Message |
|
la mine in acvariu am observat 2 feluri de creaturi deastea:
1. o mica chestie cat un varf de ac(rotunt) dar care nu este mai mare decat o artemie gata eclozata, chestia asta se deplaseaza prin mici sarituri dar rapide
2. tot o mica chestie dar asta e subtire, foarte subtire si care este mai lunguiata, parca e un fir de guta(mesina) dar mai subtire si de cat un fir de par, iar asta se taraste pe ce apuca dar in special pe sticla si fata de cealalta mai si inoata din cand in cand
|
 |
|
la ce pret ai ajuns? :-) ai mai scazut?
|
 |
|
Eu plante am bagat doar din acvariul mare si acolo nu am nici o problema, in acvariul asta mic nu am bagat nimic care sa aduca creaturile astea ciudate. Si perechea de betta care a depus in acvariu asta(mic) a mai depus o data, dar fara succes, si de atunci nu am mai schimbat apa, pt ca a stat doar cu plante in el. Ma intreb daca puii mananca chestiile astea?
|
 |
|
Am mai observat ceva, pe cand unele innoata, altele topaie pe geam ca niste purici!
|
 |
|
Nu stiu daca aici ar trebui sa postez dar in fine ... mi-a atras atentia in acvariul meu se reproducere unde au eclozat proaspat icrele de betta, o chestie mica de marimea unui varf de ac, care se misca incredibil de repede. Apuc sa ma uit mai bine ... mai erau si altele dar parca putin mai alungite care pareau ca innoata.
Are cineva idee ce poate fi?
|
 |
|
ma bucur ca ai reusit si sper sa nu m-ai revii cu aceasi problema
|
 |
|
aici ai dreptate, daca vrei ceva de calitate si vrei s-o faci la modul profesionist nu te incurci cu :cucuietii din vale"  fara sacrificii nu prea iese!
|
 |
|
vorbim pe privat!
|
 |
|
nu mai am mult dar cred ca ajung si eu la aceeasi concluzie, dar nu ma refer numai la echipament ma refer si la pesti si plante, in bucuresti mai e cum mai e dar in constanta e jale
|
 |
|
Daca in 8 mil cuprind tot ce ai enumerat mai sus si asiguri si transportul, cred ca as fi interesat ma gasesti la 0724085209, sunt din constanta
|
 |
|
Pot sa spun ca mi s-a intamplat si mie intr-un acvariu de 80l si pot sa-ti spun cum am rezolvat eu problema. Am decuplat toata aerarea si filtrarea, dupa doua zile am mai schimbat cam 40% din apa si s-a remediat, am mai folosit si Sera turbo-clear dar pot sa spun ca nu m-a ajutat foarte mult. Sper ca vei reusi sa scapi de problema!
|
 |
|
Eu sunt din constanta si am o intrebare pentru voi:
Unde pot sa gasesc Duplarit G? si spunetimi si mie daca stiti un petsop din constanta care sa aiba majoritatea elementelor si ingredientelor necesare unui acvariu adevarat, pentru ca la noi in obor nu gasesti mai nimic, nici plante destule si nici cinestie ce pesti ce sa mai vorbim de ustensilele necesare. Se gasesc ustensilele dar de niste firme de o calitate inferioara si nu sunt foarte variate. Va multumesc anticipat!
|
 |
|
Eu tin in acvariu o pereche de barbus tetrazona 2masculi si o femela de betta si de cand i-am pus impreuna masculii au cam ramas fara cozi. Si nu i-au ciupit umpic, i-au ciopartit.
|
 |
|
Eu cred ca ar trebui sa sti exact ce fel de colisa ai si abea dupa sa faci cercetarile de rigoare, or fi ei din aceasi familie dar totusi difera unii de altii.
P.S. Cel din imagine dupa parerea mea nu este prea alb 
|
 |
|
OK, mersi mult
|
 |
|
Da-mi si ceva in limba romana, ma descurc cu engleza dar nu inteleg chiar tot.
|
 |
|
Am incercat acum vreo 2 saptamani inmultesc o pereche de Colisa Lalia. Nu am reusit! Ma gandesc ca nu am procedat cum trebuie, care sunt conditiile pe care ar trebui sa le ofer? si cum se manifesta ei cand sunt gata sa depuna?
|
 |
|
El a facut cuibul sub o bucata de celuloza (polistiren parca). Chiar daca a facut cuibul acolo ii mai trerbuiesc plante?
|
 |
|
Mersi pentru ajutor. El mai adauga bule la cuib, este posibil sa ii fi acoperit cu bule? nu am observat nici o zvacnire din partea "smecherilor"
|
 |
|
il las sa faca ce vrea el dar nu mai e nici o icra in cuib. Si niste pareri de la niste crescatori de Betta ar fi binevenite
|
 |
|