Message |
|
Ai ciclat acvariul? da un search pe forum despre ciclarea acvariului ... e imperios necesar.... daca nu totusi poti folosi cu succes Sera Nitrivec si Sera Aquatan...
|
 |
|
intre timp am mai facut cate ceva... am mai comandat niste plante de la o colega de pe forum care sper sa ajunga miercuri.... si am schimbat si instalatia electrica (am modificat capacul) , care zic eu ca s-a incadrat bine in capacul Aquael. Am pus 2 neoane: unul Sun Glo de 15W si altul Aqua Glo tot de 15W sper sa fie cat de cat suficient!!!
Poze mai jos!!!
Intrebare: cu ce ar trebui sa mai suplimentez nevoia de CO2 a plantelor, in afara bombei binecunoscute.... ?
Astept eventuale comentarii, sfaturi....
|
 |
|
multumesc pentru raspuns, problema este ca daca imi cumpar neoane, nu mai stiu cum sa fac legaturile si ce imi trebuie in afara de neoane, m-ar interesa cineva sa-mi spuna ceva de genul: cumpara 2 neoane marca xxxx, apoi 2 drosere, 2 ..... , legi neoanele cu drosere...... Ceva de genul...restul cred ca m-as descurca!!!!
|
 |
|
capacul este original, Aquael...si are o forma mai diferita... de aceeaia are 460mm spatiu pentru montare
|
 |
|
Salut,
Pentru ca nu prea am gasit ceva concret as vrea sa stiu si eu cum se consruieste instalatia electrica de la A la Z pentru acvariu. Eventual as vrea sa stiu ceva de genul:
- pentru o instalatie cu 2 neoane de ce avem nevoie (eventual 3 neoane)
- linkuri de unde se pot cumpara balast electronic, droser...sau ceea ce mai trebuie
- un exemplu concret pentru un acvariu L=600mm, spatiu disponibil pentru montat neoane in capac 460mm
Daca cineva poate ajuta cu cat mai multe informatii, scheme, poze... o sa-i multumeasca f. multi acvaristi incepatori
P.S: mentionez ca la mine capacul este din plastic, si ma intreb daca ar fi afectat de caldura neoanelor sau a componentelor instalatiei electrice ce se monteaza pe el.
|
 |
|
mai e disponibil ceva?
|
 |
|
e spartura de bazalt intradevar, de granulatie 3-5mm, e cumaparata de la petshopul din Real Galati, si am dat in jur de 7ron pe punga de 2kg. Mie mi-a placut sa-l aranjez cat de cat in valuri.. stiu cum se aanjeaza in mod normal... oricum in partea dinspre fundalul acvariului, stratul de substrat e mai gros decat in fata...
PS: pt acvariul meu de 54l am folosit galetusa de substrat de 5kg de la JBL si 3 pungi de pietris, spartura de bazalt de granulatie 3-5mm. Cred totusi ca acest pietris e putin cam taios... si exista un mic pericol de ranire a pestisorilor gen cory.
|
 |
|
interesant ceea ce spui... insa nu stiu ce loc mai am in capac pentru acele aplice, as fi curios cu niste poze de la tine cum am mai spus si la rubrica "despre noi"!
|
 |
|
Bogdan multumesc pentru sugestie, poti sa faci cumva o poza cu sistemul de iluminare care il ai tu ? ca sa imi fac o idee mai concreta... la mine mi se pare totusi ca acvariul nu este luminat suficient, dupa cum am spus si in posturile anterioare, ca iluminare provizorie am (vezi pozele initiale) 2 neoane de 8W cumparate din piata din alea cu buton ON/OFF legate in paralel!!! Nu mi se pare suficient...as vrea ceva mai mult..
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Salut, numele meu este Ionut, sunt din Galati, am 29 de ani. Sunt posesorul unui acvariu de 54l, Aquael, de cca 10 luni. Ca pesti am 7 moly, 1 xipho, 1 botia, 3 guppy si 3 neoni. Astazi am schimbat substratul... si apele sunt un pic cam tulburi... O sa pun ceva poze de indata ce se vor limpezi!!
|
 |
|
Filtrul meu nu mai era curatat de mult timp, tot in ideea ca e mai bine sa fie curatat mai rar, astfel incat abia mai trecea apa, pentru ca mediul filtrant nu e asa grozav fiind un filtru intern...
PS: acum intru si la "despre noi" 
|
 |
|
Am cumparat substrat JBL Proflora Start si pietris de granulatie 3-5mm, poate un pic cam colturos, dar altfel nu am gasit. Am procedat asa:
- am scos cca 35l apa din acvariuin bidoane de 5l si in galeata (unde am pus si pestii pe toata perioada procesului de inlocuire substrat cam 2h)
- am spalat pietrisul (nou cumparat) bine, si acvariul, pe care cu ocazia asta l-am si curatat (geamurile) de alge
- am spalat filtrul in apa din acvariu
- am pus substratul JBL Proflora pe fundul acvariului si apoi pietrisul, apoi am plantat si ceva plante pe care le aveam
- am pus apa inapoi (cu atentie, folosind o farfurie asezata pe substrat), cei 35l si inca 15l, pastrati de cateva zile, pentru declorurare
Acum pare ca este un pic tulbure... ori de la substrat ori s-a deciclat un pic...inca nu-mi dau seama....
Cu substratul am mai primit si urmatoarele 2 solutii care nu prea stiu ce sa fac cu ele: JBL Ferropol si JBL Ferropol 24
O sa pun si ceva poze maine in speranta ca se va mai limpezi apa... Astept eventuale sugestii, critici ...daca am facut ceva rau... in toti acesti pasi
|
 |
|
Sunt din Galati, acum am updatat si la profil...
Si ceea ce nu mai stiu pentru schimbarea substratului, trebuie sa golesc acvariul?? Sa se poate face cu pestii in el??
|
 |
|
Multumec pentru raspunsurile prompte. Pesti am avut intradevar mai putini la inceput, acum nu prea stiu ce sa fac cu ei... nu ma indur sa ii arunc. Intrebarea e... de unde as putea sa cumpar acest tip de substrat, eventual un link, si banuiesc ca imi va trebui alt capac... pentru a asigura luminozitatea necesara?
PS: Botia l-am luat din cauza de melci!
|
 |
|
Salut,
Am si eu un acvariu Aquael de 54l (cu filtru intern Aquael Q=320l/h) de aproximativ 10 luni, populat cu 15 pestisori:
- 7 moly
- 1 xipho
- 1 botia
- 3 guppy
- 3 neoni
In aceste 10 luni, s-a ocupat de el mai mult sotia mea, deoarece eu am fost plecat din tara. Acum vreau sa "iau treaba mai in serios" si sa aduc unele modificari / updateuri.
Vreau sa mentionez ca o prima problema ca neonul de la aquael , de 11w, s-a ars si am incercat o solutie provizorie cu 2 neoane de 8W fiecare cumparate din piata.
O alta problema ar fi cu substratul, si anume - am ca substrat, dupa cum se observa si in poze, piatra de rau (nu e calcaroasa) cam mare ca si granulatie zic eu..si nu pot sa fixez cum trebuie plantele in substrat.
Intrebare: ca sa cresc si eu ceva plante mai "de doamne ajuta", pot sa mai adaug substrat cu granulatie mai mica peste cel existent? Ce fel de substrat imi recomandati? Ce fel de lumina sa pun pe capac..pentru o iluminare decenta care sa ajute atat plantele cat si pestii? Ce sa fac sa scad temperatura apei care este in jur de 27 de grade... si imi creeaza ceva probleme, precum aparitia algelor? Ce alte modificari sugerati sa mai fac acvariului, pentru un aspect mai placut, mai natural?
PS: apa pana acum se schimba cam 15l la 7-10 zile acum schimb cam 15l la 3-4 zile!
Va multumesc si va rog fiti blanzi cu criticile. Va promit ca in final o sa iasa ceva frumos!!!!
Mai jos poze actuale:

|
 |
|