[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
de ce sar pestii din acvariu  XML
Forum Index » General info
Author Message
florin27
Member

IP:

Azi dimineata, pe la 5:00, un scalar a sarit din acvariu. L-am auzit si l-am pus imediat inapoi. Cred insa ca impactul a fost prea puternic, a cazut pe covor de la 1,50m. La 8:00 a murit

Ce l-a apucat sa faca un asa salt mortal pe intuneric?!

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

E posibil sa se fi speriat de ceva si sa o ia razna. Am vazut un comportament foarte ciudat la unii scalari. Stau foarte linisititi si din senin zici ca o iau razna. Incep sa inoate haotic, se bat de decor, de sticla, mai au un pic si intra cu totul in substrat, foarte ciudat.

PS: ai un auz fin daca te-a trezit cazatura pestelui...

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai probabil s-a speriat de ceva. scalarii sunt destul de nevricosi, eu de ex am avut o pereche pe care am dat-o pt ca atunci cand se speriau plonjau puternic in substrat si faceau niste gauri mari care-mi distrugeau tot gazonul. se speriau des si complet aiurea, era suficienta o miscare in camera si o luau razna.

daca si acvariul este mic (100l) iar scalarii tai sunt mari, nu ma mira ca unul din ei a facut un salt mortal

eu cred ca de obicei de asta sar pestii mari din acvariu: se sperie de ceva, vor sa fuga si fug in directia gresita.
aia mici mai sar pentru ca pot sa fie prinsi de curenti etc, deci ei nu vor sa sara, doar o patesc
unele specii de pesti sunt mai saritoare decat altii
mai exista si unele boli care le provoaca derapaje din astea necontrolate

dar in general eu cred ca e din cauza ca se sperie si nu au unde sa se retraga.

daca o sa folosesti un capac, nu o sa mai ai problema asta

This message was edited 1 time. Last update was at 07/12/2011 12:20:21

florin27
Member

IP:

Avea aproape 5 ani si era pana acum o saptamana sef in acvariu. Desi mi-a terorizat ceilalti pesti, i-am tolerat acest comportament pentru ca imi placea foarte mult. Posibil sa fi avut o boala care sa-i fi afectat sistemul nervos pentru ca azi l-am gasit mort pe tovarasul sau cu care l-am cumparat impreuna de pe Selari impreuna cu alti doi care acum sunt pereche si pazec o frunza de icre depusa ieri intr-un alt acvariu. Macar am o consolare.

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

nu poate sa fi sarit si din cauza unei schimbari a calitati apei?

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant mi se pare ca l-ai auzit sarind din acvariu, cred ca aici ai si solutia la ce s-a intamplat.

In somnul profund, sistemul senzorial este deconectat de trunchiul cerebral (banuiesc ca dormeai profund la 5 AM). Primul stimul exterior puternic reactiveaza aceasta legatura intre sistemul senzorial si trunchiul cerebra si de abia al 2-lea stimul este perceput. Cu alte cuvinte, daca dormi profund si cineva pocneste de 2 ori din palme, tu o sa auzi o singura data (a 2-a pocnitura). E posibil ca un zgomot anormal sa fi speriat pestele si tu ai auzit zgomotul facut de el cand a sarit din acvariu.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mariaienesel
Junior member
[Avatar]

IP:

Si eu am patit asa doar ca la mine a avut loc o minune
Eu (sfatul vanzatorului de la magazin ) spalam acvariul complet. Intr-un acvariu de 60 l am 1 scalar de 4 ani canibal (am incercat sa ii iau pereche dar dupa ce am pus pestele in acvariu a doua zi era juma mancat) si doi sanitri de 6 ani. Deoarece toata apa era scoasa din acvariu pestii mei stateau intr-un vas cu apa de 5 l acoperit cu un fund de lemn . Deoarece acvariul meu e cocotat undeva la 1,50 m in mobila eu il stergeam stand in picioare pe scaun. Fiind cu spatele la vasul cu pestii am auzit un zgomot ciudat. L-am ignorat si am continuat curatenia. La 30 min am vrut sa pun pestii la loc in acvariu, insa in bol era doar un sanitar. Cautand l-am gasit pe obraznic sub o alta piesa de mobilier inca respirand si l-am pus inapoi in apa. Asta s-a intamplat acu un an si in prezent sanitarii mei suc o viata minunata dar de atunci nici c-am mai schimbat toata apa odata. Asa ca depinde de pestii tai cat de rezistenti sunt. Ulterior o sa pun ceva poze cu sanitarii mei.

PS : Imi pare rau de sanitarul tau

Nu judeca oamenii dupa dimensiunea acvariului lor, judeca-i dupa cunostintele lor...

Forum Index » General info
Go to: