ionutzica wrote:Bogdan multumesc pentru sugestie, poti sa faci cumva o poza cu sistemul de iluminare care il ai tu ? ca sa imi fac o idee mai concreta... la mine mi se pare totusi ca acvariul nu este luminat suficient, dupa cum am spus si in posturile anterioare, ca iluminare provizorie am (vezi pozele initiale) 2 neoane de 8W cumparate din piata din alea cu buton ON/OFF legate in paralel!!! Nu mi se pare suficient...as vrea ceva mai mult..
poze n-am cum sa-ti fac acuma pentru ca nu sunt acasa, dar te poti uita pe pozele si filmuletele din topicul meu de prezentare de
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/13864.page
capacul meu este concectionat din polistiren extrudat (din acela mai tare), iar in interior am montat 3 becuri economice Philips, de cate 15 w fiecare, 2 calde si 1 rece, pe 2 circuite: primul un singur bec cald, pe al doilea 1 rece + 1 cald,
ce sa-ti mai explic?
- am acoperit partea de sus cu poleala/staniol, pentru a reflecta in acvariu lumina ce batea in capac
- firele le-am scos tot prin capac, printr-o gaurica mica si le-am pus cate un stecher si le-am bagat pe fiecare in cate o priza programabila
- becurile le-am pus in cate un fasung de aplica (ce are o clema prevazuta cu gaura de surub, pentrua fi prinsa in aplica, eu le-am insurubat de tavanul capacului - am pus niste suruburi ce mi-au iesit din capac si le-am prins cu cate o shaiba si o piulita pe partea cealalta)
- am mai dat cateva gauri de aerisire, care s-au cam dovedit insuficente, pentru ca se cam incalzea capacul (capacul a fost astfel confectionat din decembrie, anul trecut, si nu mi s-a ars nici un bec pana acuma) - am mai dat o gaura in capac si am mai montat un cooler mic de la o placa video mai veche, pentru a ventila caldura din capac - acuma nu se mai incalzeste capacul
- sub becuri, am prins un geam (ce vine pe capac aproape etansh) - l-am prins cu niste suruburi ce au la capat o indoitura in forma de L saude carlig - geamul este unul matuit, cu scopul de a nu orbi pestii, geamul este pentru a nu patrunde la becuri si la circuite prea mult abur, care le-ar reduce durata de viata
mai de curand, de cand a inceput caldura, am mai montat in capac si 3 coolere (2 pentru evacuare si unul, in celalat capat, pentru a intruduce aer) pentru a scoate caldura din acvariu si de a face ventilatie - pentru a stimula evaporarea, cunoscut fiind fenomenul din termodinamica potrivit caruia evaporarea absoarbe caldura - fapt care se confirma (anterior montarii acestui sistem de ventilatie, ajunsesem deja la cca. 30 grade - era doar inceputul lui iunie, acuma am intre 24-26 grade)
ce sa-ti mai zic despre capacul meu, nu este artisitic facut, se observa originea artizanala, dar este bun, functional si nu m-a costat mult
desi este din polistiren, nici pana acuma nu s-a deshucheat sau descleiat si este la fel de solid, desi am tot decupat din el