[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rayzo
Forum Index » Profile for rayzo » Messages posted by rayzo
eu am asa ceva e buna . asta il loc de aqua basis
http://cgi.ebay.co.uk/TETRA-PLANT-COMPLETESUBSTRATE-SUBSTRATE-AQUARIUM-2-8KG-/350385401295?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item519498edcf
ok ms mult da acum vad ca e si in litri .. cred ca pana la urma tot JBL substrat o sa iau . 35 de litri.
imi ajung 15 kg de nisip pe un avcariu de 300 de litri? 120lungime X 40 latime
ms mult . si sper ca peste cateva saptamani sa pot posta o noua poza cu acvariu in alt stagiu ..
ms de sfacturi asta fac de cateva ore .. si am inteles doar din cateva articole ca l`am facut praf de la inceput .. stiu sa recunosc .. pe marti miercuri o sa in incep iar de la zero si sa fie totul ca la carte... sperr .. si sunt sigur ca asa va fi
ok . o sa ma decid intre astea doua poate maine o sa isi dea o parere si alti colegu de pe forum .. pana luni nu il cumpar . ms de sfat , iar de plante ce sa zic .. am cerut din fiecare care una .. l`am intrebat doar daca sunt compatibile de tinut toate intr`un acvariu .. vanzatorul m`ia dat .. initial azi m`am dus la magazin sa caut acea planta care e ca si gazonul . nu stiu denumirea (zimi si mie numele ei sa o pot gasi ) si m`ia furat ochi aceste plante si pana la urma am ajuns in acvariu ...
doar asta l`am gasit pe ebay din firmele care mi`ai recomandat .
http://cgi.ebay.co.uk/JBL-Manado-Natural-substrate-Aquarium-peat-shrimp-/270693533604?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&var=&hash=item84b7703b46
e ok asta? il pot achizitiona?
sper sa nu fie problema ca postez acest link . am gasit asa ceva , este bun si daca da , de ce cantitate as avea nevoie
http://cgi.ebay.co.uk/RED-SEA-FLORA-BASE-AQUARIUM-PLANT-SUBSTRATE-5-4kg-12LB-/370378766278?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item563c4b77c6
cand am cumparat acvariuacu ideea era sa fac un recif si apoi m`am documentat mai bine si necesita mut timp si ceva de munca , acum . nu am da un recif pe un acvariu plantat .. m`ma grabit in achizitionare, acum o iau de la capat nu am ce face.
nisip sa pun sau pietris cu granulatie mica ? asta ce il am acum e aqua marine coral sand din cate imi amintesc eu
in Anglia sunt si acvariu tot aci e , nu cred ca poate fi acel nisip o avere . daca ma ajuta si este benefic , tinand cont ca nu am nici experienta si nici foarte mult timp sa ma documentez . daca imi zci de ce am nevoie o sa il achizitionez , ms mult
ok mersi mult Ancistrus , m`am grabit si acum imi pare rau de echizitile facute in nestinta , luni cred ca am sa golesc acvariu si in primul rand , vreau sa va inteb daca pot combina nispisul care il am cu petris de granulatie mica . sau trebuie scos si sa ramna doar pietris ?
apa a fost pusa in acvariu ieri dimineatza sa facut asa la culoare azi cand am pus plantele . si lemnul , si cu cateva ore mai tarziu si pesti , si acum apa e in aceeisi situatie .. ca si un sflat sa il golesc si sa o iau din nou sau sa il las sa vad ce se intampla ., am vazut pe untopic , ceva de genul ca vanzatorul vinde tot ce ii ceri asa am facut si eu , mi`a dat vreo 4 tuburi de soluti ce le`am pus in acvariu . si cred ca de acolo e ceva reactie .. si a dus sa arate cum e acuma ..
....
ms mult . deschide`mi te rog acel topic vreau sa cer unele sfaturi ..
numele meu este Chira Vlad 25 de ani Baia Mare , locuiesc in Anglia , am un acvariu Amazon de 300 litri , cu birou si capac, filtru exterior 1200 litri /h , incalzitor , butelie CO2 ,in acvariu momentan am doar plante si cativa bolovani .incercand sa creez un acvariu plantat mi`am dat seama ca sunt incepator si sunt pe acest forum pentru a invata ..(scuze pt topicul deschis si introducerea mea pe aces forum ,in acel moment ma uitam in acvariu cum mor pesti si eram nervos si nu intelegeam unde am gresit )
o sa postez si o poza cat de repede
eu te inteleg perfect sunt activ zilnit pe un forum de pescuit sportiv la crap , am putina experienta in aceasta activitate si procedez , reactionez in unele situati la fel cum ai facut si tu acum . cu timpul o sa invat si eu , am acvariu de multi ani si nu am avut pana acum probleme de genul asta . poate ca m`am grabit sa postez si trebuia sa ma documentez mai mult . poate este cineva mai cu rabdare sa imi zica exact cum sa incep acvariu plantat de la zero fara greseli .
articolul l`am citit inainte sa postez pe site , greseli de acolo , sunt cateva , am nisip foarte fin , si nici nu ajunge la 5-6 cm , declorificarea apei .. posibil sa fie solutia .
acvariul l`am golit de tot , si am clatit si nisipul la asta m`am referit . am adaugat in apa la schimbarea ei lichid de colorare a apei , anti angie si ceva vitamine si minerale , cumparate din comert .
oricum maine dimineatza golesc din nou avcariu schimb substatul cu pietris , si apoi restu
Buna . am vazut aici un topic de genul " am acvariu de mult dar totusi incepartot", cam aici ma incadrez si eu , zilele astea a avut o intorsatura de 360% in acvariu meu .. am un acvariu de 300 lintri , pana saptamna trecuta tine`am in el 6 goldfisf , ieri m`ia adus in prieten niste plante artificiale .... si cu ocazia asta am schimbat si apa, am curat nisipul ... tot , spre seara m`am uitat pe internet si am vazut modele de acvariu plantat , ma incantat foarte mult aceasta idee de natura chiat mai frumos decat un recif ,(asta era planuit cand am cumparat acvariu) cu toate asta azi dimineatza m`am duc la un magazin de profil , am luat bolovani am luat lemn , plante , butelie de co2 etc .. , si am schimbat si peste , am luat un banc de 20 de neoni , am ajuns acasa am pus totul in acvariu , acum e ora 9 seara , toti pesti sunt la suprafata , 3-4 dintre ei morti , si apa alba , mie rusine sa zic ca am dato in bara dau de tot si tre` sa o iau de la zero . poate va vine sa radeti , e amuzant . care are rabdaRE SA`MI DEA NISTE EXLICATI SI CUM SA INCEP CORECT SUNT FOARTE BINE VENITE PARERILE VOASTRE. MULTUMESC

Forum Index » Profile for rayzo » Messages posted by rayzo
Go to: