Message |
|
Problema rezolvata.
|
 |
|
Intrucat sunt prea mari pt acvariul meu de 60 l donez un plecostomus ( aprox 20 cm) si un rechin argintiu (aprox 15 cm).
Pestii sunt crescuti de mine de aprox trei ani.
|
 |
|
Vreau sa schimb un rechin argintiu ( aprox 15 cm) si un plecostomus ( aprox 20 cm) cu plante.
|
 |
|
.
|
 |
|
Vand un rechin argintiu si doi plecostomus.
Pestii sunt crescuti de mine de aproximativ trei ani.
Lungimea lor este intre 15 si 20 cm.
Am acvariul de 60 l iar ei au crescut prea mari pt acvariul meu.
Nu stiu ce preturi se practica asa ca astept oferte.
Am si un acvariu de 60l pt ciclide africane ( un peste albastriu,doi sanitari si un ancistrus) cu un filtru extern.
Pretul acestuia este 300 lei.
|
 |
|
Baieti, cearta virtuala e stupida...mai bine va intalniti la o bere.
|
 |
|
Am donat cei doi pesti albastrii si momentan este oarecum liniste.
Totodata am scos si plantele din acvariu si s-a creat putin mai mult spatiu.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si sper sa mai pot apela la voi cand am "necazuri".
O zi buna.
|
 |
|
Albastreii s-au dat.
Mai am unul galben cam mare care se pare ca se impune dar nu in acelasi mod ca cei albastrii.
In caz ca face multa panica in acvariu il voi dona si pe acesta dar va tin la curent.
Momentan se poate considera inchis.
Multumesc.
|
 |
|
Am primit un acvariu cu ciclide si donez doi dintre ei.
II donez pentru ca sunt agresivi cu ceilalti.
Donatia este valabila maxim doua ore ,in caz contrar ii duc la un petshop.
0760963916
|
 |
|
Cosmin wrote:Nu conteaza daca sunt sau nu compatibile,atata timp cat au un spatiu prea mic se vor bate pana cand cei mai slabi vor ceda.Singurul lucru ce il poti face pentru a le pastra este un acvariu mai mare.
Acvariul mare va fi posibil doar la anul cand ma voi muta intr-o casa.
Multumesc pentru sfaturi.
Cred ca ii voi dona pe cei doi care sunt batuti.
|
 |
|
Cosmin wrote:Iarta-l pe "Avansatul",el creste ciclide de ani de zile si vrea poze concrete.
Lasand gluma la o parte,acvariul acela e prea mic pentru 9 ciclide,tie iti trebuie un acvariu de minim 200 de litri.Daca as fi in locul tau le-as dona/vinde.
Sunt convins ca ai dreptate insa fiind cadou nu pot face asta.
Ajutati-ma sa le fac viata mai usoara...speciile respective nu sunt compatibile?
|
 |
|
Avansatul wrote:Pune niste poze ca asa pot sa iti zic si eu sti masina aia cu roti negre capota gri si plafon maroniu
Ape limpezi 
In timp ce ai scris eu ma chinuiam sa micsorez poza...nu le-am putut pune pe amandoua ca erau prea mari.
Multam de interes si de rapiditate.
|
 |
|
Poza cu cei negrii care stau in colt
|
 |
|
Vreau nu vreau m-am pricopsit cu un cadou.
Cadoul este un acvariu cu ciclide africane si trebuie sa am grija de ei.
Este un acvariu de 60 l (stiu ca este destul de mic) si am aprox 9 pesti destul de mari,filtru extern,iluminare cu lumina rece (nu imi place),etc.
Problema este ca unul din pestii albastrii (inca nu cunosc denumirile ciclidelor) ii bate pe cei negri cu coada galbena si acestia stau intr-un colt.
La fiecare incercare a lor de plimbare prin acvariu sunt trimisi la colt.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ce modificari sugerati in afara scoaterii plantelor?
Multumesc anticipat.
|
 |
|
Tel 0760963916
Zona Universitate ,Bdul Hristo Botev.
Dupa ora 19.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:Pe vremuri foloseam albastru de metil pentru dezinfectie (gasesti la farmacie cred). Pui cateva picaturi in apa
Izoleaza pestucii bolnavi intr-un borcan de 10l de sticla, daca n-ai acvariu carantina.
Pune in el un vibrator (aerator) si incearca sa n-ai variatii de temperatura in el, tine-l departe de lumina directa a soarelui, seara inveleste-l in ceva, la 10l o sa-ti scada/creasca repede temperatura.
Pune deoparte intr-un butoi mai mare, cu gura larga apa la declorinat cam 24h, sa ai cu ce sa schimbi apa din borcan (evident ca se va bahli destul de repede)
noroc, sper sa nu dea molima
Albastu de metil nu are acelasi efect ca si verdele de malachit?
|
 |
|
Din pacate rasbora a murit si a fost mancat in mare parte de ceilalti pesti si melci.
Un neon se comporta anormal asa ca l-am sacrificat.
Am hotarat ca sa eutanasiez orice peste care se inbolnaveste spre binele celorlalti.
Desi filtrul balboteaza suficient apa majoritatea pestilor si melcilor stau la suprafata (chiar si cei de mijloc).
Este clar ca apa nu este in parametrii optimi.
Am pus in acesta seara verde de malachit pentru a incerca o dezinfectare.Ii voi lasa trei patru zile si voi schimba apa.
Ceva sfaturi pentru o dezinfectare totala?
Poate un nou inceput sau e prea extrem?
|
 |
|
Hai baieti ca sunt calzi.
Se maresc si tare imi este ca ii fac cu usturoi.
Care stiti o reteta buna? 
|
 |
|
opincarul wrote:salutare colegu. daca vrei si esti dispus sa ajungi maine in zona parcul tei sau parcul circului, iti dau eu un bolovan de sare fara iod. eu mi—am adus din salina de la slanic prahova acum cateva saptamani. singura problema e ca trebuie dizolvata in apa si apoi eliminat sterilul din apa.
Apreciez ajutorul.
Daca se poate trimite-mi un nr de telefon pe PM si te contactez.
Daca ai nevoie de niste melci pomacea, am o gramada de pui de donat.
Aviz amatorilor.
Am pus anuntul si la donatii dar sunt doar doi amatori pana in prezent.
Ceea ce ma frapeaza insa este ca sunt multi care doresc dar li se pare ca e drum lung pana in centru.
Cum ar fi sa-i spun colegului care s-a oferit sa-mi dea ceva, sa-i cer sa imi aduca produsul si la scara.
|
 |
|
scorpionul wrote:in primul rand izoleaza pestisorul. Ceea ce cade din el poate fi consumat de ceilalti si se infesteaza la randul lor, sau daca moare si tu nu vezi la timp ca sa-l scoti din acvariu el va vi consumat de ceilalti. Din cate vad(sper sa nu vad bine) el este in acvariul mare. Incearca sa vezi daca apare aceasta problema la ceilalti pesti ca sa stii ce trebuie sa faci
Stiu ca ar trebui sa-l scot dar singura varianta ar fi un borcan pentru ca nu-l pot pune nici in maternitate.
Rezista in borcan fara filtru,etc?
In ce fel crezi ca ar fi bine sa-l tratez?
sarea functioneaza?dar de unde naiba sa iau sare neiodata?
Mai am verde de malachit si stiu ca e un dezinfectant...este ok sa-l tratez asa?
Ce cantitate e recomandata sa nu-l omor?
|
 |
|