[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: n3bunyky
Forum Index » Profile for n3bunyky » Messages posted by n3bunyky
Data trecuta nu am reusit nici dupa 3 zile de schimburi de apa si adugare de bacterii 3 tipuri... de la sera cel ce vine la pachet cu siporaxul,am luat pilule de bacterii + denitrol activator bacteric de la JBL (pe care oricum le folosesc la fiecare schimb de apa adaug cate putin) asa ca am decis sa schimb acvariul cu unul mai mare 140L. In care am si un filtru intern (din fabrica) pe care insa il folosesc mai mult ca si filtrare mecanica dar avand destul spatiu am pus si toate bio-bolurile ce miau venit la pachet cu filtrul extern, in filtru extern am doar sera siporax. Nu ar trebui sa fie si acelea biologice? Dc a permis deciclarea?
Salutare tuturor am din nou o mica problema cu deciclarea... am filtrul extern pus la o priza cu magnet termic care de la un shoc de tensiune se pare ca a sarit si nu a mers cam vro 20 de ore... abia dupa am vazut ca apa mea incepe sa prinda ceata... ce pot sa fac?
Uitandu.ma la principiul celor interne sunt mult mai bine concepute ca apa trece de sus in jos spre pompa dupa care este preluata de pompa facand reciclul astfel mizeria ramane deasupra unde exista buretii apoi trece prin medii mai dese apoi prin mediul biologic astfel facand manevra de curatenie este suficient sa schimbi straturile filtrante de deasupra fara a disturba mediul biologic... deci asa mi.se pare foarte inteligent pe cand la canistra externa trebuie sa scoti tot mediul biologic sa ajungi la mediile filtrante mecanice ... pe cand daca ar fi facut efectul invers exemplu: http://m.ebay.it/itm/HW-602B-FILTRO-ESTERNO-6W-400-L-H-ACQUARIO-DOLCE-MARINO-SUNSUN-/371654837592?hash=item56885ac558%3Ag%3AYCoAAOSwc1FXXtrZ&_trkparms=pageci%253A3ffe6c8a-8065-11e7-bdec-74dbd1807125%257Cparentrq%253Add43e73115d0ab64c3239855fffffa73%257Ciid%253A15
Cred ca efectul ar fi mult mai spectaculos... eu nu am preferat acest tip de produs neavand incredere in chinezarii,totusi asta e parerea mea despre filtrele tetra ca sunt bune doar pt filtrare biologica si atat nu te poti baza si pe o filtrare chimica sau mecanica.
Silviu Man wrote:Acolo scrie ca este recomandat pentru acvarii pina la 120 de litri. Asadar, evident este mult prea mic pentru acvariul tau. Iti recomand cam ce ti-ar recomanda toti colegii (cred) : ori il schimbi ori iti pui un prefiltru serios pe IN si umpli toate sertarele cu medii de filtrare biologica, pastrind numai buretele de sus, de protectie a rotorului si speri sa faca fata, impreuna cu filtrul intern. Eu l-as schimba cu un e901.[/quote

pai am doua sertare pline cu siporax si ma gandesc sa il umplu si pe al 3.lea de filtrare mecanica se ocupa cel intern care are 2 pompe si trage cam tot din acvariu.
Silviu Man wrote:Din cite am vazut in schema desfasurata a filtrului, apa intra pe IN orintr-o conducta scurta de plastic, este impinsa spre sertarul de la nivelul inferior iar apoi apa parurge toate sertarele catre OUT. Dar am mai vazut ca vine impreuna cu un manson de burete care se pune pe sorb. Asadar, presupune o prefiltrare mecanica inainte ca apa sa traverseze sertarele cu medii de filtrare, corect?

Aici am gasit informatia :

https://www.emag.ro/filtru-extern-tetra-ex-600-plus-4004218240926/pd/DCH9SYBBM/

Pe acel topic vorbeam doar de lampa uv...efectele ei si particulele din apa. Eram curios sa vad si parerea celorlalti utilizatori de Tetra daca sunt multumiti. Da exista acea prefiltrare cu acel burete iar in acel sorb eu introduc si perlon pe care il scimb cam la 3 zile ca devine negru cu toate astea cam la o luna se depune ceva maroniu pe furtune as vrea sa umblu cat mai putin la acel filtru altii am auzit ca umbla la el o data la 6 luni pe cand eu la 2 saptamani gasesc perlonul de pe al 3.lea sertar adica cel de sus negru deja...si am doar 4 molly,4 xipho si un ancistrius intrun acvariu de 140L... mancare nu le dau multa... o data pe zi putina o mananca toata deci de ce acea negreala atat de repede?
scorpionul wrote:imi este greu sa spun daca mai trebuie sa nu sa lucrezi la filtrare. Ceea ce e de retinut, e ca filtrarea nu face filtrare si in substrat. Iar problemele de acolo vin. Aspirarea substratului se face saptamanal, la fel si schimbul de apa. De asta firmele de specialitate au facut tot felul de substraturi, ca sa inlocuiasca nisipul clasic pe care il foloseam odinioara cu ceva mai usor de aspirat. Si nu numai sa fie usor de aspirat, dar el are nevoie sa respire. Multi se plang de melcii de substrat, dar acestia afana substratul, amesteca depozitele de minuni de acolo si de multe ori le scot la suprafata. Altii folosesc pompe de valuri ca sa miste apa de la fundul acvariului pe care sorbul de la filtru nu o trage decat pe o portiune foarte mica. Aici de ajutor sunt sanitarii care ridica mizeria de pe substrat si apoi aceasta e trasa de filtre. Eu am filtre externe la care umblu la cateva luni, si am prefiltru pe care il curat saptamanal. Deci saptamanal eu aspir substratul, schimb apa si curat prefiltrul. Asta nu insemna ca apa mea e cristal. Si probabil nu o sa fie niciodata cristal, dar e curata. In schimb daca aprind nu stiu ce becuri deasupra ei sau daca daca privesc in lungul acvariului care are 120cm, vad apa ca o ciorba. Ca sa iti mai dau un exemplu, in clipul de aici https://www.youtube.com/watch?v=m2oUzP7CL4M James explica faptul ca intr-un acvariu mare apa va avea intotdeauna o "ceata" care se vede asa deoarece acvariul este foarte mare. In acvariile mai mici nu se vede asa o ceata, dar particule tot se vad

Si eu am prefiltru la cea externa pe care il curat cam la 3 zile ca se innegreste atunci curat si filtrele interne si aspir si substratul cu o pompa speciala cu saculet doar ca imi este foarte greu sa aspir bine fara sa distrug plantele sau sa le mut. De cele mai multe ori am un sheemer care il cobor pe fund si scoate cam tot din substrat inclusiv melcii... nu am prea multi asa ca ii las in pace mai trage si filtrul din ei. Ok tin sa iti multumesc pentru tot si am inteles ideea...
Salutare tuturor de curand (de 2 luni)am achizitionat un filtru extern pe atunci fiind un novice in ale acvaristicii (nu ca acum as fi expert...doar ca am invatat mult mai multe decate stiam in ce consta a intretine un acvariu) nefiind multumit de filtrul intern pe care il aveam la acea vreme un Juwel intern. Doar ca nu inteleg principiul de functionare ale acestui filtru... din specificatiile producatirului acest filtru trage apa de jos in sus indicatiile fiind ca filtrarea mecanica sa se gaseasca in sertarul de jos apoi in partea de sus urmand cea bioligica... mi se pare cam ciudat ca apa murdara sa ajunga pe fundul canistrei apoi sa fie trasa in sus si returnata in acvariu... acum as vrea ca cineva sa ma lamureasca in aceasta privinta. Plus ca se spune ca ar avea 600L/h... eu nu o vad asa de potenta abia daca atrage cateva reziduri din apa...
scorpionul wrote:eu zic sa le dai pace la viermi. Ei sunt o delicatesa pentru pesti. Curatarea substratului si micsorarea portiei de mancare la pesti sunt metode sigure de eliminare a lor. Probabil UV-ul ii deranjeaza si de asta se ridica din substrat, iar apoi ii omoara. Cum spuneam mai sus curata substratul bine si nu le mai da o saptamana mancare la pesti si atunci o sa te bucuri de rezultate. Daca ai invazie de viermi clar ceva e in substratul tau, ceva ii alimenteaza, si 99% acel ceva este abuzul de mancare. Taie-le sursa de mancare si mor singuri. Acum sa nu te mire ca apa are particule. Atata timp cat ai pesti in acvariu vei avea si apa usor tulbure. Doar daca ai numai plante in acvariu sau cativa pesti la un acvariu bine plantat o sa ai o apa curata cristal. Daca esti un tip pretentios si vrei musai apa cristal imbunatateste filtrarea si atunci o sa ai rezultatul scontat

Sa stii ca de mancare abia le dau foarte putina o data in zi ... chiar foarte putina cat prind intre 2 degete fulgi sau maxim o lingurita de bilute... o zi fulgi o zi din acele bilute ... deci nu exista prea multa mancare in acvariu cum le aprind lumina incep sa ciuguleasca din substrat.. chiar crezi ca e necesar sa imbunatatesc filtrarea? Sunt 2 pompe de 550 si 650 litri/h reali..in filtrul intern care este cat peretele lateral fiind efectiv lipit pe perete adica are in jur de 40×60 cu 3 compartimente primul unde este trasa apa cu incalzitorul,al 2.lea cu medii filtrante 2 tipuri de bureti mare si fin apoi 2 straturi de perlon si putina vata iar pe fund inele de ceramica cca. 1kg. Si al 3.lea compartiment cu pompele care deja mi-se pare ca au un debit prea mare miscand apa prea tare in acvariu ...dupa care mai am si un Tetra extern de 600L/h in care am 2 sertare pline de siporax si unul cu perlon si bureti... chiar crezi ca ar trebui sa mai lucrez la filtrare?
Liv wrote:+1 pt. scorpionul.

Si melcul si scoicile sint marine - nu au ce cauta intr-un acvariu de apa dulce (in plus maresc duritatea apei). Mie mi se par ciudate si cele 2 vaze de ceramica. Daca ai avea ceva pesti care s-ar reproduce in ele as intelege.

As verifica si substratul (parca e prea alb - poate e marmura). Pune 2-4 boabe din substrat intr-un pahar cu otet citeva minute. Daca incep sa scoata bule contin calcar sau marmura si nu e bun decit la unele ciclide.

Am verificat cum miai zis am pus otetul ... am luat vro 20 d boabe asa intre degete si dupa vro 30 de sec o singura pietricica mica scotea bule... si dupa o ora nu mai scotea nici aia.... nu inteleg de ce se vinde acest substrat daca este daunator? Ca asta era unicul ce arata ca si piatra in pet-shop....restul fiind quartz colorat divers care am avut si toata lumea mia sp ca e oribil....
scorpionul wrote:
n3bunyky wrote:Am în?eles ideea ca uv-ul in general face rau....cancer,etc. Intrebarea mea acum e,cui anume face rau?atata timp cat eu il tin aprins doar noaptea,sta intr-un filtru in acvariu unde nimeni nu il vede.... este vb ca face rau pestilor?sau cui anume? Pentru ca familia mea nu are acces in timpul noptii in camera unde este acvariul.

noaptea lumina trebuie inchisa. Atat plantele cat si pestii au nevoie de odihna. Daca lampa e bagata intr-un filtru si nu lumineaza in acvariu e ok. Cui anume face rau? algelor care formeaza apa verde: le distruge. Dar odata distruse algele, UV-ul trebuie oprit pentru ca ataca si alte microorganisme necesare vietii in acvariu. Nu pot sa iti spun foarte amanuntit ca nu am studiat problema asta, dar UV-ul tinde catre sterilizare, iar noi in acvariu nu avem nevoie de apa sterila, dimpotriva in ea sunt acele microorganisme care sustin viata marina. Orice tratament pe lumea asta sa zicem antibioticele se iau doar pe durata bolii. Odata ce boala s-a terminat, tratamentul trebuie oprit pentru ca din aliat iti devine dusman (ataca tocmai organismul pe care pana atunci l-a protejat). Sper ca am explicat destul de clar de ce UV-ul trebuie folosit doar cand ai probleme, nu preventiv si nu abuziv

In primul rand tin sa multumesc pentru sfaturi,eu nu cred ca am alge pentru ca apa este destul de curata dupa cum am spus la inceput am niste viermisori albi se pot vedea in poze.... si am foarte multe suspensii albicioase cum am lumina pe led cand o aprind se vede si e deranjant ca nu e limpede apa. Acum ma intreb o fi de la faptul ca am 2 pompe in filtrul intern + filtrul extern si se creeaza efect de valuri deranjand suspensii din substrat?pentru ca stiu sigur ca substratul meu e o porcarie . In primul acvariu am avut quartz albastru si rosu apoi cineva mia spus ca arata inestetic(desi mie imi placea) apoi altcineva ca face rau pestilor stresandui...motiv pt care atunci cand am schimbat bazinul de 65L cu unul de 140L am schimbat si substratul cu ceea ce parea a fi pietris alb cumparand 5kg de pietris fin si 5kg mai mare... cam putin pt plante stiu. Chestia e ca aici unde ma aflu eu in italia erau doar aceste tipuri de pietris si quartz de toate culorile.... acum nu stiu ce sa mai fac cu acele particule din apa si viermisorii care la aprindere lampii uv ies din substrat si mor pe unde apuca.
Am în?eles ideea ca uv-ul in general face rau....cancer,etc. Intrebarea mea acum e,cui anume face rau?atata timp cat eu il tin aprins doar noaptea,sta intr-un filtru in acvariu unde nimeni nu il vede.... este vb ca face rau pestilor?sau cui anume? Pentru ca familia mea nu are acces in timpul noptii in camera unde este acvariul.
Silviu Man wrote:
n3bunyky wrote:Nici macar nu emite o lumina albastra... e o lumina alba . Nu o tin un filtrul cu bacterii pentru ca am atat filtru intern doar pt filtrare mecanica cat si un filtru extern plin cu siporax. Deci putine sanse sa distruga bacteriile. Cat despre bacterii nu stiu ce sa mai cred ... sora mea are un acvariu cam de vro 6 luni cu guppy si un caras este de 35L si nu are nimic pt filtrare biologica ci doar un filtru cascada cu un burete si pestii sunt bine sanatosi chuar sau inmultit considerabil... deci acvariul ei sfideaza toate legule acvaristicii....

Ai rabdare si vei vedea rezultatele! 6 luni este putin in viata unui caras.

Deja nu mai are loc saracu... e ca un leu in cusca are o marime deja destul de considerabila
Ok ms pt sfat o sa tin cont de asta.
.
Avem si ceva babby
Inainte sa pun lampa uvc vedeam rar cativa zilnic pe geamuri doar ca miscau... acum par inerti iar in timpul zilei dispar trasi de filtru. Nu imi dau seama ce anume sunt aceste chestii. Testele de apa sunt ok si apa este curata in general. Nu miroase nu am alte probleme
Dupa cum va spuneam dupa o noapte cu lampa tibuta aprinsa asa gasesc dimineata. Toate acele chestii albicioase subtiri si lunguiete apar doar dupa ce lampa sta apribsa si par fara viata
.
Asa ar fi lampa
Totusi acei viermisori despre care va spuneam atata timp cat nu aprind lampa uv abia zaresti cate unul...dupa ce apribd lampa la ceva interval de timp apar cateva sute in apa.... cred ca ies din substrat. Lampa are o alta protectie din sticla pe ea,adica este lampa apoi un alt invelis din sticla . este un tub intr-un tub

Forum Index » Profile for n3bunyky » Messages posted by n3bunyky
Go to: