[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: h82w888
Forum Index » Profile for h82w888 » Messages posted by h82w888
Vand 3 scalari, aprox 6 luni, separat, sau toti odata.
cel mare are 13 cm inaltime si 9 latime
cel mijlociu are 11 cm inaltime si 8 latime
cel mic are 9 cm inaltime si 7 latime

pt cei interesati: adresa de yahoo: h82w888@yahoo.com sau PM!

image

Pret: 10 ron bucata!
daca ai drum prin craiova, ti le vand cu ce mai mare placere
Dolly wrote:
Nu e normal sa se frece de nimic. Ia vezi sa nu fie gris. Spatiul e mult prea mic pentru 3 scalari, indiferent de marimea lor. Cit despre xipho - nu xifori- , molly si fossilis nici sa nu te gindesti! Nu stiu de unde ai dedus tu ca ar fi compatibili.

Mult prea mic spatiul de 200 de litri pentru 3 scalari? Nici urma de gris, cat despre compatibilitate, aceasta exista, ii am de mai bine de 3 luni asa si nu am avut probleme. Tu probabil vorbesti din experiente proprii, insa nu la toti se intampla acelasi lucru. Au crescut impreuna si de aceea poate nu sunt incidente.
Si ca sa nu mai deschid alt topic, apropo de compatibilitati, pe langa acesti 3 scalari, ce as mai putea lua (mai colorat si mai vioi) mai am 2 xifori, 2 fosilis si 2 molly? (acvariu de 200 de litri)
image

poza u una din ele, cealalta este cu albastru
Am doua femele betta, si vreau sa le schimb cu un mascul betta (preferabil mai tinerel)
OK. Multumesc mult tuturor pentru sfaturi si idei Am sa apelez cu incredere si cu alte probleme pentru ca vad ca sunt oameni seriosi aici thanks!!!
Pai ma gandeam ca daca iau un mascul o sa fie altfel, in sensul ca acum stau una intr-un colt, si cealalta in alt colt, rar se apropie una de alta, si cand o fac se incaiera
Deci sa le iau un mascul? Din cate am citit pe forum trebuie un mascul la doua femele Dupa aceea o sa se mai "ciondaneasca" femelele? Sau fac asa pentru ca nu sunt "satisfacute"? :-)
Iata o poza cu unul din ei:
image
Este mascul sau femela? Celalalt este identic aproape, numai ca are o culoare mai albastruie, spre deosebire de acesta care este mai verzui.
Am si eu 25 de pui de molly, de aproape doua luni. Toti sunt negrii, mai putin doi care sunt gri cu niste punctulete negre Se inegresc si ei pana la urma? Ii stiu de cand s'au nascut ca 2 dintre ei erau mai deschisi la culoare. Ce ziceti?
Pai la mine nu se bate nimeni, si de aceea intreb, sa stiu daca sunt amandoi masculi. Ca sa renuntz la unul dintre ei in cazul asta.
Salutare, am luat demult doi pui de beta, si acum, cand au mai crescut, am observat ca de fiekre data cand se intalnesc isi umfla branhiile unu la altu, si se invart unu in juru altuia, dar fara sa se ia la bataie, doar se umfla si se "incura". Sunt masculi? Eu ii am de vreo 6 luni, si au inca aripioarele mici, nu sunt muscate sau altceva, doar sunt mai mici; pe la ce varsta au aripioarele acelea mari si frumoase? astept raspunsurile voastre
Dolly wrote:Se poate inchide topicul?

Da, am aflat ce vroiam, thx
Gata, s-a terminat smecheria, s-a ofticat pestoaica de xipho si il fugareste ea pe mascul acum ala saracu e o treime din ea ca alta ocupatie nu mai are decat sa se dea pe langa pestoaica, mananca foarte rar. Nu cred ca l-am vazut vreodata sa ciuguleasca ceva pe jos, pe plante, ca un peste obisnuit
cel mai mare are 5cm, cel mijlociu cam 4, si cel mai 3 si ceva. Acvariul este de 40 de litri, trebuie sa fac un acvariu mai mare de 200 da inca nu am avut timp. Si am mai vazut un topic pe aici cum ca s'ar freca scalarii de plante. Si la mine se freaca scalarii de plante, in special dupa ce mananca, isi fac siesta :-). La mine e ceva perfect normal. Revenind la subiect... inseamna ca din cauza volumului mic de apa se comporta asa, o sa fac tot posibilul sa ii mut in cel mare cat mai curand

Chestia e ca vreau sa aflu daca sunt baieti toti 3, ca sa stiu daca sa dau la schimb sa iau si femele. Da am inteles ca e cam greu sa iti dai seama, decat in perioada de reproducere.
Salutare! Am si eu 3 scalari, unul mare, unul mijlociu, si unul mic. Din cand in cand, cel mare se repede la cel mijlociu, si atunci imediat, cel mijlociu simte nevoia sa faca si el pe sefu si se repede la cel mic. Nu se ranesc nu nimic, doar se fac spre celalalt, si ala speriat fuge (e cam terorizat ala micu). Ce sa inteleg din asta, ca sunt toti 3 baieti? Nu stiu ce sa fac. Sa ii separ? Astept raspunsurile voastre. Va multumesc.
Acum cateva momente am observat ca masculul xipho o tot ataca violent pe femela, se izbea de ea, si saraca nu mai stia unde sa se ascunda. Am scoso iar in bol, dar nu cred ca va avea vreo umare...
Salut! Am si eu o problema cu o femela Xipho. Din cate am citit, atunci cand e aproape sa nasca, apare pata genitala (neagra) in zona anala. Femela xipho are de 3 saptamani pata asta, atunci am mutat-o intr-un bol separat, si pana a doua zi a facut niste margele portocalii si un pui care a murit. Am tinut-o cateva zile in bol, dar nu a mai facut nimic, si am mutat-o la loc in acvariu. Problema este ca inca are pata aceea neagra. Ce sa fac? Sa o pun la loc in bol? Astept raspunsurile voastre, va multumesc.

Forum Index » Profile for h82w888 » Messages posted by h82w888
Go to: