[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Speologul
Forum Index » Profile for Speologul » Messages posted by Speologul
Message
[img]http://speologul.sunphoto.ro/Schita_acvariu
Salut din nou. Eugen pun si o schita cu acvariul desfasurat, asa cum mi l-am imaginat eu. Cu rosu sunt marcate zonele unde se aplica siliconul. Am ales ca fetele anterioara si posterioara sa fie cu 22-23 mm mai lungi decat baza pentru a corespunde sumei dintre 2xgrosimea sticlei (2x10 mm) + 2x grosimea stratului de silicon (2x1 mm pana la 2x1,5 mm) + lungimea fundului (1200 mm). Peretii sunt monatati de jur imprejurul bazei (nu peste) iar fetele laterale sunt acoperite de fetele anterioara si posterioara.
http://i1068.photobucket.com/albums/u447/Speologul/aranjaresticlaacvariudimensiuniinterne120-50-50cusilicon.jpg
Ma gandeam ca dupa ce se usuca (12-14 zile) sa aplic pe fundul acvariului inca o coala de 10 mm cu dimensiuni de 1223/523 mm.
E bine cum m-am gandit?
Multumesc pentru ajutor si sfaturi
va salut din nou.
Am reusit intre timp sa obtin oferta de sticla de la Tehnic Glass din Cluj-Napoca (abia azi mi-au raspuns la mail).
Iata oferta lor:
"1. momentan avem pe stoc si sticla clara si sticla extraclara de 10mm. Sticla se poate debita la dimensiunea ceruta.
3. se pot slefui doar canturile cerute. slefuire cant "I"
5. pret sticla float clear 10mm: 18,1 euro/mop+TVA
pret sticla extraclear 10mm: 31,95 euro/mp+TVA
pret slefuire cant I: 2,9 euro/ml+TVA"
Mi-au raspuns foarte clar, pe puncte (asa cum le-am solicitat). Taierea se face pe linii automate.
Pna aici totul clar.
M-am gandit sa fac un acvariu home made (colegul Claudiu Truta s-a oferit sa ma ajute la montarea lui, oferta pentru care ii multumesc si aici, calduros, chiar am nevoie de o mana priceputa)
M-am gandit sa fac un acvariu cu fund incastrat (peretii sunt asezati de jur imprejurul fundului), cu fetele peste laterale. Aceasta metoda (cred eu) imi permite sa vad TOATE lipiturile (daca au bule, daca se vede sticla prin stratul de silicon, etc) inainte de a se usca siliconul (desi stiu ca bule pot sa apara si ulterior). Ulterior fundul va fi dublat prin adugarea unei coli suplimentare de 10 mm grosime, care va fi montata DUPA uscarea completa a siliconului.
Dimensiunile la care m-am gandit sunt urmatoarele (si aici daca am gresit, va rog sa ma corectati):
Baza: 1200/500 mm ( muchii neslefuite) - sticla clara
Peretele anterior si posetrior de 1222-1223/510 mm (abatere de 1 mm maxim la lungime , dar amandoi peretii identici, cei 2-3 mm in plus necesari pentru grosimea stratului de silicon) - sticla extraclara (ca nu se stie cand se zgarie fata si intorc acvariul invers )
Fetele laterale 500/510 mm - sticla clara
Slefuirea DOAR a marginilor de sus a acvariului precum si a marginilor laterale ale fetelor.
Doua benzi de intaritutra longitudinala de 1100/60 mm (slafuire pe o latura) - sticla clara de 10 mm.

Intrebari:
1. Calculele sunt OK?
2. Se poate lipi ulterior fundul (pentru dublarea rezistentei)?
Dupa calculele mele ies sub 100 Euro cu sticla, mai vine siliconul si munca, dar astea doar mai apoi.
Multumesc


Scorpionule sunt interesat bineinteles. Da-mi te rog adresa lui . Multumesc
Multumesc Viulian. Tot va fi necesar sa astept pana la toamna cu amenajarea propriu-zisa. Pana nu termin cu doctoratul (sunt deja in oarecare criza de timp)nu voi avea timpul necesar sa ma ocup serios de intretinerea acvariului. Dar pana atunci, in cate o pauza, mai am timp sa-mi fac fac o idee cat mai exacta despre ce anume am nevoie pentru a demara proiectul si despre pasii pe care ii voi avea de urmat. Iar primii pasi, asa cum spuneam si mai sus, sunt acvariul si lumina (si astept in continuare pareri), restul rand pe rand.
Va salut calduros pe toti. Ma numesc Tudor, sunt din Cluj-Napoca, am 42 de ani, sunt medic. In liceu si studentie am avut cateva acvarii cu volume cuprinse intre 30 si 80 de litri, nimic deosebit: multe plante puse fara simt estetic, se mai dezvoltau, mai se si ofileau ( ), multi pesti vivipari (ca orice incepator) cativa tetrazona (pe care am reusit sa-i si inmultesc) si cam atat. Am facut o pauza lunga in acvaristica (deh cariera!) dar pasiunea a ramas. De peste un an ma recreez citind forumuri romanesti si straine (predominant germane) de acvaristica si visez la amenajarea unui acvariu plantat (aquascapingul este in prim plan, pestii si crustaceele vor veni mai tarziu in schema, pentru echilibrul ecologic). Am ajuns la aceste dimensiuni: 120/50/50 cm. Am citit pe forum cam tot ce se poate gasi despre sticla float (alba, optica etc) despre lipirea acvariilor (aici mai am cateva nelamuriri legate de firul de nailon pus pentru distantare sticla, despre scoici, despre barele intaritoare, asta in cazul in care am sa ma hotarasc sa-l lipesc eu :uzi, despre lumina, filtre, substrat, incalzire si racire apa, incalzire substrat etc. Pentru ca e un un proiect pe termen lung, si mai ales fiindca am descoperit incet-incet neajunsurile (in special legate de lumina, filtrare) ale acvariilor "de-a gata", de firma (chiar daca lipiturile sunt profesioniste) nu ma grabesc sa cumpar un acvariu de firma, cel putin nu unul complet echipat. Sursa de inspiratie este diversa dar in principiu am ales un model de acvariu plantat "amazonian" (pesti de talie mica). Ceva in genul :[/url]http://www.aquaticscapers.com/en/contest-gallery/13?set_volume=standard&detail=60&z=1[/url]. Acum sunt in faza A: Intentionez sa obtin intai acvariul, apoi sa cumpar echipamentul de iluminare, sa cumpar filtrul si echipamentul CO2, sa aleg cu grija decorul (radacinile, pietrele, substratul), sa concep "hardscape"-ul. Va urma faza B (plantele ) si C (pestii, crustaceele). Nu voi avea timpul necesar sa ma ocup de fazaele B si C decat de la toamna (dupa finalizarea tezei de doctorat :au, dar , inca odata, nu ma grabesc . Revenind la subiect, faza A, as dori parerile colegilor (pentru inceput) legate de urmatoarele aspecte:
1. Acvariul propriu-zis. Sunt doua posibilitati: a: sa cumpar sticla gata taiata la dimensiuni, prelucrata, fatetata, de la o firma de profil din cluj care-mi asigura taierea si finisarea automata (m-am gandit la asta: http://www.technicglass.ro/) si sa ma apuc de lipira acvariului (m-ar tenta, este o provocare), sau, b: sa comand un acvariu gata facut din Romania sau din Germania (am urmat scoala germana si am multi colegi emigrati in Germania care ar fi dispusi, in principiu, cand vin in Romania sa mi-l cumpere de acolo si sa mi-l aduc in aceasta vara). In Germania am gasit mai multe variante, m-am oprit la aceasta (Sticla float de 8 mm, garantie 10 ani cu certificat la lipituri, fara bara transversala, costa 135 EUR cu transportul la destinatie in Germania, transportul in Romania probabil ca va costa o masa la o terasa si cata bere vom putea bea, dar costurile acestea erau planificate oricum chiar si fara acvariu ): [/url]http://www.ebay.de/itm/Aquarium-120x50x50cm-Sicherheitsunterlage-/390388820325?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item5ae4fca965[/url]. Nu stiu daca peretii sunt lipiti pe fund sau de jur imprejur , dar as putea sa ma interesez.
2. Sursa de iluminare. M-am gandit ca ar fi doua variante: doua surse separate (2x54WT5120cm si 2x39wT5120cm) sau o singura sursa cu 4 tuburi T5 de 54W. A doua varianta ma atrage mai mult (reflector comun, lumina mai"omogena" daca se folosesc neoane diferite -day-ligt, proflora etc) si am gasit o oferta (tot in Germania), si aici as dori sa va exprimati parerea, merita? [/url]http://www.ebay.de/itm/Aquarium-Lampe-T5-4x54W-Aufsatz-Hangelampe-120cm-/270942639883?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&hash=item3f1570970b[/url]
Multumesc tuturor celor care citesc postul si care vin cu pareri referitoare la proiectul meu .
 
Forum Index » Profile for Speologul » Messages posted by Speologul
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com