[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: octavian
Forum Index » Profile for octavian » Messages posted by octavian
poti sa-mi explici ce este un ozelot. am cautat pe ent si nu cred ca ceea ce am gasit eu corespude cu ce ai tu de vanzare. deci.. despre ce e vorba?
eu gandeam deja sa arunc viermii mei. ii tin acum in hartie igienica roz... oare imi intoxic pestii?
esti norocos ca poti tine viermii in frigider si in plus la legume. imi imaginez ce embargou mi s-ar pune daca damele din familie si nu numai ar gasi niste viermisori rosii si draguti langa mancare! OMOOOOOR!!!
dar in cazul larvelor de libelula cum trebuie procedat? am luat o cantitate maricica care trebuia sa-mi ajunga 3 saptamani (cica). mi s-a zis sa ii tin in hirtia in care mi s-au dat ca rezista (hartie e un filtru de cafea). problema e ca acum misos de iti iau nasul si i-am scos pe balcon. ei sunt umezi in continuare si vii. exista si o alta metoda sa nu mai miroasa asa? cand am ami avut ii tiem si eu sub forma de tablete la congelator dar vanzatorul mi-a zis ca "nuuuuuuuu e nevoieeeee"...
ce sa fac?
am cumparat 2 ramirezi acum 2 zile. erau in regula culori, forma apetit etc.
astazi am vazut unul balonat. stiu ca au mancat amandoi ca porcii dar asta nu explica de ce unul dintre ei este balona numai intr-o parte. si ca sa fiu sigur ca este o problema grava imi inoata usor inclinat sper partea balonat. exsita vr-eu remediu sau nu?
apetit are, bataios e dar are si problema asta...
ce sa fac?
am o intrebare: daca lampile mele au un geam protector si mai am si un geam pe post de capac sub lampi, e adevarat ca multe din proprietatile luminii emanate se pierd? mi s-a spus ca razele ultraviolete nu prea trec prin geam.
care e secretul platelor bacopa? au inceput sa mi se usuce sau mai bine zis frunzele se "topesc" pt ca nu exista nici o pata de maro pe verdele lor. se poate sa fie din cauza luminii? acum am scos geamul care sta pe port de capac si sper sa se opreasca topitul.
ca lampi pentru un o coloana de 50 de cm am 2 de 18W si 60 lungime unul cu spectru normal daylight si unul cu albastru si mai am unul de 55cm nu stiu cat are ca W dar cred ca 16W nu sunt sigur, este un osram sau un philips special pt plante de culoare roz.

multumesc anticipat pentru ajutor.
cum am pus am aruncat apa in bazin in asa fel incat sa la acopar integral. nu sunt pesti inauntru iar motivul pt care am pus termostatul este frica de apa rece care ma gandeam ca poate afecta plantele. apa este f rece la robinet. oricum diseara sunt la 8 acasa si o sa le plantez si tot. termostatul este fixat la 24 de grade iar capacul nu este pus.

m-am mai linistit la citirea lesajelor voastre si va multumesc pe aceasta cale.

p.s. ce metoda se foloseste la adaptarea termica a plantelor. nu amamia uzit de asa ceva mai ales ca eram dota cu mbume pana acum. ce implica aceasta adaptare?

multumesc
sunt la serviciu si am lasat acasa un acvariu de 110l plin cu apa cam un sfert si plante cumparate azi dimineata. pt ca a trebuit sa fug la serviciu si acvariul era gol si neavand timp sa le plantez a trebuit sa pun niste apa de la robinet si termostatul ca sa nu le frig cu apa rece. eu am mai avut o experienta cu un termostat pt acvarii de cel putin 200 de l care pus intr-unul mic nu se oprea. intrebarea e evidenta: se va opri termostatul la temperatura setata sau voi gasi o ciorba acasa???termostatul meu este cel banal din toate petshopurile si mai toate acvariile.

rezolvat
cum am zis donez o pereche de octofasciatum, detalii pe pm
salut! am de evacuat urgent si pe gratis un cuplu de nigro albino care depun ca iepurii si o pereche de ciclide africane care au forma asemanatoare cu a estherelor sau elongatus dar sunt rosii. spre rusinea mea nu stiu cum se numesc pt ca nici vanzatorul nu stia. i-am luat pt ca nu mai vazusem asa ceva pana atunci.
asadar vreau sa scap urgent de ei. ii duc in obor maine asa ca va astept.
bineinteles ca nu am de gand sa fac o ciorba in acvariul meu. vreau sa il populez cu o singura specie iar conditiile sa fie adaptate in consecinta. vreau sa stiu ce pesti sunt disponibili printre forumisti asa incat sa pot alege si eu specia care imi place mai mult si careia as putea sa-i acord conditiile prielnice dezvoltarii.
ma interesa sa achizitionez cateva ciclide "pitice" pentru acvariul meu de 100 L. cum nu am vazut in comert astfel de pesti m-am gandit sa postez aici sa vad cam ce s-ar ptuea achizitiona de la voi. astept oferte.

multumesc
ultima oferta: la acvariu de 3 milioane mai puneti 1 milion si va dau inca un acvariu de 80 lungime 30 latime si 30 inaltime complet echipat cu nisip si pietre si cu perechea de nigro albino care a depus de 2 ori deja. acest acvariu nu are masa.
chiar nu intereseaza pe nimeni? de vanzare mai este doar cel de 3 milioane plus nisip de mare. astept doritori
femela tot nu arata bine, dar manaca si manaca bine. o mai alearga amsculul dar nu asa de mult. sunt momente bune in care stau impreuna fara probleme. cred ca va trebui sa le dau "vitamine".
e semi-transparenta.
am o pereche de octofasciatum si am o problema cu femela. in timp ce masculula rata f bine femela arata destul de sifonata. solzii nu sunt luciosi, sunt .. nu stiu cum sa explic mai bine: sifonati rau. pare putin muscata pe o parta in sensul ca are o pata mai alba. masculul o cam alearga prin acvariu dar nimic violent. esta alergtura de rutina specifica ciclidelor. nu stiu ce poate fi. m-am gandit ca este dovada violentei masculului dar i-am vazut stand si impreuna. in plus aripiarele femelei tind sa se stranga spre coada, nu se mai desfac. pe de alta parte ea mananca. le dau niste "blood worms" uscati de la o firma chinezeasca. din cate vad nu se omoara dupa ea dar mi s-a spus ca e f hanitoare mancarea. nu stiu ce sa cred.
ce parere aveti??
am si eu o intrebare mititca. e adevarat ca pleco se hraneste si cu melcii aceia maro mici care se raspandesc f repede? daca nu atunci cine ii rade si poate convietui in acealsi timp cu o pereche de octofasciatum? dorinta mea de a scapa de acei melci tine de estetica acvariului.
ok am inteles. ramane un NU. nu o sa-mi bat joc de pesti.
merci pt info.

Forum Index » Profile for octavian » Messages posted by octavian
Go to: