[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor - vreau sa-mi construiesc instalatia electrica pt acvariu de 54l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ionutzica
Junior member

IP:

Salut,

Pentru ca nu prea am gasit ceva concret as vrea sa stiu si eu cum se consruieste instalatia electrica de la A la Z pentru acvariu. Eventual as vrea sa stiu ceva de genul:

- pentru o instalatie cu 2 neoane de ce avem nevoie (eventual 3 neoane)
- linkuri de unde se pot cumpara balast electronic, droser...sau ceea ce mai trebuie
- un exemplu concret pentru un acvariu L=600mm, spatiu disponibil pentru montat neoane in capac 460mm

Daca cineva poate ajuta cu cat mai multe informatii, scheme, poze... o sa-i multumeasca f. multi acvaristi incepatori

P.S: mentionez ca la mine capacul este din plastic, si ma intreb daca ar fi afectat de caldura neoanelor sau a componentelor instalatiei electrice ce se monteaza pe el.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2011 19:03:45

[WWW] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

460 mm pentru montat e e de ajuns,un tub T8 are 438mm ..totusi e ciudat de ce ai doar 46 din 60..

capacul cum este? este original sau home made? oricum ar fii pune balastul montat in exterior..

am vazut in dedeman kitt de balast (balast,soclu,cleme de prindere) de 15-36w(15-20 lei),dar la neoane depinde,in orasele mai mari am vazut si neoane mai ``rare``...
acum neoane iei in functie de ce ai in bazin,de exemplu daca ai/vrei plante mai pretentioase poti pune unul sau doua osram floura T8 (costa vreo 22-25 lei) de 15 w cu inca un osram 865 T8 de 15w (20-22 lei datorita marimei...)
daca nu ai de gand sa bagi plante pretentioase poti pune orice alte tuburi care nu sunt pentru plante,undeva la 0.5w/l maxim ca sa nu ai probleme cu algele pe geamuri..
scheme/poze are fratili` gugal destule....nu sunt acasa ca iti dadeam niste poze cu ce am facut eu la al meu capac..

ionutzica
Junior member

IP:

capacul este original, Aquael...si are o forma mai diferita... de aceeaia are 460mm spatiu pentru montare
[WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Multe capace au spatiul dedicat pentru neoane mai mic decat lungimea acvariului. Cel putin mi se pare logic. Prima data si cand te uiti la el, constructiv, e clar ca nu va avea spatiu liber pe lungime cat acvariul. Cel mai permisiv e cel clasic de MP, un 56 cm, urmand cel clasic de la Juwel cu un 52 si dupa aquaelul care e putin bombat, instalatia originala fiind o lampa PC in carcasa de unde si designul capacului.

Iar legat de caldura stai linistit ca nu o sa afecteze capacul. Plasticul din care e facut e termoformat si ai nevoie de o temperatura de 240-260 grade celsius ca sa incepi sa-l inmoi. De la 210 grade in sus fiind mai flexibil decat in mod normal dar nu o sa isi piarda forma decat daca este presat sau torsionat cu ceva forta.

Mai cauta pe aci ca s-a mai discutat legat de instalatii.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2011 21:42:16

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
ionutzica
Junior member

IP:

multumesc pentru raspuns, problema este ca daca imi cumpar neoane, nu mai stiu cum sa fac legaturile si ce imi trebuie in afara de neoane, m-ar interesa cineva sa-mi spuna ceva de genul: cumpara 2 neoane marca xxxx, apoi 2 drosere, 2 ..... , legi neoanele cu drosere...... Ceva de genul...restul cred ca m-as descurca!!!!
[WWW] [Yahoo!]
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca te uiti mai atent in primul post...hint-uri :kitt,osram...
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

salutare, ca si in cazul colegului , am nevoie sa imi mai montez la acvariu inca 2 neoane t5 de 54 w , asadar ce neoane imi recomandati, socluri ,balast etc ,nici eu nu ma pricep prea bine am nevoie de denumiri exacte la urechile in care se baga neoanele , ce balast am nevoie si de ce mai este nevoie pentru a nu face vreun scurt ,lungimea la capac este de 130 deci cam ce recomandati sa se incadreze ,multumesc frumos
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: