[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mariaienesel
Forum Index » Profile for mariaienesel » Messages posted by mariaienesel
Salut! Vin cu noutati dar si probleme, toate despre acvariul meu de 60l . Inainte sa incep vreau sa subliniez un lucru: Vreau raspunsuri pentru intrebarile si problemele mele, NU alteceva. De 6 ani de cand am acest acvariu mi-am tinut cei 2 sanitari cu pietris si plante artificiale (de 2 ani acompaniati de un scalar). Azi m-am fortat sa ma duc pana la Hornbach sa le iau pestilor tot tacamul pentru plante naturale insemnand substratul cel mai scump pe care l-am gasit, 3 plante micute si pietre(aveam deja nisip, am vrut sa fac decor zen). Totul bine pana cand am pus apa peste toate cele. Apa s-a facut foarte maro de la substrat, de nimic nu se mai vedea in acvariu. Am pus filtrul pe maximul de putere si l-am lasat vreo 3 ore sa curete apa, fara o mare schimbare a situatiei. Am hotarat sa pun pestii in acea apa (care totusi umpic se mai curatase adica se vedea ok la 3 cm de geam) pt ca deja erau 5 ore de cand pestii mei erau afara din acvariu (adica intr-o oala de 3l). Acum nedumeririle mele:
1. Am facut bine ca am pus pestii asa devreme inapoi in acvariu sau mai trebuia sa astept?
2. O sa le afecteze sanatatea (sper sa nu moara )?
3. Mizeria era doar din substrat, contine ceva toxine?
4. 5 kg de pietris (granulatie 2-3mm)ajung sa acopere 2,5kg de substrat?
5. Pot face ceva ca perechea de sanitari (hoplo) sa nu depuna? (nu am nevoie de noi pesti)
6. 23 C e o temperatura buna pentru pesti?
7. Le-am pus subst. contra algelor, dauneaza cu ceva?
8. Ceva sfaturi in plus pentru pesti sau plante? (inafara de datul pestilor sau schimbatul acvariului, pt ca imi iubesc pestii, dar nu am bani sa le iau alt acvariu de firma, nu am incredere in acvariile facute de geamgiu, acvariul meu actual m-a costat 350 lei, fiind model Aquael Pearl60)

Multumesc anticipat!
Ms de raspuns dragos...m-am gandit mai bine si cred ca doar dupa ce voi mari acvariul imi voi lua un nou peste. Cat despre acvariu, la primavara voi investi niste bani pentru a le face pestilor o casa mai mare, 120 l.
kirucd wrote:
La acvariul tau de 60 de litri cu plante din plastic fix un peste fluture iti lipseste
Chiar nu iti e mila de bietele fiinte din acvariul tau?!

defapt in curand imi va sosi acvariul de 120 l, care apropo va avea si plante reale
oricum nu prea sunt dispusa sa dau 30 de lei pe un astfel de peste
Nu poti sa pui o poza cu acvariul?
Cu betta mie mi-au plact f mult cum aratau neonii. De asesmenea si hoplo sunt excelenti.
PS: Mie betta mi-a trait 3 ani si ceva cu 2 sanitari in acvariu de 60-50 l.

Daca pe net ai vazut poze extraordinare gen:

image

Sunt vise, frate, VISE. Trebuie sa ai un noroc imens sa gasesti un astfel de peste betta sub 200 lei. In schimb uite pestele betta standard pe care il gasesti la orice petshop cu 10 lei pe orice culoare:

image
HumanFace wrote:Ba te asigur eu ca e mic. Si volumul de apa e mic pentru acei pesti. pentru hoplo ai nevoie de 200-300L.

Apropo hoplo ai mei de 10 cm traiesc f bine in 60 l de apa
PS: Pe acvariu de 60 l echipat am dat 400 lei, oare unu de 300 l cat ar costa, 1000 lei? cam scump
1. Cu ce pesti e compatibila aceasta specie?
2. Cata apa ii trebuie?
3. Pot sa il hranesc doar cu hrana uscata?
4. Rezista la ciupiturile "de intampinare" ale scalarului meu? (Betta nu a rezistat!)
5. Cam cat costa? (mi-e cam lene sa ma duc pana la hornbach ca sa vad ca e prea scump pt mine)
6. Sta cineva in brasov (ca si mine) care imi poate spune pretul EXACT al unui astfel de peste?
Perechea mea hoplo nu a facut nici-un deranj, nu a mancat nici-un peste pana acum (am avut si neoni). Depinde cu ce ii hranesti. Daca ii infometezi normal ca o sa manance tot ce prind. Decat sa nu iti mai gasesti pestii ziua mai bine cureti acvariul mai des si le dai tuturor pestilor sa manance mai mult, asumandu-ti riscul sa ramana putina mancare nemancata.Incearca sa ii separi cateva zile cu un perete de sticla daca sunt agresivi.
Eu ii hranesc pe ai mei cu hrana uscata JBL GRANA, care contine 10% krill, iar o cutie de 42 g costa 12 lei si iti ajunge vreo 3 luni/6 pesti de talie medie
Chiar vrei neoni?
Eu am avut neoni vreo 6 si toti au fost absorbiti de filtru. Poate daca pui buretele asa cum a spus eugen pestii vor fi protejati si nu vor muri dar cat vor trai neonii cu acel filtru ramane sa descoperi tu. Daca totusi vrei neoni ia mari neonii nu lua pesti tineri
Am decis sa pun si niste poze, sa va faceti o idee:

Am o problema grava. Acum 8 ani, cand m-am apucat de acvaristica, am luat 12 pesti de cele mai diferite specii (da, stiu ca am facut o prostie): neoni, sanitari, betta, guppy, xipho si altele. Pe atunci mi-era frica sa iau scalari, fiind mari, iar acvariul meu cam mic ( 60l ).Cu timpul pestii au murit (neonii au fost absorbiti de filtru ), iar ultimul peste care a murit a fost betta care avea 3 ani jumatate, in viata ramanand doar sanitarii (care acum au 8 ani) .Dupa 2 ani de la moartea masculului Betta mi-am facut curaj si am luat o pereche de scalari mici, sperand sa ramana la aceeasi dimensiune. Ei bine scalarii mei au crescut sanatosi si vazand ca totul sta bine in acvariu cand scalarii au implinit un an am mai luat un mic peste Betta, sperand ca toti 5 sa poata convietui in acvariu. Cand am pus punga cu Betta masculul scalar se repezea la punga. am ignorat asta si am dat drumul pestelui Betta. Ziua urmatoare am ramas terifiata: cei doi scalari mancau amandoi dintr-o aripioara a lui betta, su mai bine zis dintr-o aripioara a scheletului lui betta, caci in afara de cap si vreo 2 oase nu mai ramasese nimic din Betta. Vreau sa va zic ca la scurt timp masculul scalar l-am gasit in acvariu fara sa miste (dar fara sa fie cu burta in sus), cred ca era lesinat sau ceva, am crezut ca e mort si l-am aruncat la gunoi, dandu-mi seama deabea ziua urmatoare ca poate nu era mort. Acum scalarul are 2 ani, sanitarii 8 ani. Dar in ultimul timp am observat ca scalarul e putin cam agresiv si cu sanitarii si nu ii lasa sa manance, asa ca trebuie sa le dau mai multa mancare ca sa tin scalarul ocupat cat mananca si sanitarii. Nu-mi fac griji ca o sa moara sanitarii, dar sa curat de 2 ori pe saptamana acvariul pentru 3 pesti nu prea merita. As vrea sa imi iau un nou peste. Cum sa mai temperez scalarul? Nu vreau sa il dau, e frumos si mi-e drag, as vrea doar sa fie mai putin violent.
Intr-un acvariu de 60 l am 1 scalar+ 2 sanitari de 7 cm. Nu am plante naturale, doar artificiale, care au venit la pachet cu acvariul. Nu imi permit cine stie ce investitii suma maxima fiind 100 Ron. Afecteaza cu ceva viata pestilor daca nu au plante naturale? Nisipul e cam mare granulat., nu cred ca permite cresterea vreunei plante naturale, o granula avand aprox. 0.5 cm in diametru. As vrea sa schimb pietrisul si plantele cu ceva mai natural, ce recomandati in 100 ron ?
Si eu am patit asa doar ca la mine a avut loc o minune
Eu (sfatul vanzatorului de la magazin ) spalam acvariul complet. Intr-un acvariu de 60 l am 1 scalar de 4 ani canibal (am incercat sa ii iau pereche dar dupa ce am pus pestele in acvariu a doua zi era juma mancat) si doi sanitri de 6 ani. Deoarece toata apa era scoasa din acvariu pestii mei stateau intr-un vas cu apa de 5 l acoperit cu un fund de lemn . Deoarece acvariul meu e cocotat undeva la 1,50 m in mobila eu il stergeam stand in picioare pe scaun. Fiind cu spatele la vasul cu pestii am auzit un zgomot ciudat. L-am ignorat si am continuat curatenia. La 30 min am vrut sa pun pestii la loc in acvariu, insa in bol era doar un sanitar. Cautand l-am gasit pe obraznic sub o alta piesa de mobilier inca respirand si l-am pus inapoi in apa. Asta s-a intamplat acu un an si in prezent sanitarii mei suc o viata minunata dar de atunci nici c-am mai schimbat toata apa odata. Asa ca depinde de pestii tai cat de rezistenti sunt. Ulterior o sa pun ceva poze cu sanitarii mei.

PS : Imi pare rau de sanitarul tau

Forum Index » Profile for mariaienesel » Messages posted by mariaienesel
Go to: