[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex.paul
Forum Index » Profile for alex.paul » Messages posted by alex.paul
Ok...am sa ma axez pe tanganyika. Acum sa discutam putin de filtrare. Ma intereseaza mediile filtrante...recomandari?
Cat despre apa, ce informatii puteti sa-mi oferiti temperatura ph...?
Mai este mult pana la background cand va trebui sa stiu exact habitatul pe care sa ma axez. Momentan sunt in asteptarea sticlei si nu stiu pe ce silicon sa merg. Dow corning sau Bison ? Sambata as vrea sa lipesc stivla si am nevoie de putin ajutor.
Intr-un final am reusit sa fac un plan pentru un nou acvariu.
Dupa prima experienta cu africanii pot spune ca le-am ramas fidel, asa cum se poate citi si in titlu.
Acvariul va arata cam asa:
-160 cm lungime;
-50 cm latime;
-50 cm innaltime;
Pentru filtrare nu sunt inca foarte hotarat dar ma gandesc sa folosesc doua filtre sun sun a cate 2000 l/h cu lampa UV incorporata.
Masa va fi confectionata pe baza unui cadru metalic ce va fi impachetat in pal...
Iluminatul va fi incorporat intr-un capac din pal cu o lampa de led incorporata.
Pe parte de background presupun ca stiti cu toti cobtinuare...va fi marca proprie cu o noua formula. Acum sper sa reusesc sa ma apropii si mai mult de realitate.
Ce nu reusesc eu sa fac este sa ma decid in privinta africanilor. Tanganyika sau malawi am nevoie de cateva pareri
Multumesc frumos pentru aprecieri
Acvariul este in bucuresti, ideea de baza era creerea unei cascade, filtrarea fiind sustinuta de un filtru cascada care este mascat de partea de sus a backgroundului, bucata detasabila care va facilita schimbarea/curatirea mediilor filtrante
Finalizat
Finalizat
Montaj
Puzzle
In continuare am sa va prezint doua modele de care aveti habar si care au fost amintite pe forum.
1. Romeo
image
image
2. Faye
image
image
image
image
image
Dupa un drum de cateva ore pana la Focsani, pe o vreme frumoasa si dupa ce am admirat frumusetile tarii noastre:
image
am reusit sa ajung la destinatie, si dai cu munca, curata acvariul...si monteaza backgroundul
image
image
image
De curand am discutat cu cineva si ma intrebat: "Dar de ce dureaza asa mult pana executi un background", pai raspunsul ar fi urmatorul, fiecare etapa de fabricatie primeste maxima atentie, fie ca este cimentul, fie ca este pictatul, sculptatul sau rasina...
image
image
Si cam asa arata acel beckground la final, background de care se bucura domnul Radu Baltac din Sibiu:
image
Am avut onoarea sa lucrez si chiar sa il cunosc cand a fost in concediu la mare pe domnul Horia, se numara printre colegii nostri de pe forum.
image
image
image
Printre persoanele cu care am colaborat se numara si domnul Catalin care la randul sau a fost multumit cand comanda a sosit la destinatie
sa mai continui si cu jurnalul meu. Decorurile incepeau sa iasa tot mai apropiate de adevar...clineti incepeau sa apara.
Robert din Sibiu este unul dintre persoanele care au avut incredere in mine
image
Din pacate curierul si-a batut joc de munca mea si dupa un scandal monstruos cu cei de la curier (astfel am invatat cum trebuie sa expediez un colet ca el sa ajunga la destinatie fara probleme) astfel am facut un remake al backgroundului
Al doilea rezultat....
image
image
Salurare colegi! Am reusit sa plec si eu in concediu in sfarsit si am aterizat in roma. Am cam terminat de vizitat minunatiile de prin zona si as fi fost curios sa stiu daca aveti habar de vre-un ciclidofil cv prin zona. Aveti ceva informatii si cunostinte in domeniu ?
Salutare colegi ! Astazi perioada mea de vara se sfarseste si incep munca . Vreau sa rasp provocarii primite pentru un background care sa imbine lemnul cu rocile. Dar pana va fi gata noul background, am sa termin de prezentat lucrarile executate deja.
Dat fiind ca am inceput sa am cateva modele pe care sa le prezint, usor, usor increderea pasionatilor de ciclide africane a inceput sa creasca.
Urmatorul background este al unui pusti, care ma surprins in mod placut. Pasiunea pe care o dezvolta radu ma facut sa lucrez doar pentru materiale. I-am "vandut" o parte din experientele mele si dupa ceva timp petrcut in atelier am reusit sa duc la final si proiectul sau. Acvariiul este micut cred ca are undeva la 60 de litri daca nu ma insel.
image
image
image
image
Radu`s background
pai nu stiu gandeste-te la rasina, vopseaua este foarte posibil sa se deterioreze in timp da-mi un facebook cv si vb mai multe acolo, iti pot da mai multe detalii si tinem legatura mai usor
Vopseaua nu face schimb de substanta cu apa din acvariu ?
Ok, multumsc oricum pretul este ridicat si daca ai un aparat foto calumea sa faci o fotografie sa pot vedea stratul si rugozitatea pe care o da acest hidroizolant as fi foarte recunoscator. Ca si sfat ia in calcul o detoda de a izola vopselele.

Forum Index » Profile for alex.paul » Messages posted by alex.paul
Go to: