[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bigbibi
Forum Index » Profile for Bigbibi » Messages posted by Bigbibi
am o eroare la incarcarea pozelor...
Salutare,

Cautam o solutie pentru o filtrare mecanica, care sa nu implice shimbat de bureti/filtre de orice fel si am ajuns la Clarisea.
Cand am ca este relativ simplu ca si dispozitiv, mi-am propus sa fac ceva asemanator, plecand de la rola de schimb pentru varianta Clarisea 3000.

Componente:
- 1 rola Clarisea 3000
- 1 cutie plastic pt paste, de 2.5 L
- 1 motor 12v DC, 5 rpm
- 1 conector flexibil tija motor 6mm / 8mm
- 1 releu 12 v
- 1 float switch
- 1 regulator de curent continuu (motorul ruleaza la 6V)
- 1 tija acrilic (am folosit o pipeta de hranit corali, lunga de 50 cm)
- suruburi/piulite plastic din Leroy M
- 1 teava valrom de 50mm
- 1 buc de Perspex negru (din care am taiat 3 piese, 1 placa de scurgere cu gauri si cele 2 laterale care sa tina cele 2 role si discurile ce se sustin motorul aflat in interiorul tevii valrom)
Am un sistem Herbie, asa ca scurgerea principala intra direct in corpul cutiei de paste , este fortata prin materialul de filtrare, apoi iese prin gaurile ce sunt in lateralul aflat sub rola motorizata.
Cand apa creste si declanseaza float switch-ul, motorul ruleaza circa 1 cm de material din rola si tot asa, automat pana se termina rola

Ca si costuri, e greu sa apreciez exact pt ca am avut totul la indemana (mai putin rola de fleece , care este vreo 75 lei fara transport).
Va tin la curent cu rata de utilizare a rolei

Claudiu
Salutare,
Am 4 anemone ca in imagine (verzi cu varfuri roz) si vreau sa raman cu una (in masura in care reusesc sa le scot din acvariu)

Pret 100 lei / buc

Multumesc,
Claudiu
discutam pe whatsapp la 0723198304
ciudata treaba.
eu am 4 wetside-uri de MP10 si n-am avut probleme.
De o saptamana am trecut la acid citric (in loc de otet) si sunt super fan. E mult mai bun,nu miroase si ieftin.
Cum prind o pumpa murdara , cum o curat
Salutare,
Cum zice si titlul, vreau un “pump” de chaeto, de la cineva din Bucuresti.
Multumesc,
Claudiu
0723198304
Salut.
Am dat peste info cautand cel mai bun kit de testare NO3, eu avand deja kitul Red Sea NO2/No3 si Hanna URL P
Am aplicat metoda si rezultatul a fost 0.78 ppm folosind Hanna , vs 0-2 ppm folosind doar setul Red Sea. Scuze pentru Engleza, dar...

Short version:
Take Red Sea NO3 test, develop it, run it through the Hanna ULR P checker.
Calculate your NO3 as follows
(ppm NO3) = 0.00765 x (Hanna reading) + 0.117

Now for the details. First, take the tank water and precisely dilute it down to 1/10 of original with some trusted total zero NO3 source - I've use distilled water mostly. From now on this 1/10 dilution is the "sample."
I use the Red Sea NO3/NO2 kit that calls for 5ml sample. Double the sample and all reactants so I have 10ml, 10 drops A, 2 scoops B etc. During the 9 min developing time, I use another 10ml (diluted) sample water as the blank "C1" in Hanna checker. Then empty it, and pour in the developed pink red sea test into the Hanna cuvette as "C2". I time it so that Hanna checker runs "C2" right at the 9 min development time of the Red sea test - start the 3 min countdown at 6:00 into development time - easy.
Do all the normal obsessing about bubbles and smudges that we love about Hanna checkers.
Put the readout from Hanna into that formula above. This gives the sample NO3 concentration in ppm. The Hanna checker is very sensitive and will only read NO3 concentrations between ~0.1 and ~1.5 ppm. This is why the first step is to get a 1/10 dilution so a normal reef tank running anywhere between 1ppm and 15ppm will get a reading.
Salut,
le-ai curatat cu otet?
Am auzit ca ar fi cauza pentru magneti "umflati"
Valabil !

Multumesc.
Valabil !
Multumesc
Am gasit si o schita cu circuitul facut.
Se poate multiplica pentru cate pompe se doreste (eu am 5 porturi de alimentare pentru diverse pompe, dar in prezent folosesc 2)
Salut.
Am o baterie de 12V, 18-20 Ah.
Ca si incarcator, este o varianta standard ce se gaseste in comert. incarca baterii de 6 si 12 v, pret in jur de 70 lei

Salut.

Vezi topicul deschis de mine pe tema aceasta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44889.page
Salut. Este de actualitate
Salutare,

Are cineva de vanzare?

Discutam in privat
multumesc
Valabil !
Multumesc
Buna ziua,

S-a vandut. Se poate inchide.
multumesc
Valabil !

multumesc
Pret cu iz de vacanta : 700 lei ! + bonus timer cu 3 prize !
Pret nou : 100 lei !

Forum Index » Profile for Bigbibi » Messages posted by Bigbibi
Go to: