[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AngelTudorache
Forum Index » Profile for AngelTudorache » Messages posted by AngelTudorache
Multumesc, o sa incerc si cu nauplii de Artemia proaspat eclozata sa vad cum evolueaza. doar ca, deocamdata, mi se par prea mici puii sa o poate savura
Eu am incercat cu Hikari Tropical First Bites pentru ca am vazut review-uri fff bune pe alte forumuri/site-uri din afara.
flo77 wrote:Scoate vreo 2 perechi mature(femele plinute cu punctul negru langa orifiul anal) si pune-le intr-un acvariu plantat, suficient ground cover

ca "gound cover" recomand o cantitate mare de moss. si cam atat ca plante.
eu as incerca cu 2-3 femele si doar un mascul mai feroce.. ideea e ca numarul de femele sa fie superior numarului de masculi. cand sunt ceva mai multi masculi incep sa se ia la "discutii" si pierd obiectul principal din vedere (femela).
dupa vreo 2-3 saptamani max. poti scoate perechile mature si sa astepti 3-4 zile. o sa incepi sa vezi mormolocii micuti cat o scama lipiti de sticla acvariului. dupa aprox. 4-5 zile incep sa inoate.
se recomanda pe site-urile dedicate lor sa se inceapa hranirea cu "green water". mie mi-a cam fost imposibil sa obtin green water asa ca m-am multumit cu foarte putin Hikari Tropical First Bites pentru inceput si apoi am marit usor-usor doza.

Porcu wrote:Mie mi se pare normal sa fie vinduti la preturi mari, e foarte mult de munca cu ei. Specia nu e prolifica, puii sint foarte mici si nimeni n-o sa munceasca cu ei sa-i reproduca, sa creasca puii si sa-i vinda apoi la pret de guppy "maidanez".

eu, cam de aprox. o luna ma chinui cu ~40 de pui mici. e greu, parerea mea, sa ai grija de ei si sa ii ridici. e mult mai multa munca decat m-am asteptat.. recunosc, prima reactie cand am vazut cu ochii mei ca a eclozat prima icra de microrasbora, pe langa satisfactia reusitei, a fost "Cha-Ching!!!" si in ochi aveam numai $$$ calculand cam cat puteam sa obtin pe ~40 de pui..
apoi, in timp am ramas doar cu satisfactia reusitei si mi-am luat gandul de la vanzari. nu se merita efortul. eu acum am vreo 12 CPD maturi (Celestial Pearl Danio) intr-un acvariu de 63l. targetul meu e sa reusesc sa ridic considerabil numarul lor.
e singurul meu acvariu si e dedicat lor in totalitate. a fost dragoste la prima vedere.
diseara o sa incerc sa pun cateva poze cu ei.
Am reusit sa inmultesc moly, xifo, ancistrus, cory dar cel mai greu este sa ridici si sa ai grija de puii de CPD.
Acum puii sunt intr-un acvariu separat si mai trebuie sa astept, cred, inca vreo luna sa ii pot trece in acvariul mare.
Mi-am propus sa ii trec in acvariul mare cand puii vor fi suficient de mari sa se poata hrani cu Hikari Micro Pellets. cu Hikari Micro Pellets hranesc acum pestisorii maturi din acvariul de 63l.

visiniu wrote:Ai mei stau in acvariu cu RCS, asa ca sunt sanse mici ca icrele sa supravietuiasca, desi am tufe mari de monosolenium tenerum si moss. Asta in prima faza... in faza a doua, trebuie ca puii sa supravietuiasca parintilor.

eu am renuntat la RCS sa reusesc sa ii inmultesc. si a trebuit neaparat sa separ icrele in acvariu dedicat ca sa nu devina mic dejun copios pentru parinti.

visiniu wrote:Oare popularitatea lor sa fi scazut in randul acvaristilor?

eu, indiferent de timiditatea lor, sunt "addicted" de minunatiile astea mici cu un colorit superb.
acum le studiez timiditatea, ce le cauzeaza timiditatea si metode de a elimina/diminua timiditatea.

visiniu wrote:un acvariu de 120 de litri asteapta 50 de exemplare de CPD.

nici nu o sa vezi 50 de exemplare in 120l. ar trebui un minim de 120 de colorati sa ii vezi in speldoarea lor.

si ca sa ma intelegeti uitati un filmulet :

Mie imi place mult ce a iesit. felicitari

vlad.a wrote:
am pus filtru "cascada" cum ai zis tu http://www.aquael.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=320&lang=en d'asta adica...

vroiam sa te intreb de filtrul tau cascada cat de silentios este. sunt in cautarea unui filtru cascada mic si foarte silentios. planuiesc sa il folosesc la un acvariu mic si sunt cam sensibil la zgomote. caut ceva mic si silentios.
ai cumva poze doar cu partea de iluminare pe care vrei sa o modifici? poate te putem ajuta cu sfaturi.. evetual niste distante masurate sa ne putem gandi la un sistem..
ai ceva poze cu acvariul din care provin plantele?
multumesc.
Antoniot wrote:
un aer conditionat pana in 2000 lei nu este bun pentru sanatate.

asta nu inteleg. cum adica nu e bun pentru sanatate?
sincer, mie mi se pare cea mai fiabila metoda de racire a apei din acvariu.
asa cum spunea un coleg mai sus ce depaseste 28°C deja trebuie sa ma ingrijoreze pentru confortul meu personal si rezolvand problema asta, implicit, rezolv si problema temperaturii din acvariu.
poze ai? ce filtru extern ai?
lazarginel wrote:
4.incepuse sa se colmateze ........da Manado va mirati...??? eu aveam 15 cm de Manado
De ce ??
dejectiile de la pestii nu treceau spre baza acvariului sa poata ajunge la radaciniule plantelor care il va folosi ca ingrasamint natural pe viitor
Raminea in primii cm de Manado cea ce este un mare dezavantaj...ALGE
pentru ca este prea fin la granulatie

sincer mie mi se pare cam mult 15cm. oricum producatorul recomanda un strat de 5-8cm daca nu ma insel. poate stratul mult prea gros a facut sa se colmateze.
lazarginel wrote:Detalii .....in curind

le astept cu maxima curiozitate..
poze cu sistemul de CO2?
ceva detalii despre filtrul extern. ce vechime are, daca mai are garantie. multumesc.
s-a dat. multumesc. se poate inchide.
pret nou: 50 RON
Bonus Impeller Bioflow 280 de rezerva pentru pompa Bioflow 280.
Vand filtrul "Bioflow Super"

image

Filtrul provine din acvariul meu Juwel Rekord 600. Motivul vanzarii: a fost inlocuit de un filtru extern.
Doritorul va trebui sa il ridice personal.
Filtrul vine dotat cu pompa "Bioflow 280"

Filtrul are si spatiu pentru a gazdui un incalzitor care nu face obiectul vanzarii.
Pentru mai multe detalii -> link

Pret 60RON
incearca sa pui o poza.
incearca sa cauti aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
poate o sa gasesti in poze ceva care seamana cu ce ai descris tu.
superb.
cred ca ai o mica problema cu un pitic. innoata un pic pe "diagonala". nu stiu exact cum sa explic .
am avut si eu o micrarasbora cu aceasta problema si in 2 saptamani am pierdut-o.
am mai vazut si un neon cu o problema asemanatoare.
nu am aflat inca care ar fi problema/cauza inotului lor in diagonala.

LE: unde ai gasit frumusetile astea mici?
eu cautam niste ember tetra. par un pic mai mici decat blue tetra. problema e ca nu am gasit nicaieri ember tetra.
chiar daca e postul cam vechi, cum ai procedat cu neonul respectiv? si-a revenit?
ce pestisori sunt aia mici din spate?

Forum Index » Profile for AngelTudorache » Messages posted by AngelTudorache
Go to: