[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari agresivi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare! Am si eu 3 scalari, unul mare, unul mijlociu, si unul mic. Din cand in cand, cel mare se repede la cel mijlociu, si atunci imediat, cel mijlociu simte nevoia sa faca si el pe sefu si se repede la cel mic. Nu se ranesc nu nimic, doar se fac spre celalalt, si ala speriat fuge (e cam terorizat ala micu). Ce sa inteleg din asta, ca sunt toti 3 baieti? Nu stiu ce sa fac. Sa ii separ? Astept raspunsurile voastre. Va multumesc.
[Email]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Nu este neaparat sa fie toti baieti. Dar nu ne-ai spus cat de mari sunt scalarii si cat de mare e acvariul. Scalarii sunt, intr-adevar, pesti teritoriali, dar isi manifesta aceasta teritorialitate in special in "sezonul" de reproducere...in rest is mici "jocuri" de-a teritoriul. De aia nici nu se ranesc...inca. Dar daca acvariul e mic, asta poate fi o cauza a acestui comportament.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

cel mai mare are 5cm, cel mijlociu cam 4, si cel mai 3 si ceva. Acvariul este de 40 de litri, trebuie sa fac un acvariu mai mare de 200 da inca nu am avut timp. Si am mai vazut un topic pe aici cum ca s'ar freca scalarii de plante. Si la mine se freaca scalarii de plante, in special dupa ce mananca, isi fac siesta :-). La mine e ceva perfect normal. Revenind la subiect... inseamna ca din cauza volumului mic de apa se comporta asa, o sa fac tot posibilul sa ii mut in cel mare cat mai curand

Chestia e ca vreau sa aflu daca sunt baieti toti 3, ca sa stiu daca sa dau la schimb sa iau si femele. Da am inteles ca e cam greu sa iti dai seama, decat in perioada de reproducere.
[Email]
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

Si ca sa nu mai deschid alt topic, apropo de compatibilitati, pe langa acesti 3 scalari, ce as mai putea lua (mai colorat si mai vioi) mai am 2 xifori, 2 fosilis si 2 molly? (acvariu de 200 de litri)
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

h82w888 wrote:Si ca sa nu mai deschid alt topic, apropo de compatibilitati, pe langa acesti 3 scalari, ce as mai putea lua (mai colorat si mai vioi) mai am 2 xifori, 2 fosilis si 2 molly? (acvariu de 200 de litri)

Nu e normal sa se frece de nimic. Ia vezi sa nu fie gris. Spatiul e mult prea mic pentru 3 scalari, indiferent de marimea lor. Cit despre xipho - nu xifori- , molly si fossilis nici sa nu te gindesti! Nu stiu de unde ai dedus tu ca ar fi compatibili.
h82w888
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
Nu e normal sa se frece de nimic. Ia vezi sa nu fie gris. Spatiul e mult prea mic pentru 3 scalari, indiferent de marimea lor. Cit despre xipho - nu xifori- , molly si fossilis nici sa nu te gindesti! Nu stiu de unde ai dedus tu ca ar fi compatibili.

Mult prea mic spatiul de 200 de litri pentru 3 scalari? Nici urma de gris, cat despre compatibilitate, aceasta exista, ii am de mai bine de 3 luni asa si nu am avut probleme. Tu probabil vorbesti din experiente proprii, insa nu la toti se intampla acelasi lucru. Au crescut impreuna si de aceea poate nu sunt incidente.
[Email]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

h82w888 wrote:
Dolly wrote:

Mult prea mic spatiul de 200 de litri pentru 3 scalari? Nici urma de gris, cat despre compatibilitate, aceasta exista, ii am de mai bine de 3 luni asa si nu am avut probleme. Tu probabil vorbesti din experiente proprii, insa nu la toti se intampla acelasi lucru. Au crescut impreuna si de aceea poate nu sunt incidente.

Atunci sa-ti traiasca!Si grabeste-te cu acvariul cel mare!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

h82w888 wrote:cat despre compatibilitate, aceasta exista, ii am de mai bine de 3 luni asa si nu am avut probleme. Tu probabil vorbesti din experiente proprii, insa nu la toti se intampla acelasi lucru. Au crescut impreuna si de aceea poate nu sunt incidente.

Crede-ma ca nu-s compatibili, sint specii de pesti cu cerinte diferite, asa i-a facut natura. Lipsa incidentelor nu inseamna deloc c-ar fi compatibili.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: