[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rumpelstinschin
Forum Index » Profile for rumpelstinschin » Messages posted by rumpelstinschin
Rabdarea a luat sfarsit a trecut cam o saptamana si am pus doi corydoras in acvariu .
Am schimbat un neon din cele doua sylviana cu un philips aquarelle si urmeaza zilele astea un osram fluora in locul celuilalt.
Pana la adaugarea celarlati pestisori (neoni) o saptamana e de ajus?
Mentionez ca apa si-a mai revenit nu mai este asa laptoasa dar a ramas la un umpic tulture alburiu fara particule sper sa se rezolve complet daca nu ce sa fac ?
acum am vazut unde am gresit,pentru ca am folosit prea multi smiluri , imi cer scuze .
la subject am scris : pot in loc de poate nu am mai verificat daca subject-ul mai si apare avand in vedere ora la care am postat si gradul de oboseala.
Spre exemplu daca tuburile daca sunt T8 de 18W cu aceeasi lungime in functie de firma/model poate avea mai multi lumeni?
Credeam ca din experienta lor de ani de zile ar putea face un clasament cu neoanele , sa spunem din topul preferintelor lor sau din observatiile lor cam care ar fi mai benefice plantelor .
Dar acum cand vad ca tocmai acvariul meu e asa uitasem tot .
Cred ca ma incadrez aici : “Apa din acvariul meu nu are particole vizibile in suspensie dar este alb-laptoasa si tulbure” pentru ca parca formeaza un fond albicios apa si acvariul este nou am adaugat si Tetra Esybalance .
In conditiile astea o sa am rabdare cu el o saptamana dupa care daca nu scap incep schimburi de apa smilie smilie smilie . Multumesc foarte mult pentru promtitudine
de care tot vorbiti sunt si pentru plante? si cum a intrebat TGC cine se pricepe nu poate spune un top intre neoanele benefice plantelor dintre : aquarelle , osram fluoara , 954 si 830?
in dreapta : 15 fire de "nu stiu ce" care planta care cresc pana sus si in stanga vreo 10 fire de bacopa lanigera astept sa creasca zilele astea sa iau niste neoane calumea .
alta problema am APA ESTE TULBURE . Care sa fie cauza filtru prea puternic (are vreo 500L/h)
smilie smilie smilie
pai in stanga e buturuga si planta : bacopa lanigera si o sa screasca (cica) pana la nivelul apei deci pompa oarecum o sa se mascheze si la incalzitor aceeasi poveste plante inalte , in fine si buturuga pe mijloc arata URAT deci problema designului o sa fie rezolvata in timp
Poza dupa plantare:
cu "ghici ciuperca ce-i ? " in dreapta (am pierdut eticheta pe drum de la magazin ) .
iar in stanga buturuga si bacopa lanigera , mai aveam putina apa de pus in acvariu dar nu mai aveam rabdare .
Poze:
Din . prim plan : image
Detaliu dreapta:image
Detaliu stanga : image
Apa este cam verzulie sper ca de la substantele de la tetra .
PS : nu am aparat digital imi cer scuze de calitatea fotografiilor si le-am mai si micsorat pe 640X480 sa nu ingreunez accesarea paginii astept pareri sugestii si mai ales critici .
Sper sambata sau duminica sa il plantez si sa ii dau inainte cu ciclarea :-P
intrebam doar daca sa le mai folosesc sau nu , sa nu ma incurce in ciclare .
mis e par etanse si cum scoti firele de la incalzitor , filtru , cum pui lumina ?
Acum astept weekendul sa ma opresc in pet shop sa dau banii pe plantele care-mi pica cu tronc si apoi ma plang pe forum de probleme Pana atunci cineva mai are sa imi spuna ceva important de retinutin afara de:
1 pus substrat
2 pus nisip 2-4 mm
3 puz apa ( o treime sa fie mai usor de plantat )
4 plantat
5 umplut cu apa
6 dat drumu la filtru , incalzitor , lumina .Ce din urma 8 ore pe zi ?

Am citit pe un alt topic ca AquaFafe si EasyBalance de la Tetra ba sunt indicate ba nu sunt ce sa fac ?
Bridget wrote:si eu am asistat la un mini dezastru cu un acvariu spart(nu din cauza mesei, ci din cauza suprafetei), si pot sa confirm ca nu e placut sa strangi 180 litri de apa intr-o seara in care ai planuri de film si de lenevit in pat. plus norocul nostru de a fi fost acasa cand s-a intamplat treaba, lipsa vecinilor de la etajul inferior(treaba s-a intamplat la casa), si gresia pe toata suprafata, fara covoare si parchet.
deci, cred ca e mai bine sa te gandesti bine inainte.

la mine este perfect plana si pun niste folie de parchet dedesubt mai sunt expus aceluiasi risc ? in plus palul in tipm de la umiditate se strica lemnul masiv cum e masa mea nu cred ca are ce pati
Am facut testul eu si un prieten = 220Kg + Tzop tzop(miscat pe ea) = nimic .
am vazut si masutele alea de pal de acvarii din hornbach cu acvarii mai mari ca al meu si nu aveau nu stiu ce foi duble sa mai stiu . .. am bani sa imi fac o masuta de pal dar in urma rezultatului cu prietenul meu ce sa fac?
Microrasbora Galaxy sunt foarte foarte frumosi dar sunt compatibili cu neonii si guppy ?
e din lemn nu pal in care sincer nu am asa mare incredere smilie
Masa o sa ramana o sa ii fac o verificare cu vreo 220Kg pe ea sa vedem cum se comporta si daca rezista ramane , as fi vrut una din pal dar nu mai am nici un ron asa ca mai bine sacrificii in privinta mesei decat a unui accesoriu sau mai stiu eu.
O intrebare am cat costa acele teste pentru ca am doua solutii cum am mai spus care cica ar stabiliza pH si KH si ar reduce "phosphate and nitrate" si sa vad daca au vre-un efect

Forum Index » Profile for rumpelstinschin » Messages posted by rumpelstinschin
Go to: