[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Clopot de curatat nisipul/pietrisul  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

Am fost la petshop sa-mi cumpar un clopot de curatat pietrisul din acvariu.
Preturi intre 5-33 lei. Am luat o chinezarie la 7 lei. Inainte sa o cumpar am trecut pe langa accesorii pt hamsteri si pasari, si mi-a picat fisa.
Am cumparat doua adapatoare pentru pasari, unul lung cu 1,6 lei si unul scurt cu 1 leu. Rezervorul, care este transparent, pe cel mic (8 cm) l-am gaurit ciur la capatul inchis si l-am bagat fortat putin in capatul liber al rezervorului mai lung (12 cm), ca sa iasa un clopot (cilintru mai lung, cam de 20 cm). La captul inchis al rezervorului mai lung am facut o gaura si am introdus furtunul cu care schimb apa.
Am testat masinaria si merge perfect. Cand sifonez apa, pietrisul/nisipul se ridica cam 2-3 cm in primul tub si apoi este amestecat de jetul de apa, ca in masina de spalat. Mizeria se ridica deasupra, si antrenata de apa dispare complet.
Nu stiu daca la fel de bine functioneaza si varianta non DIY, dar eu sunt incantat
[WWW]
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

am pus poze in galerie AICI
[WWW]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa stiu si eu unde gastesc un clopot de la Sera in afara de Animax Turda ca nu mai aveau si am nevoie urgent

.............................

Exact asa!

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
razvan
Membru banat

IP:

in sfirsit a descoperit cineba beneficiile "adapatorii" de pasari
acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:in sfirsit a descoperit cineba beneficiile "adapatorii" de pasari
acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...

Nu imi raspunde nimeni ?

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sorinel18_my wrote:
razvan wrote:in sfirsit a descoperit cineba beneficiile "adapatorii" de pasari

Nu imi raspunde nimeni ?

Da pina acuma cum aspirai substratul, daca nu sunt indiscreta? Si Animaxul dupa cite stiu eu are mai multe locatii decit cel de pe Turda. Sau ia magazinele de acvaristica la rind - daca ai timp si du-te si cauta.

Si daca nu ti-a raspuns nimeni, inseamna ca nu stie nimeni pentru moment.
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:Da pina acuma cum aspirai substratul, daca nu sunt indiscreta? Si Animaxul dupa cite stiu eu are mai multe locatii decit cel de pe Turda. Sau ia magazinele de acvaristica la rind - daca ai timp si du-te si cauta.

Si daca nu ti-a raspuns nimeni, inseamna ca nu stie nimeni pentru moment.

Pai pana acuma aspiram cu un furtun ca nu aveam substrat dar acuma ca am substrat ,am vazut ca nu mai face fata furtunul si a inceput sa fie cam dezordine in acvariu .
O sa ma duc pe Turda sa incerc si daca nu ma duc in Orhidea la Animaxul de acolo.
Ms Dolly

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Am fost azi si pe Turda si la orhideea si nimika..... am vorbit cu Alex de la Moghiorosi si mi-a zis ca imi aduce.
Ca sa stie tot romanu.

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

razvan wrote:acelas "clopot" se poate folosi la instalatiile de co2 ... "tip clopot" sau se poate adapta foarte usor un mic (cel mai mic) power head, pentru a rezulta instalatia de co2 a lui dalles...

am si facut asta, inainte de clopot.
am facut o gaura in partea superioara (inchisa) unde am bagat un furtun de la powerhead si am pus un burete de filtru, in partea superioara, pe unde va iesi apa cu CO2
[WWW]
Sorin18_my
Senior member
[Avatar]

IP:

Mitica wrote:
Sorinel18_my wrote:Vreau sa stiu si eu unde gastesc un clopot de la Sera in afara de Animax Turda ca nu mai aveau si am nevoie urgent

Ala de la Resun de ce nu iti place?. Costa sub 100 rol si il gaesesti la obor

E o diferenta intre ele ca si la pret dar am gasit ce am vrut la Alex la Piata Moghiorosi am dat comanda si mi-a adus de la Sera

Tot raul spre bine.
[Email] [WWW]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

image
Cu asta schimb apa si aspir impuritatile din substrat. Costa vreo 5 lei si isi face treaba excelent.

image
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

eu am facut un clopot din adapatoare de pasari si, dupa umila mea parere, functioneaza excelent. si m-a costat numai 3,5 ron.
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

hi hiiiiiii!!! inca unul "convertit" la cirpacisme ;)
desi si unele cirpacismele pot arata profi.
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

alcoor wrote:eu am facut un clopot din adapatoare de pasari si, dupa umila mea parere, functioneaza excelent. si m-a costat numai 3,5 ron.

l-ai facut dupa indicatiile mele (poze) sau ai brevetat alt sistem ?
[WWW]
razvan
Membru banat

IP:

te pomenesti ca oi vrea o slibovitza pentru cpoyright ;)
chiar, daca ai posibilitatea tehnica, pune o poza, ca mai sunt amatori de "do it yourself"
alcoor
Junior member

IP:

l-am facut dupa indicatiile pretioase ale lui bobtech . numai ca am folosit numai o singura adapatoare.
fotografii sunt mai jos:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=12092&pos=-3744
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=442&pos=4

si dau o tuica cu prima ocazie . sper sa reusesc intr-un final sa ajung la Bucuresti la una din intalnirile duminicale.
[Email]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

e naspa ca n-ai pompa Tre sa `tragi cu gura`

image
[Email]
alcoor
Junior member

IP:

am experienta de la butoaie
[Email]
bobtech
Junior member
[Avatar]

IP:

din poze, vad ca furtunul tau e cam gatuit la legatura cu clopotul, adica tubul galben e cam subtire pe interior.
este foarte important ca furtunul si toate elementele de imbinare pana la clopot, sa fie cat mai mari in diametru.
eu sunt de parere ca un furtun de 8-10 mm diametru interior este perfect.
ideea e sa aiba putere mare de suctiune ca sa ridice pietrisul si implicit mizeria.
eu am pus si cel de-al doilea clopot, cel ciuruit, cu scopul de a impiedica pietrisul sa fie tras in furtun. nu pot sa exlic stiintific ce se intampla (l-am facut din prima cum mi-a venit ideea si a functionat), dar in prima faza cand pun clopotul intr-un loc nou si dau drumul la apa sa curga in galeata, se ridica o mare parte din pietris si cand ajunge la nivelul tubului ciuruit, cade inapoi sau se ramane intr-un vartej la nivelul primului clopot.
doar mizeria se ridica mai departe si dupa cateva secunde ramane doar apa limpede si pietris in vartejul din primul tub.
sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic
[WWW]
alcoor
Junior member

IP:

exact acelasi lucru se intampla si la mine, numai ca pitrisul se ridica numai pana la jumatatea tubului. probabil datorita furtunului. oricum curata si sifoneaza destul de bine. acvariul meu are 40 litri. probabil ca pentru acvarii mai mari este mai bine sa fie facut din 2 tuburi. oricum raman datar cu o tuica de 5 stele
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: