[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
combinatie neoane  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tgc
Junior member

IP:

Salut tuturor. Imi cer scuze daca s-a mai discutat de combinatii de neoane, insa eu acum am la indemana urmatoarele tuburi: sylvania (15W, 6500K, 750 lumeni), aqua-glo (15W, 18000K, 290 lumeni) si flora-glo (15W, 2800K, 480 lumeni).
Ce combinatie de 2 neoane imi recomandati asa incat sa le mearga si plantelor bine si nici sa nu ma umplu de alge?
Acvariu Jewel Rekord 60, plante: 2 echinodorus, 1 cabomba, 2 hygrophila, 2 valisneria, 2 bacopa.
Multumesc.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Daca nu le ai decat pe cele trei mentionate de tine, foloseste aqua glo si flora glo Mai citeste nitel si cand poti face rost de alt tub, schimba aqua glo-ul

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
tgc
Junior member

IP:

am citit despre 865 sau 965, aquarelle etc. insa pt moment am o jena..... si ma gandeam sa aleg ce-i mai bun din ce am.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai o jena,adica ? Ceea ce ai tu nu prea e bun,insa le poti folosi si pe acelea.Osram poti comanda de la Bucuresti de care vrei,iti vin prin colet.Daca vrei adresa firmei si telefoanele + mailul s-au postat pe forum...si se mai poate scrie daca n-o gasesti Cuvinte de cautare : Marbo Trade.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti face cum ti-am spus mai sus. Si cand banii iti vor alunga jena din buzunar schimba acel aqua glo. Sper sa nu ma insel dar ala face niste culori frumoase pestilor, dar pentru plante nu este bun. Nu este o rusine sa ai astfel de jene, si pe mine ma apuca, si pe multi altii de altfel Important e sa treaca.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
tgc
Junior member

IP:

pt moment am pus flora-glo+sylvania pana cand comand osram 965.
spiderdany
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Eu folosesc 2xOsram Fluora + 2x Philips 830. Plantele mi-au crescut doarte bine, alge nu am avut.
Nu stiu preturile la tuburile de 15 W doar la cele de 20W: osram flora 12 lei iar 830 undeva la 5 lei.

(Le folosesc la recomandarea unui de incredere maxima )

Grija la apa umfla parchetu si streseaza nevasta.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
rumpelstinschin
Junior member

IP:

de care tot vorbiti sunt si pentru plante? si cum a intrebat TGC cine se pricepe nu poate spune un top intre neoanele benefice plantelor dintre : aquarelle , osram fluoara , 954 si 830?

Bucurii la limita saraciei
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

rumpelstinschin wrote:cine se pricepe nu poate spune un top intre neoanele benefice plantelor dintre : aquarelle , osram fluoara , 954 si 830?

Nu exista un astfel de top.

Incearca sa te exprimi mai coerent , am citit de trei ori ce-ai scris pina am priceput ce vrei sa spui.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tgc
Junior member

IP:

@rumpelstinschin: eu am intrebat aici bazandu-ma pe experienta celor de pe forum. nu cred ca exista un top anume al neoanelor.
rumpelstinschin
Junior member

IP:

Credeam ca din experienta lor de ani de zile ar putea face un clasament cu neoanele , sa spunem din topul preferintelor lor sau din observatiile lor cam care ar fi mai benefice plantelor .

[Yahoo!]
tgc
Junior member

IP:

iti dai seama ca asta e destul de greu de facut, pt ca fiecare are preferintele lui in materie. ca sa nu mai zicem de faptul ca fiecare acvariu este totusi diferit intro oarecare masura de altul. pe mine ma interesa pur si simplu o combinatie sa-i zicem "mai fericita" intre cele 3 neoane de care am amintit. pana la urma am hotarat sa fac experiente singur si sa vad ce se intampla.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

intr-un timp foloseam philips 830 si osram fluora, am reusit sa cresc aproape toate plantele cu capacititati minime si medii, si plantele cu nivel ridicat de dificultate mai greu, oarecum doar le mentineam in viata.
oricum din experienta inveti cel mai bine
tgc
Junior member

IP:

ketamina wrote:intr-un timp foloseam philips 830 si osram fluora, am reusit sa cresc aproape toate plantele cu capacititati minime si medii, si plantele cu nivel ridicat de dificultate mai greu, oarecum doar le mentineam in viata.
oricum din experienta inveti cel mai bine

si acum la ce ai ajuns?
apropo; ce criteriu e de luat in calcul? w/l ; lumen/l ; amandoua..?
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

am ajuns la osram 965 si 965 in curand in curand gieseman aquaflora.
Am calculat atat dupa w lumeni cat si pretentiile plantelor
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ketamina wrote:intr-un timp foloseam philips 830 si osram fluora, am reusit sa cresc aproape toate plantele cu capacititati minime si medii, si plantele cu nivel ridicat de dificultate mai greu, oarecum doar le mentineam in viata.

Io am reusit plante foarte dificile la 830 + Osram Fluora . Cam un 830 la 2-3 Osram Fluora. Ca sa fiu mai convingator, vedeti pozele cu plante din semnatura mea, majoritatea sint crescute la aceasta combinatie.

In plus:

image...image

Aici a mai fost si un Aquarelle.

rumpelstinschin
Junior member

IP:

Spre exemplu daca tuburile daca sunt T8 de 18W cu aceeasi lungime in functie de firma/model poate avea mai multi lumeni?

[Yahoo!]
rumpelstinschin
Junior member

IP:

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca nu ti-ai permis sa-ti irosesti o bucatica din pretiosul tau timp cu citirea Regulamentului nostru, iti citez aici un alineat:

2.5 Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte (de genul "Cool", "lol"...etc.) caci primiti un avertisment.

rumpelstinschin wrote:Spre exemplu daca tuburile daca sunt T8 de 18W cu aceeasi lungime in functie de firma/model poate avea mai multi lumeni?

Da.

rumpelstinschin
Junior member

IP:

la subject am scris : pot in loc de poate nu am mai verificat daca subject-ul mai si apare avand in vedere ora la care am postat si gradul de oboseala.

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: