[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobtech
Forum Index » Profile for bobtech » Messages posted by bobtech
un minicompresor auto. cel mai ieftin costa cam 25 lei
Vand 4 scalari si 2 sanitari sau schimb cu neoni clasici, amano shrimp, radacini de lemn, ...

Toti au varsta de aprox 3 ani, scalarii au depus de cateva ori, chiar zilele trecute odata, au dimensiuni intre 13-16 cm. Nu sunt sigur, dar cred ca sunt 2 femele si 2 masculi, o pereche clasici (cu dungi negre) si o pereche negrii cu pata galbena pe cap.
Sanitarii nu stiu ce sex au, dimeniunea este de aprox 13 cm.

Prefer sa-i dau toti odata ca sa pun neoni in acvariu.

detalii pe pm, YM raduigret, 0744761458

(zona Giroc colt cu Rebreanu)

poze gasiti aici:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=11161&pos=6
dupa cum vezi la capacul lui Dalles, nu se foloseste un corp din comert, ci doar surporturile din capat in care se prinde tubul.
acestea le gasesti la orice magazin de electrice. aceste suporturi se prin de capac prin suruburi/holsuruburi.
la unul din capete se pune si starterul care la fel are un suport disponibil in comert.
mai ramane bobina, care se gaseste in corpul din comert; aceasta se pune in exteriorul acvariului, din mai multe motive (spatiu, greutate, umezeala) iar schema de conectare a tubului cu starterul si bobina, o gasesti chiar pe bobina sau in alte posturi de pe acet forum.
bobina o poti inlocui cu partea electronica de la un bec economic de putere similara. eu iti recomand aceasta varianta din considerente de greutate, consum, viteza aprindere, durata viata tub.
si aceasta varianta s-a discutat pe forum

bafta!
nu vand eu direct, am gasit la o reprezentanta in Timisoara si poate aduce la comanda Osram Fluora 77 de 18W si va pot pune in legatura cu ei.
pretul este de 3.58 Euro fara TVA.

pot fi contactat pe PM ca sa nu zica lumea ca fac reclama
Cumpar Osram Fluora 77 de 60 cm, cred ca la dimensiunea asta puterea este de 18W, dar nu este chiar importanta.
In functie de pret, vreau 1-3 buc.
De preferat in Timisoara.
cel mai simplu faci ca mine: cumperi o trusa de perfuzie (1-2 lei) de la care folosesti furtunul pt instalatia de CO2, iar picuratorul i-l umpli cu apa distilata, i-l intorci invers (adica sa "picure" bule de CO2 in sus) si ai buble counter
multumesc mult.
am cautat si eu pe net dar n-am gasit chiar la milimetru

e putin mai mic acvariul decat tubul de 18W, de asta imi trebuie la mm, ca sa intre in capacul facut. cu cel de 15W nu mai am problema asta, dar tot trebuia sa stiu unde sa-i pun suportul.
MARELE ALB wrote:Mai este tubu' ala daylight de 14 W. Are vreo 36 cm. Daca te intereseaza la mm o sa-l masor .

da, te rog.

@johnny6600

la petshop se gasesc tuburi de 15W din gama X-GLO.
Dalles wrote:In articolul Despre tuburile fluorescente scrie ca 45 cm.

Dan_McTudor wrote:Un "neon" de 15 W are intotdeauna 45 cm, unul de 18 W - 60 cm, s.a.m.d.

Tubul meu TLD 830 de 18W, masurat are 602.5 mm din picioruse in picioruse , deci mai mare de 60 cm
Piciorusele au fiecare lungimea de 7 mm.
Deci 7 + 588.5 + 7 = 602.5 mm pentru un tub de 18W.

Neavand un tub de 15W, doream sa stiu cat este acesta de lung, MASURAT, nu cat scrie prin diverse articole, pt ca la capacul meu conteaza si 2 mm.

Deci, va rog frumos, sa-mi masurati si mie cat de lung este un tub de 15W, care aveti p'acasa si nu e prea complicat de masurat.
Vreau sa-mi construiesc un nou capac, unde o sa folosesc tuburi de neon TLD 830 de 18W.
Acestea au o lungime de 588 mm, masurata de la capetele capacelor de metal, fara lungimea picioruselor de la filament.

Stie cineva sa-mi spuna care este lungimea unui tub de 15W (masurata la fel) ? Sau pt alte tuburi existente, mai mici de 60 cm, cu tot cu picioruse.

Asta pt ca n-am la indemana un tub de 15W, dar vreu sa prevad in capac si suport pt astfel de tuburi, poate o sa am nevoie.
ce plante vrei ???.....nu vrei o buturuga ?... LOL una mare

vreau io o buturuga. ai poze cu ea ?
chestiile albe in spatele neoanelor vor sa fie reflectoare cu autocolant alb
nu ma refeream la accesibilitate, capacul se ridica cu totul daca vreau sa bag mana in acvariu, cele doua gauri sunt pt hranitor si pt circulatia aerului, iar cutia din mijloc este pentru balast electronic, care va fi etans pe partea cu apa si va avea gauri de aerisire deasupra acvariului.
figura este vedere de sus, iar gaurile de hrana vor fi in parte din fatza.

m-ar interesa din punc de vedere al iluminarii plantelor (plantate de la jumatate si pana in spate) si daca am ales bine tipurile de neoane.
sa pun 2 flora si 1 tld sau e bine asa ?
lumina va fi controlata automat si va fi posibil sa folosesc separat 2 + 1 neoane. ma gandeam 1 flora + 1 tld in conditii normale, iar in conditii "insorite" sa mai aprin si celalat tld

@razvan
copy&paste la link si deschide-l in alta fereastra
daca apare eroare 404 la link, da-ti click in bara de adresa si apoi enter
Vreau sa-mi construiesc un capac la un acvariu de 601x365mm dimeniuni exterioare.
V-a avea urmatorele dimensiuni:
http://www.bobtech.home.ro/temp/capac_acvariu_60x35.png
Va rog sa-mi spuneti daca sunt bine pozitionate neoanele.
Exista ceva criterii de amplasare a acestora ?

Multumesc
din poze, vad ca furtunul tau e cam gatuit la legatura cu clopotul, adica tubul galben e cam subtire pe interior.
este foarte important ca furtunul si toate elementele de imbinare pana la clopot, sa fie cat mai mari in diametru.
eu sunt de parere ca un furtun de 8-10 mm diametru interior este perfect.
ideea e sa aiba putere mare de suctiune ca sa ridice pietrisul si implicit mizeria.
eu am pus si cel de-al doilea clopot, cel ciuruit, cu scopul de a impiedica pietrisul sa fie tras in furtun. nu pot sa exlic stiintific ce se intampla (l-am facut din prima cum mi-a venit ideea si a functionat), dar in prima faza cand pun clopotul intr-un loc nou si dau drumul la apa sa curga in galeata, se ridica o mare parte din pietris si cand ajunge la nivelul tubului ciuruit, cade inapoi sau se ramane intr-un vartej la nivelul primului clopot.
doar mizeria se ridica mai departe si dupa cateva secunde ramane doar apa limpede si pietris in vartejul din primul tub.
sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic
alcoor wrote:eu am facut un clopot din adapatoare de pasari si, dupa umila mea parere, functioneaza excelent. si m-a costat numai 3,5 ron.

l-ai facut dupa indicatiile mele (poze) sau ai brevetat alt sistem ?
firma are experienta, adica am mai vazut la ei si alte acvarii, dar nu stiu ce parere au proprietarii lor.
pentru cunsocatorii timisoreni: firma e o sticalrie pe Calea Sagului, langa statia de troleu, la intersectia unde este Profi.
in unele locuri exista bule de aer in silicon. sunt "daunatoare" ?
luni ma duc sa-mi iau al doilea acvariu de le ei, facut dupa indicatii mai clare, dar l-as tine si pe asta ca sa-l folosesc la firma unde lucrez, ca decor.
inca nu l-am umplut, doar de o palma, ca am fost plecat 5 zile
razvan wrote:acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...

am si facut asta, inainte de clopot.
am facut o gaura in partea superioara (inchisa) unde am bagat un furtun de la powerhead si am pus un burete de filtru, in partea superioara, pe unde va iesi apa cu CO2
Am comandat un acvariu de 60x35x35 cm cu sticla de 6 mm si nu mi l-a lipit cum credeam eu ca se face (cum am vechiul acvariu), adica toate cele 4 fetze sa se sprijine pe fundul acvariului.

Lateralele (35x35) sunt lipite deasupra, adica sa sprijina pe fundul (60x35) acvariului, dar fatza si spatele (60x36.2) sunt lipite pe lateralele fundului, adica nu se sprijina pe fund, ci direct pe acelasi nivel cu fundul.

E bine asa ? Nu e pericol sa sa desprinda ?
E primul meu acvariu la comanda, vechiul l-am primit.

Omu a zis ca asa au comandat alti acvaristi, dar daca nu sunt multumit imi face altul.

Forum Index » Profile for bobtech » Messages posted by bobtech
Go to: