[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aquascaping si plantele.  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Avalon90
Junior member

IP:

Va rog...ziceti-mi si mie, unde pot sa gasesc aceasta planta: Hemianthus Callitrichoides "Cuba"? Am inteles ca e destul de scumpa. Sau alta planta tip "covor" mai ieftina. Mentionez ca am un acvariu de 112 litri, lung de 80 cm, lat de 35 cm si inalt de 40 cm. am atasat si cateva poze sa vedeti despre ce este vorba. Apropo, sunt din galati, daca cumva are cineva de vanzare.
[Thumb - Hemianthus-callitrichoides_.jpg]

[Thumb - 124a2697-8868-42a9-87be-83fd.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2009 19:56:28

Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Aceasta planta o gasesti la magazinul www.reef.ro, au posibilitatea de a o trimite si prin colet in caz ca nu esti din bucuresti si nici nu este scumpa

fost cesrobis
Avalon90
Junior member

IP:

hmm...nu este cam riscant daca o trimite din bucuresti?...eu sunt din galati. Ma refer la faptul ca ar putea muri. :-?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Stai linistit ca nu moare Multa lume primeste plante din toata tara si trimite in toata tara , fara probleme.Ba unii mai aduc si din afara Eu HC nu mai am , dar am alte plante tip gazon din care , cand am in plus mai vand pe forum.Insa presupun ca tu vrei o cantitate mai mare , asa ca e bine s-o iei de la Reef.
PS Intereseaza-te de cerintele acelei plante gazon INAINTE s-o cumperi...vei afla ca nu e deloc usor s-o faci sa traiasca bine la tine in acvariu

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Avalon90
Junior member

IP:

Nu imi trebuie o cantitae mare. M-am interesat destul de mult despre planta asta si am inteles bine cum se creste si se inmulteste. Si nu am nevoie de Riccia fluitans sau alti muschi, pentru ca am 2 ancistrusi si o sa mi le termine. ;)) Tin sa mai precizez ca sunt 2 tipuri de MC, una care ramane tot timpul pe fundul acvariului si alta care dupa un anumit timp(din cate am inteles) iese la suprafata. Eu o vreau pe cea care se mentine pe fundul bazinului. Cand mai ai, anunta-ma si pe mine te rog. Chiar vreau sa am planta asta. Tocmai mi-am schimbat decorul din acvariu, mi-am luat 4 neoni(un mascul si 3 femele) si o sa imi mai iau inca 3(un mascul si 2 femele). In schimb mai am 4 cory, un scalar si un silver shark. Sper din tot sufletul sa creasca calumea plantele alea. Ca in ultima vreme am cam neglijat acvariul si e cam golas.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2009 21:39:57

ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Tu confunzi Hemianthus Callitrichoides "Cuba" cu Hemianthus micranthemoides Cuba ramane pe fundul acvariului , ca un gazon , si are frunzulitele mult mai mici.Cealalta poate creste in sus pana la luciul apei,adica ceva de genul asta - o tufa : http://www.aquaria.com.au/catalog/images/Micranthemum_other%20one.jpg . Deci aceste 2 plante sunt 2 plante total diferite, nu sunt 2 feluri de Cuba in nici un caz.
Dupa cum spuneam si mai sus, eu nu mai am deloc Cuba , adica nu o mai cresc.Se mai vinde uneori pe forumuri,insa rar.Daca o are la Reef ia-o de acolo cu incredere,nu ajunge moarta.
Cat despre rechini in acvariu... ma abtin ca iar zice lumea ca sunt rea.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2009 21:53:14

Avalon90
Junior member

IP:

hehe, rechinul a fost pestele care l-am primit cadou...l-am pastrat ptr ca am observat ca s-a adaptat bine si nu am probleme cu el. Nici eu nu sunt mare fan al lor. deci pana la urma...care e cea care ramane pe fundul acvariului? Ca sa stiu SIGUR.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Avalon90 wrote:mi-am luat 4 neoni(un mascul si 3 femele) si o sa imi mai iau inca 3(un mascul si 2 femele)

Ce fel de neoni? Cum faci deosebirea intre sexe?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Avalon90
Junior member

IP:

Paracheirodon innesi. Poi sincer e cam greu, nici eu nu sunt sigur dar femela este mai corpolenta decat masculul si ceva mai mare, iar abdomenul este mai suplu decat al femelei. Deasemenea la femela acea banda albastra stralucitoare este putin curbata, pe cand la mascul este dreapta.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cuba ramane pe fundul acvariului, cea care ai pus tu poze cu ea.

Avalon90
Junior member

IP:

Ok, thank you very much. Acum imi ramane sa casc ochii dupa ea.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: