[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: goguloiu
Forum Index » Profile for goguloiu » Messages posted by goguloiu
Donez riccia fluitans cantitate apreciabila de preferat in Prahova.
Nu trimit prin posta sau curier.
Filtre externe ieftine gasesti la sectiunea vanzari.Sunt multi colegi care trec la acvarii mai mari si le raman filtrele mici .
Filtrul merge la un acvariu de maxim 40 l. Pentru acvariul tau care ar avea aprox. 100l net e recomandat un filtru extern.
Apa e normal sa fie tulbure cateva zile si la filtrul de zici ca il ai e posibil sa fie mai multe zile. are suprafata foarte mica pentru dezvoltarea nitrobacteriilor.Cu fertilizarea asteapta cel putin o saptamana pentru ca o sa faci alge de care scapi relativ greu.
Am chemat un instalator, si sub chiuveta de la bucatarie mi-a conceput un sistem de alimentare care il pot conduce direct la acvariu.

Nu pune apa de la chiuveta direct in acvariu Omori pestii contine clor in unele zone foarte mult depinde cat de beat e cel care trateaza apa la statie.
Am patit si eu ca tine cu buturuga.Am rezolvat-o cu sifonatul in fiecare zi(mazga se ia foarte usor) si cu fro 4 Ancistrus care ereau foarte indragostiti de buturuga pe vremurile cand avea mazga.O pupaceau mereu .
Bine ai venit.
In intrebarile tale de mai sus ai sintetizat aproape toate problemele de care se cam lovesc acvaristii.
Daca iei la citit topicurile de pe forum in functie de intrebari ai sa gasesti raspuns la toate.
Si eu citesc pe aici de fro 3 luni si inca nu am gasit toate raspunsurile.
Nu ca nu ar fi scris aproape despre orice ci pentru ca e cantitate mare de informatie si trebuie studiat temeinic.
Spor
Daca si in vara ai avut probleme cu mucegaiul atunci nu e de la acvariu.Cel putin nu cauza principala si daca desfintezi acvariul nu cred ca scapi de umezeala.
Cauza principala e alta.
La ce temperatura tii apa din acvariu si care este diferenta fata de temperatura din camera?
Daca nu ai diferente mari de temperatura intre apa din acvar si camera nu trebuie sa ai probleme cu evaporatul mai ales ca ai si capac la acvar.
Incearca sa pui prin casa ceva chestii de dezumidificat de la fac astia reclama pe la tv.Eu am fro 3 sau 4 imprastiate prin casa dar nu dau jos din ele 20l apa pe luna
Cauta la sectiunea vanzari.ReBella are multe specii de plante de vanzare si poate te ajuta si cu ceva sfaturi.
Mai cauta pe aici pe la vanzari. Eu am luat de la colegul ender67 un acvariu 150x50x50 cu sticla de 10mm cu 250 lei
Multumesc de raspuns, o sa leg de o radacina doua fire sa vedem cum se simte.
Intrebarea mea, pentru cei experimentati cu gradinaritul in acvariu, ar fi daca Staurogyne se preteaza la prinderea pe radacini sau pietre. Din cate am vazut nu creste foarte mult in inaltime. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
La primele doua curatari de filtru a mers si la mine numa cu clatitul de burete.Dupe aia a trebuit sa-l spal temeinic pentru ca nu mai aveam debit sa bage aer.Eu la 2-3 clateli bag o spalatura puternica cu toate ca stiu ca raman fara bacterii da n-am ce-i face.Al spal an apa de la acvariu si cred ca mai raman ceva bacterii ratacite pe acolo ca nu se decicleaza acvariul foarte tare.Nu mi se tulbura apa.
Daca filtrul nu baga debit destul de mare nu trage aerul de afara ca inainte. Am patit-o si eu.Pentru mine e un semn cand nu mai baga aer tre sa curat filtrul ca nu mai are debitul care trebuie.
Mai ai ceva infundat la el si ai debitul mic de aia nu trage aer
Mai este valabil pachetul de plante? Sunt interesat.
Ma numesc Simion Gheorghe ( Gicu mai pe scurt ) si sunt din Mizil Jud Prahova. De 4 saptamani am cumparat un acvariu de 20l si am inceput sa dau cu studiul pe net ca sa vad ce si cum cu acvaristica. Tin sa felicit gazdele acestui forum care de departe (parerea mea) este cel mai bun din cate am gasit in limba noastra materna.
Ca orice incepator m-am lovit de diverse probleme, si inca mai dau cu capul de ele si in prezent, dar am gasit pentru fiecare explicatii si solutii pe aici.

Inchei cu maxime multumiri pentru cei care gasesc timp sa impartaseasca din experienta lor celor ca mine care ( dupa un studiu pe aici de cam o saptamana ) au bagat de seama ca nu stiu absolut nimic despre ingrijirea unui acvariu.

Forum Index » Profile for goguloiu » Messages posted by goguloiu
Go to: