[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Colisa Labiosa  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
tRaska
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, doar ce am cumparat o pereche de Colisa Labiosa, ii tin intr-un acvariu de 55l amenajat zic eu destul de bine am 2 radacini de copac si cateva pietre mai maricele si mai multe specii de plante, am si cateva plutitoare (nuferi mi-a zis vanzatorul de la pet shop ca sunt) . In acvariu mai am niste Barbus Tertazona niste Ciclide nu stiu exact ce anume dar in fine intrebarea mea este ce conditii ar trebui sa le ofer perechii de Colisa Labiosa ca ei ma intereseaza cel mai mult. Si niste detalii legate de reproducere si cam ce lungime ar trebui sa aiba pt a atinge maturitatea sexuala.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

tRaska wrote:In acvariu mai am niste Barbus Tertazona niste Ciclide nu stiu exact ce anume
Daca vrei sa reproduci Colisa, trebuie sa renunti la Barbus tetrazona si la cichlidae. Vor minca puii.
Ce cichlidae sint? Acvariul de 55 litri mi se pare neincapator pentru majoritatea speciilor de cichlidae.

Masculu' de Colisa va face un cuib de spuma unde va avea loc depunerea. Tot masculu' va avea grija de urmasi. Poti scoate femela dupa depunere, rolul ei s-a terminat. Dupa ce inoata puii, poti scoate si masculu'. Cea mai buna hrana pentru pui sint infuzorii.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tRaska
Junior member
[Avatar]

IP:

daca as face acvariul asta de 55l doar pentru Colisa, cate examplare ar trebui sa tin? Mai mult de 5-6 cm nu cresc ai mei au cam 5 cm.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Doua perechi ar fi destul. Nu vad de ce ai pune mai multi.

Daca vrei puii, cred ca o pereche ar fi ok.

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am si eu cateva intrebari despre reproducerea coliselor:

1. Cam dupa cata vreme ating Colisele maturitatea sexuala ?
2. Ce plante (nepretentioase la lumina) pot creste usor pana sus intr-un acvariu de 30cm inaltime incat sa fie potrivite pentru bubble nesting-ul respectiv ? As vrea si unele care sa creasca repede de fapt
3. E suficient sa tin in acvariul meu (54L) doar un filtru cu burete (ca sa nu creeze agitatie un filtru care si sufla apa) ?

Ce pot face cu puii dupa aceea ? Adica e tentant sa incerc sa-i reproduc (am tot ce trebuie se pare) dar.. mi-e si mila de pui sa nu ii chinui..
[WWW]
Gabi
Member
[Avatar]

IP:

-Colisele ating maturitatea sexuala intre 9 si 12 luni, dimorfismul sexual putand fi observat la innotatoarea dorsala si cea abdominala, la femela acestea terminandu-se mai rotunjit spre partea din spate a pestelui
-ca plante poti folosi varietati de cabomba, vallisneria, egeria densa.
-daca ai o pompa cu debit bun ajunge si un filtru de burete, dar ai putea sa faci o derivatie la o piatra cu bule fine si sa o pui undeva in coltul opus buretelui
bafta

Rabdarea noastra va realiza mai mult decat forta noastra!
[Email] [WWW]

Forum Index » Anabantidae
Go to: