[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tRaska
Forum Index » Profile for tRaska » Messages posted by tRaska
Mi-am mai luat o pereche de betta de la obor, a doua zi dupa ce i-am pus impreuna in 30 min au inceput sa depuna. Toate buna si frumoase ... termina ei de depus, scot femela, masculul era atent cu icrele si cu cuibul ... a doua zi nu, dar a treia zi nu mai era nici o icra in cuib ( intre timp el tot muta icrele dintr-o parte intr-alta). Ce sa fac? Cine e de vina el sau io? Eu i-am oferit zic eu toate conditiile necesare (cuibul l-a facut sub o bucata de poliester) Ce e de facut, sfatuiti-ma!
Am un acvariu de reproducere in care tin o pereche de betta. Masculul il am de mai de mult iar femela am luat-o duminica de la obor. Luni deja incepusera sa depuna, masculul cred ca e incepator, vad ca nu prea se pricepe la facut cuibul, il face, intr-un final depun scot femela iar a doua zi de dimineata nu mai era nici un cuib. Astazi i-am bagat iar impreuna (femela expulzase doar de cateva ori, deci mai are icre pt ca e si umflata). Dupa cate am observat (nu sunt sigur) se vede la femela o icra si de cand se vede icra aia, nu a mai depus, am impresia ca nu mai poate sa depuna (cred ca i sa blocat icra aia acolo) . Ei tot incerca, masculu' o vrajeste, fac "treaba aia" si nu ies icre! Ce sa fac?
daca as face acvariul asta de 55l doar pentru Colisa, cate examplare ar trebui sa tin? Mai mult de 5-6 cm nu cresc ai mei au cam 5 cm.
Salut, doar ce am cumparat o pereche de Colisa Labiosa, ii tin intr-un acvariu de 55l amenajat zic eu destul de bine am 2 radacini de copac si cateva pietre mai maricele si mai multe specii de plante, am si cateva plutitoare (nuferi mi-a zis vanzatorul de la pet shop ca sunt) . In acvariu mai am niste Barbus Tertazona niste Ciclide nu stiu exact ce anume dar in fine intrebarea mea este ce conditii ar trebui sa le ofer perechii de Colisa Labiosa ca ei ma intereseaza cel mai mult. Si niste detalii legate de reproducere si cam ce lungime ar trebui sa aiba pt a atinge maturitatea sexuala.

Forum Index » Profile for tRaska » Messages posted by tRaska
Go to: