Author |
Message |
n3bunyky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:01:24
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
n3bunyky
Junior member
IP:
|
Salutare tuturor de curand (de 2 luni)am achizitionat un filtru extern pe atunci fiind un novice in ale acvaristicii (nu ca acum as fi expert...doar ca am invatat mult mai multe decate stiam in ce consta a intretine un acvariu) nefiind multumit de filtrul intern pe care il aveam la acea vreme un Juwel intern. Doar ca nu inteleg principiul de functionare ale acestui filtru... din specificatiile producatirului acest filtru trage apa de jos in sus indicatiile fiind ca filtrarea mecanica sa se gaseasca in sertarul de jos apoi in partea de sus urmand cea bioligica... mi se pare cam ciudat ca apa murdara sa ajunga pe fundul canistrei apoi sa fie trasa in sus si returnata in acvariu... acum as vrea ca cineva sa ma lamureasca in aceasta privinta. Plus ca se spune ca ar avea 600L/h... eu nu o vad asa de potenta abia daca atrage cateva reziduri din apa...
|
NU TE PUNE CU POSTU CA ARE MINTEA ODIHNITA |
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:20:35
|
Silviu Man
Aqua Man
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3d127bfaea921dcdb38685db1cf60c42.jpg)
IP:
|
Ce nu inteleg este de ce ai facut un topic nou cind deja ai o conversatie legata de acest aspect pe topic-ul anterior si Scorpionul iti raspunde deja.
|
Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist |
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:29:54
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Din cite am vazut in schema desfasurata a filtrului, apa intra pe IN printr-o conducta scurta de plastic, este impinsa spre sertarul de la nivelul inferior iar apoi apa parcurge toate sertarele catre OUT. De aceea sunt suprapuse acolo buretii, perlonul, ... care protejeaza rotorul pompei. Dar am mai vazut ca vine impreuna cu un manson de burete care se pune pe sorb. Asadar, presupune o prefiltrare mecanica inainte ca apa sa traverseze sertarele cu medii de filtrare, corect?
Aici am gasit informatia :
https://www.emag.ro/filtru-extern-tetra-ex-600-plus-4004218240926/pd/DCH9SYBBM/
This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2017 21:32:31
|
O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati
|
 |
n3bunyky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:37:34
|
n3bunyky
Junior member
IP:
|
Silviu Man wrote:Din cite am vazut in schema desfasurata a filtrului, apa intra pe IN orintr-o conducta scurta de plastic, este impinsa spre sertarul de la nivelul inferior iar apoi apa parurge toate sertarele catre OUT. Dar am mai vazut ca vine impreuna cu un manson de burete care se pune pe sorb. Asadar, presupune o prefiltrare mecanica inainte ca apa sa traverseze sertarele cu medii de filtrare, corect?
Aici am gasit informatia :
https://www.emag.ro/filtru-extern-tetra-ex-600-plus-4004218240926/pd/DCH9SYBBM/
Pe acel topic vorbeam doar de lampa uv...efectele ei si particulele din apa. Eram curios sa vad si parerea celorlalti utilizatori de Tetra daca sunt multumiti. Da exista acea prefiltrare cu acel burete iar in acel sorb eu introduc si perlon pe care il scimb cam la 3 zile ca devine negru cu toate astea cam la o luna se depune ceva maroniu pe furtune as vrea sa umblu cat mai putin la acel filtru altii am auzit ca umbla la el o data la 6 luni pe cand eu la 2 saptamani gasesc perlonul de pe al 3.lea sertar adica cel de sus negru deja...si am doar 4 molly,4 xipho si un ancistrius intrun acvariu de 140L... mancare nu le dau multa... o data pe zi putina o mananca toata deci de ce acea negreala atat de repede?
|
|
 |
Silviu Man
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:44:26
|
Silviu Man
Aqua Man
IP:
|
Acolo scrie ca este recomandat pentru acvarii pina la 120 de litri. Asadar, evident este mult prea mic pentru acvariul tau. Iti recomand cam ce ti-ar recomanda toti colegii (cred) : ori il schimbi ori iti pui un prefiltru serios pe IN si umpli toate sertarele cu medii de filtrare biologica, pastrind numai buretele de sus, de protectie a rotorului si speri sa faca fata, impreuna cu filtrul intern. Eu l-as schimba cu un e901.
|
|
 |
n3bunyky
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/08/2017 21:48:03
|
n3bunyky
Junior member
IP:
|
Silviu Man wrote:Acolo scrie ca este recomandat pentru acvarii pina la 120 de litri. Asadar, evident este mult prea mic pentru acvariul tau. Iti recomand cam ce ti-ar recomanda toti colegii (cred) : ori il schimbi ori iti pui un prefiltru serios pe IN si umpli toate sertarele cu medii de filtrare biologica, pastrind numai buretele de sus, de protectie a rotorului si speri sa faca fata, impreuna cu filtrul intern. Eu l-as schimba cu un e901.[/quote
pai am doua sertare pline cu siporax si ma gandesc sa il umplu si pe al 3.lea de filtrare mecanica se ocupa cel intern care are 2 pompe si trage cam tot din acvariu.
|
|
 |
|