[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: John
Forum Index » Profile for John » Messages posted by John
Si e 80.000 lei
Am auzit la cineva ca vara cand temperatura camerei este ridicata pune sticle de 0,5 L la congelator apoi le baga in acvariu..pana temperatura devine cea dorita.Ce ziceti e buna ideea?
pentru sifonare daca nu vrei sa iti confectionezi tu un dispozitiv format dintr-un furtun si un fund de sticla,vezi ca tot in obor sau la orice magazin de specialitate gasesti gata facut ..pompezi apa manual cu o pompa.Pretul lor e de 80 mii.io dala folosesc.E foarte important sa aiba ochiurile cat mai mici..mai ales mai daca ai pesti mici..sa nu cumva sa ii sifonezi si pe ei..adika sa ii tragi pe furtun :o
Daca pentru incalzire lucrurile sunt clare..ce metode sa folosim pentru racirea apei fara sa schimbam din ea..mai ales ca deja caldura bate la geam.
Inafara de Otto care pesti mai sunt mancatori de alge?
Cat despre achizitionare de otto nu pot zice DA pana nu stiu pretul .
Asa e corect .Nu vreau sa incurc pe nimeni,iar eu daca zic da ramane DA )
Gata i-am separat ..daca o fi bine ..nu cred ca parerea mea ca e cea mai buna solutie.

In cel de 40 : 3 carasei , 2 molly si 2 pui de sanitar.
In cel de 100 : 2 scalari,2 gurami si 2 jandarmi.
VelociRaptor wrote:Sau macar nu asculta manele

Hehheeh stai linistit ..in casa asta nu s-au auzit asa ceva ever.
Tocmai dasta am zis chit ca am 2 molly negrii..manele nu pupa nici morti
Iulian99 wrote:In Galati nu prea sunt magazine cu buturugi ... in Bucuresti cam cat ajunge o buturuga cumparata din Obor? Si daca e luata din natura cam care ar fi lemnul cel mai bun si cum ar trebui "preparat"?

100 de mii cele mai mici..si pretul creste odata cu marimea.
Mda..imi dau seama ca am facut un ghiveci..insa asa e la inceput.
Deja cand se face ciclarea la cel de 100 o sa separ scalarii de carasei.
Acum incerc sa indrept din greseala.
Io ti-as recomanda sa il cumperi pala la 200E..ca a scazut pretul.
Io am bagat banii astia pana acum..si m-am ales cu 2 acvarii ..unu de 40 si unu de 100.
Face toti banii..pacat ca io tocmai ii cheltuisem inainte sa posteze el vanzarea.Mor de necaz...
johnny6600 wrote:Cum adica vopsiti?I-am vazut si eu sunt foarte simpatici , dar din cate am inteles din articol provin dintr-o incrucisare intre doua specii diferite , iar cel care a scris despre ei nu recomanda sa-i cumparam pentru ca ar avea gura stramba si nu stiu mai ce diformisme.
Totusi la caini se practica de mult imperecherea intre rase nu vad de ce la pesti ar fi altfel..

La cum evolueaza tehnologia asta imi e ca peste cativa ani sa nu imperecheze pestii cu cainii..si sa gasim carasei cu cap de labrador
Lucian wrote:
John wrote:Dollyyyy am luat si io spirulina..si mi-a cam tulburat apa .Da intra-adevar ..le place.
Apropo..cand le dai spirulina..le dai in loc de mancare..sau suplimentar?

Depinde ce spirulina ai utilizat (cea speciala pentru acvarii, pastile, se dizolva mai greu, cea de la farmacii se desface imediat). Ai incercat sa lipesti pastila de geam?

Depinde de pesti: pentru cei ierbivori poate constitui masa de baza, pentru ceilalti este supliment.

Am luat de la farmacie pastile.Nu am stiut ca exista si de acvariu special spirulina.Si nu am incercat sa o lipesc pe geam...e ceva nou..cum se face? :-)
Dollyyyy am luat si io spirulina..si mi-a cam tulburat apa .Da intra-adevar ..le place.
Apropo..cand le dai spirulina..le dai in loc de mancare..sau suplimentar?
Pai sa ne gandim.

Acvariul in jur de 1,5 mil
pietrisul e 20.000 punga..la 90 L cred ca iti trebuie 5 pungi deci 100 mii
termometru 30 mii
o pompa&filtru cam 250-300 mii
termostat 200 mii
scalari mai mari ..4x100mii=400 mii
2 betta - 2x50mii = 100000 mii
2 sanitari depinde de marimi intre 15 mii cel mai mic si 100 mii mai mare
si plante..depinde..sa zicem planta de 50 mii = 250 mii

Deci ar fi cam in jur de 3 milioane si ceva ...ce vrei tu.Mai mult sau mai putin.Cam astea ar fi preturile din piata Obor.
Insa nu e suficient ..iti mai trebuie stuff..neon neaparat e cam in jur de 220 mii unul..sifon pentru curatenie..80 mii...dala sa iei pestii din acvariu..am un lapsus ) ..30 mii..pastile algzit..antialge..solutie pentru eliminarea clorului din apa..85 mii ..de la tetra..si ..mai gasesti ce sa iei
Oricum citeste ghidul incepatorului pentru a face un acvariu.Nu te arunca ca ii omori.Fa o ciclare calumea..si spala pietrisu in 20 miine ca e foarte murdar..si se face acvariul negru dupa 1 zi.Mai intreaba ce si cum dupa ce cumperi.

CUmparaturi placute
Bine ca acuma zici .Tocmai am dat pe unu de 100 1,5 mil.Da are capac ..si sa nu uit si neon
Endo_ro wrote:Exista anumite flori de mina care sa poata fi puse pe fundul acvariului ??

Ar fi frumoase !!!

Hai recunoaste ca ai pus ochii pe vreo carasica sau pe vreo scalarita calumea si vrei sa fi senzual
g.g wrote:
John wrote:
PS.Si totusi un cumnat are in acvariu de 35 L...2 scalari destul de mari si inca 4 carasi..mari,nu ca ai mei...si ii are de peste 1 an cel putin si totu e ok.(cel putin asa pare).Ma refer ca sunt sanatosi.

Asta nu inseamna ca el a procedat cum trebuie. smilie

De asta nu ma indoiesc..tocmai de asta nu ii las sa se chinuie si am mai achizitionat inca 1 acvariu.Pacat ca nu am spatiu sa imi iau unul imens.
Stiu doar ca sunt foarte frumosi,super culori..scumpi la pret..si din cate am intrebat vanzatorul mi-a zis ca ar fi ceva trasi din pirahna insa cica ar fi cuminti.Io unul nu ma risc sa ma trezesc fara pesti in acvariu si cu astia ragaind arome de carasel .
Daca tii un acvariu numai cu ei..sunt deosebiti.Si le zice papagali de singapore.
Poate parea idioata problema,acvariul este in sufragerie..exact acolo unde am 5.1 -ul.Cum sunt un meloman inrait,am mania de a asculta muzica destul de des..si destul de tare.
Este muzica un stres pentru pestii de acvariu? Daca nu ce muzica le place?
In mod sigur chiar daca am si pesti negrii (molly) ..manele nu pupa

Forum Index » Profile for John » Messages posted by John
Go to: