[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mici probleme de inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dany_beboide
Junior member

IP:

Salut

Sunt incepator si as avea nevoie de cateva sfaturi.
Am un acvariu de 60 l,are aprox doua luni de cand l-am cumoarat si recunosc ca nu am respectat toate etapele legate de ciclare.
In el am urmatorarele specii de pesti:
- mulinezi - 3 buc
- guppy - 3 buc
- neoni - 6 buc
- rasbora - 3 buc
- ancistrusi - 2 buc
- xifo - 5 buc
- ..... - 2 buc (nu stiu cum se numesc dar am inteles ca sunt consumatori de alge si daca ii recunoaste careva va rog sa-mi spuneti specia)
- sanitari 2 buc

De cateva zile am cumparat un fitru extern JBL e901 la care i-am pus un burete la sorb pentru filtarea grosiera si a proteja filtrul.
Singura problema pe care o am este apa usor verde si cu ceva impuritati care plutesc in ea.Ajuta solutiile din comert pentru curatarea apei?
Alaturi de acest fitru inca il mai am pe cel vechi dar vreau sa-l scot insa nu stiu dupa cat timp pot face acest lucru.
La cat timp trebuie sa curat filtru extern?
Ce alte substante trebuie sa cumpar pentru a proteja pestii si a avea o apa buna din pct de vedere chimic?
Multumesc tuturor pentru sfaturile viitoare.

Sa nu uit: donez cca 25 pui guppy de apox 2 luni.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2013 21:57:53

[Email] [WWW] [Yahoo!]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Mult prea multi pesti pentru acvariul tau. Nu exista nici o substanta chimica care sa iti curete apa. Scoate buretele de pe in-ul filtrului, in timp se va colmata si iti va reduce drastic debitul. Filtrul extern nu se curata prea des, ideal ar fi niciodata.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

bobiciupe wrote:Mult prea multi pesti pentru acvariul tau. Nu exista nici o substanta chimica care sa iti curete apa. Scoate buretele de pe in-ul filtrului, in timp se va colmata si iti va reduce drastic debitul. Filtrul extern nu se curata prea des, ideal ar fi niciodata.

Am banuit ca sunt prea multi dar nu ma indur de ei sa ii dau.
Pestilor la merge bine,cresc pe zi ce trece,plantele o duc foarte bine intrucat trebuie sa le tund saptamanal.
Buretele pe in-ul filtrului l-am pus deoarece am citit tot pe acest forum ca este indicat.
Pana in prezent mi-au murit doar doi pesti la distanta mare de timp si chiar am trecut printr-o situatie nasoala,un mulinez a avut gris si am reusit sa opresc aceasta boala cu ajutorul informatiilor de pe site.
Multumesc oricum pentru sfat.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Katalin_s
Member

IP:

Salut!
Dupa cum bine ar fi trebuit sa stii cand te-ai apucat de asa ceva ca tu o sa ai in casa un colt din natura, de aici rezulta ca trebuie sa fie cat mai natural.
Asa ca nu se introduc substante chimice in bazi. Daca ai pesti bolnavi se izoleaza si se fac tratamente separat.
Filtrul extern se ciceaza cam in aproximativ 2 saptamni, asta inseamna ca dupa perioada aceasta poti sa mergi doar cu filtrul extern.
Daca vrei sa tii asa multi in bazin recomandat este ca in filtru sa ai mult material filtrant biologic, este adevarat ca daca il ai plantat mai ajuta si ele dar tu il ai fff populat.
dany_beboide
Junior member

IP:

Katalin_s wrote:Salut!
Dupa cum bine ar fi trebuit sa stii cand te-ai apucat de asa ceva ca tu o sa ai in casa un colt din natura, de aici rezulta ca trebuie sa fie cat mai natural.
Asa ca nu se introduc substante chimice in bazi. Daca ai pesti bolnavi se izoleaza si se fac tratamente separat.
Filtrul extern se ciceaza cam in aproximativ 2 saptamni, asta inseamna ca dupa perioada aceasta poti sa mergi doar cu filtrul extern.
Daca vrei sa tii asa multi in bazin recomandat este ca in filtru sa ai mult material filtrant biologic, este adevarat ca daca il ai plantat mai ajuta si ele dar tu il ai fff populat.

Multumesc.

Cand am avut boala respectiva i-am tratat pe toti cu Fungol care nu stiu daca a dar rezultate insa o metoda invata aici pe forum a fost sa ridic temperatura la 32 grade pentru o noapte si apoi la 30 grade cateva zile.
Rezultatul a fost multumitor.
O sa renunt la filtrul intern dar dupa ce voi reusi sa limpezesc apa cat se poate de mult.
Cred ca si o pompa de aer ma va ajuta deoarece fiind multi in bazin apa nu este oxigenata multumitor.
Am plante,nisip de quart granulatie medie si inca un nisip de o granulatie putin mai mare de culoare neagra.
Nu stiu de ce nu pot pune cateva poze ca sa va faceti o idee cat mai buna.
O sa mai incerc.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

Inca mai am aprox 20 de guppy pe care vreau sa-i donez.
Mi-e mila sa-i arunc intr-un lac.
Am foarte multi pesti in acvariu.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Donatiile se pun aici. Asa iti creste sansa ca anuntul tau sa fie citit de doritori

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
dany_beboide
Junior member

IP:

Exista cumva o boala (cel putin la guppy) care aplatizeaza burta?Sa fie o problema de digestie?
Am avut o femela care arata de parca nu avea deloc burta ba chiar se incovoiase putin in sus.Am asociat acest aspect cu un mic incident la filtru in sensul ca am crezut ca a fost trasa cumva pe furtune.
Dupa aproximativ trei zile de cand am observat aceasta situatie a si murit si observ ca multe femele au acest aspect alungit si subtire dar nu la fel de pregnant ca la cea care a murit.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2013 22:07:44

[Email] [WWW] [Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

A mai murit o femela care inota ciudat si anume cu capul in jos.
Restul nu prezinta nici un simptom.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

daca sunt "subti" de burta pot fi viermi intestinali. o sa moara toti daca e asa ceva.
arunca un ochi aici : http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases si vezi daca se potriveste ceva.
dany_beboide
Junior member

IP:

pretorians12 wrote:daca sunt "subti" de burta pot fi viermi intestinali. o sa moara toti daca e asa ceva.
arunca un ochi aici : http://www.jbl.de/en/online-hospital/identifying-and-curing-fish-diseases si vezi daca se potriveste ceva.

Multumesc.
In ultima vreme vad ca s-au mai rotunjit putin iar comportamenetul este in regula.
La mulinezi am observat insa ca stau uneori pe fundul aqvariului dar se mai si ridica.
Cred ca problema este numarul mare de pesti chiar daca filtrul isi face treaba cu brio insa raman problemele legate de nitriti.
Azi o sa curat filtrul ca nu l-am spalat de vreo trei patru luni si sper sa fie ok.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
valiuke
Unripe member

IP:

Salut ! Am si yo o mica problema daca poate cineva sa ma ajute va rog . Am un caras portocaliu care are aproape jumate din coada franjuri , banuiesc ca a fost muscat de alt peste din acvariu sau sa fie din cauza ph-ului apei. Ce sa fac cu el ca sa isi revina ? va rog ajutati-ma. Multumesc
[Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

Am observat o problema la un Rasbora.
Poate cineva sa-mi spuna ce problema este din poze?
Momentan ii tratez cu Nedol pentru paraziti intestinali.
Tratamentul este in a doua faza (aprox 20 zile).
[Thumb - 4.JPG]

[Thumb - 3.JPG]

[Email] [WWW] [Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

Hai baieti cu un sfat ca moare pestisorul...
In seara asta vad ca uneori se lasa pe o parte...nu cred ca mai rezista mult.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

in primul rand izoleaza pestisorul. Ceea ce cade din el poate fi consumat de ceilalti si se infesteaza la randul lor, sau daca moare si tu nu vezi la timp ca sa-l scoti din acvariu el va vi consumat de ceilalti. Din cate vad(sper sa nu vad bine) el este in acvariul mare. Incearca sa vezi daca apare aceasta problema la ceilalti pesti ca sa stii ce trebuie sa faci

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
dany_beboide
Junior member

IP:

scorpionul wrote:in primul rand izoleaza pestisorul. Ceea ce cade din el poate fi consumat de ceilalti si se infesteaza la randul lor, sau daca moare si tu nu vezi la timp ca sa-l scoti din acvariu el va vi consumat de ceilalti. Din cate vad(sper sa nu vad bine) el este in acvariul mare. Incearca sa vezi daca apare aceasta problema la ceilalti pesti ca sa stii ce trebuie sa faci

Stiu ca ar trebui sa-l scot dar singura varianta ar fi un borcan pentru ca nu-l pot pune nici in maternitate.
Rezista in borcan fara filtru,etc?
In ce fel crezi ca ar fi bine sa-l tratez?
sarea functioneaza?dar de unde naiba sa iau sare neiodata?
Mai am verde de malachit si stiu ca e un dezinfectant...este ok sa-l tratez asa?
Ce cantitate e recomandata sa nu-l omor?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

salutare colegu. daca vrei si esti dispus sa ajungi maine in zona parcul tei sau parcul circului, iti dau eu un bolovan de sare fara iod. eu mi—am adus din salina de la slanic prahova acum cateva saptamani. singura problema e ca trebuie dizolvata in apa si apoi eliminat sterilul din apa.

Mama prostilor e mereu gravida!
dany_beboide
Junior member

IP:

opincarul wrote:salutare colegu. daca vrei si esti dispus sa ajungi maine in zona parcul tei sau parcul circului, iti dau eu un bolovan de sare fara iod. eu mi—am adus din salina de la slanic prahova acum cateva saptamani. singura problema e ca trebuie dizolvata in apa si apoi eliminat sterilul din apa.

Apreciez ajutorul.
Daca se poate trimite-mi un nr de telefon pe PM si te contactez.
Daca ai nevoie de niste melci pomacea, am o gramada de pui de donat.
Aviz amatorilor.
Am pus anuntul si la donatii dar sunt doar doi amatori pana in prezent.
Ceea ce ma frapeaza insa este ca sunt multi care doresc dar li se pare ca e drum lung pana in centru.
Cum ar fi sa-i spun colegului care s-a oferit sa-mi dea ceva, sa-i cer sa imi aduca produsul si la scara.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dany_beboide wrote: Daca se poate trimite-mi un nr de telefon pe PM si te contactez.
Daca ai nevoie de niste melci pomacea, am o gramada de pui de donat.

Ti-am lasat numarul meu in PM. Melci nu vreau, multumesc. Am destui comunitari
Daca vii din centru, poti sa iei tramvaiul 16 de la Sf Ghe. si cobori la Magura, fix in fata parcului Tei.
Oricum ma poti suna maine, dar dupa ce rasare soarele de 11

This message was edited 1 time. Last update was at 18/08/2013 02:28:13

Mama prostilor e mereu gravida!
dany_beboide
Junior member

IP:

Din pacate rasbora a murit si a fost mancat in mare parte de ceilalti pesti si melci.
Un neon se comporta anormal asa ca l-am sacrificat.
Am hotarat ca sa eutanasiez orice peste care se inbolnaveste spre binele celorlalti.
Desi filtrul balboteaza suficient apa majoritatea pestilor si melcilor stau la suprafata (chiar si cei de mijloc).
Este clar ca apa nu este in parametrii optimi.
Am pus in acesta seara verde de malachit pentru a incerca o dezinfectare.Ii voi lasa trei patru zile si voi schimba apa.
Ceva sfaturi pentru o dezinfectare totala?
Poate un nou inceput sau e prea extrem?
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: