[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Corpuri pentru neoane.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Am tot vazut pe la multi acvaristi corpuri pentru neoanele lor facute parca special pentru capacul facut acasa si cu o latime a corpului foarte mica.De exemplu Dalles are asa ceva aici.Corpuri care iti permit sa aglomerezi mult mai multe neoane pe un singur capac.
Vreau si eu sa stiu de unde sa cumpar asa ceva sau cum sa imi fac daca se poate si de ce materiale am nevoie pentru a-mi face singur si de unde cumpar materialele?
Mersi mult sper sa ma salvati de la capacul asta. Vreau sa am trei neoane pe acel capac si acum nu am spatiu.
Eu vreau sa imi pun acolo neoane de 14W pentru ca nu imi incap altele mai mari, nu am spatiu suficient, asa ca am nevoie de sfaturi pentru capacul meu (Lungime 40 cm).
Mersi

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu inteleg de ce va inghesuiti toti sa imi spuneti de unde sa imi cumpar si eu un corp pentru neon de 14W care sa aiba o latime mai mica? Sau cum sa imi fac unul acasa si de unde sa imi iau materialul necesar construirii?

[Yahoo!]
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa cum vezi la capacul lui Dalles, nu se foloseste un corp din comert, ci doar surporturile din capat in care se prinde tubul.
acestea le gasesti la orice magazin de electrice. aceste suporturi se prin de capac prin suruburi/holsuruburi.
la unul din capete se pune si starterul care la fel are un suport disponibil in comert.
mai ramane bobina, care se gaseste in corpul din comert; aceasta se pune in exteriorul acvariului, din mai multe motive (spatiu, greutate, umezeala) iar schema de conectare a tubului cu starterul si bobina, o gasesti chiar pe bobina sau in alte posturi de pe acet forum.
bobina o poti inlocui cu partea electronica de la un bec economic de putere similara. eu iti recomand aceasta varianta din considerente de greutate, consum, viteza aprindere, durata viata tub.
si aceasta varianta s-a discutat pe forum

bafta!
[WWW]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mesi mult si sa sti ca am cautat pe forum dar nu am gasit nici un rezultat care sa imi raspunda la intrebari asa cum ai facut tu
Mersi mult

[Yahoo!]
Rochi
Member
[Avatar]

IP:

Este bine venit acest topic ,deoarece si eu am o problema asemanatoare cu un acvariu de 30l si cu lungimea tot de 40 .
Momentan eu am o chinezarie luat din obor de 36W care este pus pe un geam deasupra acvariului, dimensiunea neonului este de 50 cm cu tot cu suport .
Peste 3 zile este gata si capacu la acest acvariu (borcan) si trebuie sa renunt la acest neon din cauza dimensiunii .
Am mai vazut discutii de becurile economice ca se potrivesc la acvariile astea asa micute , dar nu as vrea asa ceva , tot pe neon as vrea sa merg .
Apropo si mie imi place lucratura lu`Dalles.

Urit de multi , iubit de putini dar respectat de toti
[Yahoo!] [MSN]
Dragosman
Moderator
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:Eu nu inteleg de ce va inghesuiti toti sa imi spuneti de unde sa imi cumpar si eu un corp pentru neon de 14W care sa aiba o latime mai mica? Sau cum sa imi fac unul acasa si de unde sa imi iau materialul necesar construirii?

Iar eu nu inteleg de ce crezi tu ca e cineva obligat sa raspunda instantaneu intrebarilor tale!

Ce-ai vazut in pozele capacului lui Dales nu sunt corpuri ci doar niste reflectoare. Nu stiu daca sunt chiar Juwel...dar am vazut in magazinele de accesorii acvaristice astfel de reflectoare. Iata AICI cum arata ele chiar pe site-ul producatorului.

Incearca pe viitor sa nu mai bati asa nerabdator din picior cand pui o intrebare. Cu tact si rabdare obtii mult mai multe....

In Aquarium Veritas!
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca nu s-a inghesuit sa-ti raspunda niciunul dintre cei aproape 2.000 de membri ai forumului dintr-un motiv foarte clar: e prea elementar. Nu spune acum ca niciodata n-ai intrat intr-un magazin de articole electrice si sanitare. Pentru fiecare neon trebuie sa cumperi doua socluri, un starter (si el cu soclu), si un droser. Bineinteles, si multa sarma.

Da, reflectoarele sunt toate Juwel.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mersi si ma scuzati pentru insistenta mea prosteasca.
Am mai intrat in magazine de electrice dar chiar nu m-a interesat asa ceva cand intram, aveam ceva de cumparat bine stabilit dinainte.
Si acum am crezut ca daca intreb ceva aici primesc si raspunsuri si trecuse o zi si nici un raspuns.Asta a fost motivul pentru insistenta mea.

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: