Message |
|
ok ms mult de explicati , si ma bucur ca pot incepe cu acest sintem de iluminat pe viitor poate o sa il upgradez , abia astept sa`mi ajunga substratul ce l`am comandat azi .. JBL Manado, si JBL basis plus , cum imi ajung , o sa fac un nou setap si de acolo incep toate .. despre butelia de CO2 as dori cateva informati , am mai citit pe forum unele pareri , ce firma ar trebui sa iau , sa iau kit complet sau sa cumpar separat , difuzorul , numaratoarea , etc ..
|
 |
|
hehehe . din curiozitate si fiind constient pe viitor ca voi avea nevoie de ele am luat teste de la Tetra test 5 in 1 .. si am facut primul test care arata cam asa:
pH- 6,8
KH 6-10
GH>16
NO2-1-5
NO3-25
|
 |
|
sa mai prezint odata acvariul corect . dupa ce l`am masurat : lungimea - 120 cm , latime-42 cm , inaltime 60 cm (apa in el pana la 45 cm) capacul este original de la acvariu cu doua tuburi ANUBIAS unul red light altul white light amandoua de 39 W , lungimea lor fiind de 849 mm . intrebarea mea va fi suficient doar cele doua neoane sau va trebui improvizat si mai adaugate si altele si daca acestea ce le am trebuie schimbate .. (le folosesc de 6-7 luni)
|
 |
|
"fertilizarea micro si macro"
mihai poti sa fii mai explicit sa inteleg sau un link unde ma pot documenta ? 
|
 |
|
maine am sa iau masurile de la acvariu ,o sa ma uit pe tuburi de model sunt si osa postez exact ce echipamente am acum si ce trebuie sa iau ,mi sa zic ca acel gazon e cam dificil de crescut si ca ar fi necesar pt el incalzirea substatului , acea planta ma atras cel mai mult ,nu e batut in cuie ca vreau eu sa folosesc acest sistem daca nu e necesara sau daca nu as putea sa ma descurc acum nu o iau .maine o sa fac primul pas ., sa`mi achizitionez substatul ,acele buteli cu CO2 ce se folosesc in acvastrica acum le vad pt prima oara citit alte subiecte , eu detin ceva mult mai simplu , daca nu ma insel se foloseste cuvantul "bomba" sau aia e altceva? 
|
 |
|
am citit cu mare interes tot acest topic . si eu ma aflu la inceput , cred ca mult mai la inceput decat Cirotariu si am avut de invatat multe , si sa tin cont de ele pe viitor ,,cand o sa ma loveste de probleme asemanatoare , ma bucur ca am ajuns pe acest forum si ca sunt persoane care chiar dau sfaturi utile .. respect . si ape limpezi . frumos slogan .
Cirotariu felicitari , tinand cont ca am citit tot topicul tau in timp scurt , e o evolutie foarte vizibila si pt cei mai incepatori , sper sa trec si sa ajung macar la stagiul tau cat mai repede.. frumos ..!
|
 |
|
ok ms de sfaturi , pana ce nu imi procur acum substatul nu mai vrea sa ma gandesc la altceva ... cu sinstemul de incalzire am vazut ca am gresit linkul si nu e ceea ce trebuie , in privinta lui ma mai gandesc , cum am spus . o sa pun doar cablurile chiar daca nu il folosesc si pe viitor daca va fi nevoie de el . sa fie ..
|
 |
|
|
 |
|
am gasit acest acest produs de la Dulpa
http://www.happypets.ro/dupla-therm-set-500-p-1599.html
o parere despre el , il pot achizitiona . si pe viitor sa il atasez la un controler
|
 |
|
se pare ca englezi nu dau prea multa importanta acvariului plantat .. mai nici una din firmele ce mi le`ai zis sunt denegasit .. 
|
 |
|
ce firma imi recomandati , ce lungime sa aibe cablul si cati wati . si daca pun un cabru de exemplu JBL sau altceva il pot lega la un controler Dulpa?
|
 |
|
am citit acea prezentare despre sistemul Dupla , acum depinde si de ce plante vreau sa cresc , deocmadat la capitolul asta nu stiu nimik , initial aceste tipuri de plante as vrea sa le am in acvariu , imi place foarte mult acesta fotografie , si mai ales acel gazon ma si pus pe gandul sa fac acest acvariu . pt genul asta de plante e necesar acesc sistem de incalzire ?
ps. vreau ca acesc acvariu sa functioneze perfect cu timpul si sa nu fiu nevoie sa fac alte imbunatati la substrat pe viitor .. de asta pun tot felul de intrebari .. chiar daca o sa dureze putin mai mult pana la achizitionarea echipamentelor ..
|
 |
|
tinad cont ca e destul de rece in camera unde e acvariu , cred ca pt inceput am sa iau doar cablurile sa fie puse si pe viitor controleru ..
|
 |
|
ms mult mihai de acel link foarte interesant .si usor usor incep sa prind unele chesti pe care nu le banuiam pana acum ..
|
 |
|
mi`ar fi mult mai comod si usor pt mine sa folosesc JBL insa ,AquaBasis-ul nu il gasesc la vanzare pe siturile din UK
am o intrebare aces produs la ce foloseste . am nevoie de el ?
http://cgi.ebay.co.uk/JBL-PRO-TEMP-BASIS-120-HEATING-CABLE-HEATER-PLANTS-FISH-/200446367919?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2eab88d8af
|
 |
|
ok Alber ms mult .
|
 |
|
si aceeisi problema o am si cu aquabasis JBL nu il gasesc in comert pe net . si sincer sa merg la un magazin iar sa`mi vanda ala tot ce ii trece prin cap , nu as mai vrea
|
 |
|
nu gasesc acest produs pe site`urile din UK chiar daca as plati putin mai mult mi`ar fi mai usor cu un substrat de genul asta .. insa nu il gasesc nicaieri
|
 |
|
ok, am inteles . ms
|
 |
|
|
 |
|