Message |
|
Dragos uite aici au niste sonde pentru nitrati http://www.hach-lange.ro/view/product/PIM-10727/AN-ISE%20sc?sid=&productCode=PIM-10727 In afara de testul cu spike-ul de amoniac de 4ppm cred ca ai putea incerca si unul cu mai mult de 4. Ai putea testa si reactia mediilor si la un efort sustinut de 4ppm, Mult succes. Cred ca e un fel de MithBusters varianta acvaristica.
|
 |
|
cel de culoare rosie este oxid feric Fe2O3
cel de culoare negagra este Fe3O4, magnetit
cel de culoare ocru este feros FeO
rugina este un oxid putin mai complex FeO(OH)
acum depinde de tine ce culoare vrei, poti sa faci un mix intre ei sunt destul de stabili in ciment
problema cred ca e cit se dizolva in apa, si cred ca tine de pH, dar si de celelalte saruri dizolvate in apa.
de exemplu pentru consum casnic tevile de cupru nu mai sunt safe de la un pH mai mic de 6,5-6,8
tot asa daca te gindesti cei care construiesc decoruri artificiale pentru acvaristica folosesc un varnish din epoxi transparent la final, sau chiar epoxi doar colorat.
parerea mea e ca oxizii de fier sunt mai putin toxici decit sarurile din ciment, asa problema s-ar rezolva fara probleme cu schimburi de apa pina se linisteste cimentul.
dar decoruri din ciment s-au mai facut asa ca mergi pe un drum batatorit
mult succes la arhitectura
|
 |
|
Eu am cumparat pina la urma de pe ebay,
Au ajuns cam intr-o saptamina.
Cel mai important acum stiu dimensiunile 8x2,5.
|
 |
|
Si eu sunt interesat de o garnitura-oring pentru reductor Dupla, Ai gasit undeva eu am intrebat peste tot si nimic.
|
 |
|
Sunt interesat de o butelie de Co2 modelul reef.
|
 |
|
Anul trecut am primit un Tetra 1200 cu probleme.
Am schimbat hose adaptor-ul, am gasit la Zoomania.
Si oringul mare. Peste tot am folosit vaselina pentru tevi pvc cu garnituri de cauciuc la montare.
Dupa toate astea tot curgea, am gasit scurgerea la pompa de amorsare.
Am demontat capacul, am lasat tot capacul cu pompa piston intr-un vas cu apa si otet peste noapte.
Montat totul la loc. Functioneaza impecabil.
Mai apare putina apa cind il amorsez.
Functioneaza de aproape un an fara nici o problema.
Pot spune ca e foarte bun, sunt multumit de el.
|
 |
|
Deschid un topic despre constructia unui overflow si instalatiei de schimbare la picatura.
Am comandat deja coturile, teurile si teava.
Comanda am lansat-o la bwinstal.ro,am gasit link-ul aici pe forum.
Bazinul este un plantat de cca 60 litri.
Astept comanda undeva pe miercuri.
Stiu ca sa mai discutat,si cred ca inca se va mai discuta pe tema asta.
Dar fiecare are conditii particulare.
Va tin la curent cu update-ul.
|
 |
|
sunt interesat de un overflow nano.
|
 |
|
Cam tirziu am citit intrebarea, nu stiu daca mai e de actualitate?
Am rezolvat problema in final prin eliminarea coneziunii BNC. Adica am lipit firul sondei direct in controler.
Conexiune defectuoasa in conector, conectorul BNC e sertizat, neavind la indemina un BNC nou a fost mai simplu asa.
De atunci a trecut mai mult de jumatate de an fara probleme cu variatia pH-ului.
|
 |
|
Am un amic care-l are la vinzare. Ma bate gindul sa-l achizitionez. Culoarea mesei este beech, se apropie de nuanta fagului. Pretul undeva la 3500 lei.
Ma intrebam daca la pretul asta as putea construi ceva spre 500l. Asta inseamna geamurile, canturile, masa, eventual sump, iluminat, capac sau hang on.
Tinind cont ca trebuie sa apelez la cineva pentru lipit. Ar trebui sa apelez la cineva din Constanta sau Bucuresti, destul de complicat alte costuri.
Ce parere aveti?
|
 |
|
|
 |
|
Pina acum pe search e ok.
Dar full screen tot trebuie sa mearga, pentru ca sunt citeva descrieri mai mari si nu se pot citi jos.
Si ca sa fie si mai ok cred ca un Language in option ar fi minunat pentru cei ce nu stiu engleza.
Daca ai avea nevoie de traduceri eu unul as putea sa te ajut.
|
 |
|
Testat.
Nu merge full screen.
Bravo pentru initiativa.
|
 |
|
salut am si eu o problema de genul acesta.
problema este ca sonda genereaza o tensiune f mica citiva mV, orice semnal parazit deranjeaza. Nu numai cablul sondei cit si controlerul este sensibil. Dupla specifica ca controlerul si cablul sondei sa fie cit mai departe de alte cabluri electrice, sau perturbatoare.
O solutie f simpla e sa pui controlerul cit mai departe de alte cabluri, iar pentru cablu de sonda sa faci citeva spire legate cu cable-tyde.
Plus pentru celelalte surse perturbatoare gen iluminat, dimmere, etc sa aiba si filtre de deparazitare electrice, si impamintare binenteles doar iti bagi miinile in apa cam tot timpul.
L mine faza cu citeva spire din cablul in exces de la sonda a mers, plus am pus controlerul cit mai departe de sursa lui de alimentare.
Daca nu-si revine ar trebui sa vb cu cineva sa-ti verifice inclusiv conexiunile, mufa BNC. Ai grija sa nu faci curbe f mici cu cablul coaxial de la sonda poate ceda, producatorii de cablu dau in catalog inclusiv raza min a curbei facuta cu cablul.
|
 |
|
La modelul asta http://www.mustek.de/en/11/index.php/en/products/ups/ups-5/146-pm424oe/134-pm424oe spune 400VA si 240W.
Asta inseamna maxim 240W, suficient pentru filtru.
Bateria este de 12V 4,5Ah, iar incarcarea se face in 8 ore. La o baterie de 45Ah s-ar face cam in 80 de ore.
Intrebarea este pentru ce perioada ai avea nevoie? Uzual ele tin cam 15-20 min, pentru 4,5Ah, la 45Ah ar insemna 150-200 min. Iti este suficient? Ai avea nevoie de o perioada de timp mai mare? Ar trebui sa maresti capacitatea bateriei, 90Ah...la cit vrei sa investesti. Sau poti sa cuplezi 2 baterii in paralel. Dar cu cit capacitatea este mai mare si timpul de incarcare creste proportional. Pentru ca el a fost calculat pentru 8 ore la 4,5Ah. Nu iti dauneaza daca incarcarea se face intr-un timp mai lung, chiar ar fi avantajos dispare supraincalzirea si cresterea presiunii in interiorul acumulatorului-bateriei. Nu uita ca toti acumulatorii din UPS-uri sunt cu gel si capsulati, ca sa nu poata elimina in exterior gaze, gazele fiind hidrogen si vapori de acid sulfuric. Iti inchipui ce se intimpla cind apar intr-un spatiu inchis si cald, ce efect au asupra cablajului electronic.
Daca ti-l poate repara ar fi ok.
Succes
|
 |
|
Ideea este ca toate componentele: redresor, incarcator, convertor sau invertor fac parte din UPS. Nu mai e nevoie de alte relee sau automatizari intre ele. Diferenta este ca timpul de raspuns la un UPS este cu mult mai mic decit un invertor, plus ca UPS asigura inclusiv protectia la spike-uri de tensiune in sus sau jos. Un alt avantaj ar fi faptul ca totul este compact. Singura problema ar fi costul unui UPS de calitate. Nu este nici o problema daca se foloseste bateria lui interna sau o alta externa, daca se foloseste una externa de capacitate mai mare dureaza mai mult pina cind se incarca total. Capacitatea bateriei se poate calcula in functie de timpul pe care trebuie sa-l asigure UPS-ul. Se pot pune si doua baterii in paralel fara nici o problema. Se pot folosi doar baterii cu gel, cu aceleasi caracteristici cu cea originala, de ex o baterie BOSCH de tip T4 este ok.
Recomand un UPS de calitate gen APC, se pot gasi relativ ieftin la second hand, si sa investesc mai mult in baterie.
|
 |
|
Salutare. Faptul ca UPS a scos ceva fum, este cert ca deja avea ceva.
Rolul UPS este de a asigura tensiunea de iesire constanta, chiar si la spike-uri de tensiune in sus sau jos.
Cea mai importanta caracteristica este timpul de raspuns.
Se poate folosi orice tip de acumulator, baterie cum spun unii pentru auto, sunt ok doar daca sunt cu gel fara mentenanta.
Pentru ca este aceeasi tensiune pe acumulator. Singura diferenta ramine timpul de incarcare-descarcare. De exemplu daca UPS are acumulatorul-bateria de 7Ah,
producatorul specifica tensiunea max de incarcare si curentul maxim. Incarcarea se face cu curent constat pina la atingerea tensiunii maxime dupa care curentul scade spre 0, si se asigura
o tensiune constanta pe acumulator. De regula pentru 7Ah se foloseste un curent de incarcare de 0,7-1A, Capacitatea/10 un timp de 8-12 ore.
Daca se foloseste de exempu un acumulator de 200Ah incarcindul cu 1 A inseamna ca se va incarca intr-un timp de 200-220 ore.
La descarcare daca un acumulator de 7Ah tine sa spunem 20 min, unul de 200Ah ar tine 8-9 ore.
Legat de UPS am o parere f proasta fata de ce exista pe piata, vorbesc de cele ieftine, nu de cele mai scumpe gen APC.
Am avut experiente cu UPS care au cedat dupa o luna, si altele care merg de ani de zile fara probleme.
Daca doriti sa folositi UPS trebuie folosit doar pentru filtru, sau pompa de recirculare, eventual folosit o pompa de backup cu consum mai mic, pentru a cistiga mai mult timp.
S-ar putea folosi cu succes si varianta cu incarcator si invertor separat. Dar atentie la incarcare pentru ca acumulatorii cu gel sunt mai sensibili la incarcare, deci in nici un caz nu recomandun incarcator auto de "garaj". Atentie la curentul de incarcare, iar acumulatorul nu trebuie sa se incalzeasca.
Recomand pentru toata lumea care are probleme cu furnizorii de energie electrica un UPS cu capacitate cit mai mare 1000VA in sus, iar acumulatorul de capacitate cit mai mare.
Atentie de asemene un acumulator nu are viata nelimitata, 2, 5 sau 10 ani depinde de pret.
Concluzionind dupa atita vorbarie, un sistem de alimentare nu e chiar ieftin.
|
 |
|
se poate inchide, s-a rezolvat.
|
 |
|
Pot sa-ti recomand din experienta, transport cu auto circa 3 zile... Pestii sa nu fie hraniti inainte, la tine cred ca e suficient o zi. Poti pune pestii in pungi, la fel cum au fost ambalati la petshop. Nu-ti face probleme cu incalzirea, pe timpul transportului temperatura scazuta este un avantaj. Pentru plante nu cred ca va fi o problema, dar iti recomand ambalarea in pungi, la fel ca si pestii dar fara aer pentru a nu se rupe la transport. Pietrele, decorul si restul de echipamente le ambalezi cu atentie, pentru filtru il poti pastra in apa sau daca nu macar intr-o punga cu putina apa sa ramina umed.
Cred ca ai putea sa iei bazinul cu substratul in el, dar preventiv ar fi sa il scoti, cel mai important este bazinul pe urma restul.
La sosire pregatesti apa cu biotopol, aclimatizezi pestii cu noua apa. Cu siguranta vei avea o deciclare a filtrului, dar asta e...
Poti folosi fluid filter media de la easylife si inainte si dupa transport, crede-ma ca ajuta.
|
 |
|
Salutare
Am o mare rug?minte la cei din Bucure?ti !!!
E cineva care m? poate ajuta s? cump?r 5 otocinclus din Hornbach.
Sunt din Tulcea. Aici nu are nimeni. Deasemenea nici în Constan?a.
Dac? se poate PM sau yo4fz@yahoo.com .
Mul?umesc anticipat.
Lauren?iu din Tulcea
|
 |
|