fac rost.
Intrebare :Sulfatul de Aluminiu nu se evapora,nu dispare??Au trecut deja 24 ore
Multumesc
Bogdan
|
 |
|
Sper sa nu fie sulfat de aluminiu...carbunele activ l-am inlaturat de vreo 2 luni cand le-am facut un tratament cu Metronidazol.
Sa fie crescut Amoniacul (nu am test) ca parca seamana simptomele dar si actiunile mele..schimb mare de apa....hranire cam exagerata...cu mixtura...filtru usor colmatat....(l-am curatat acum rapid ..cu apa din acvariu)
Acum pe unii mai mici au aparul "o panza alba" si coditele sau albit,franjurat,"ars".
Ciudata si scaderea initiala de Ph.
Vai sper ca nu trebe sa ii mut in acvariul plantat , cu scalarii...ar fi un dezastru acolo am apa "buna" dar mai rece si cu ph mai mic.
Mersi de interventii....si sper sa trec cu bine de noaptea asta...stau saracii ingramaditii intr-un colt la suprafata
merci
|
 |
|
Salutare
intr-un acvariu steril de 230 litri am 10 discusi de 8-14 cm.Filtrare extern, plus intern,lumina 2x18w ,temp 30 grade.
Toate bune si frumoase pana azi cand dupa un banal schimb de apa de la robinet in proportie de 40% pesti au inceput sa se comporte ciudat si adica
stau la suprafata ,inchesuiti,usor inclinati...dar nu stau cu gura la suprafata......aripioarele sunt stranse ,se inegresc unii si aripioare franjurate parca arse...unii sau last pe fundul acvariului si stau inclinati
Am masurat Ph era f scazut aproape 5 asa imi arata testul de la Jbl...am corectat-o cu Bicarbonat.era 7 dupa teste..dar pesti tot asa.Mai mentionez ca am bagat conditioner biotopol cate 10ml la 40 l.
AM masurat si Nitriti si sunt OK.Aerare data la Maxim
Pestii se simt tot mai rau,stresati fac accelerari, "se stramba l"
Ce sa fie oare Clor prea mult..ceva Metale?Ce sa le fac
Va rog da-ti mi niste ideei ca sunt disperat!
Multumesc
Bogdan
|
 |
|
Oferta valabila 2-3 zile.
Bogdan
|
 |
|
ok.merci la toti
|
 |
|
Buna Ziua
Fiti amabili ..am si eu o intrebare...intr-un acvariu de 250l am 13 discusi de 7-12 cm .Dupa luni bune de acomodare am renuntat la o radacina mare din acvariu..cu brate gen caracatita...pe motiv sa aiba spatiu mai mare de inot
Discusi mei se comporta ciudat ...se ascund in plante ,nu mai mananca bine si sunt speriosi ...2-3 se bat de lateralele acvariului destul de violent.
Chiar daca am plante in acvariu , nu am pus substrat fertil,temperatura a fost minim 29,5, iar schimburi de apa 30% la 2-3 zile.
Am incercat sa sting din neoane..am 5x18w
E posibil sa le fi oferit aceea radacina...mare cei drept confort,siguranta?Sa ii deranjeze lipsa ei?
Poze inainte si dupa.(cam slabe)
Multumesc
Bogdan
|
 |
|
Buna Seara
Sunt interesat de cateva plante Aponogeton (orice fel ,mai putin Madagascariensis)
Multumesc mult ,nu fiti rusinosi cu ofertele:  )
Bogdan
|
 |
|