[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bigbibi
Forum Index » Profile for Bigbibi » Messages posted by Bigbibi
poza 1
Salutare,

Pentru ca PH-ul meu nu trece de 8,1 nici batut cu CO2 scrubber, m-am decis sa fac un fel de reactor de kalk.
Practic, un recipient cu multa kalk, in care intra apa de osmoza si iese solutie saturata de kalk.
piese:
- pompa 12v (cea mai mica , gen de fantanica)
- carcasa pt osmoza + cartus reincarcabil + tub/furtun 6mm
- releu temporizare
- priza programabila

Prin urmare, priza programabila activeaza o data pe ora releul, care, la randul lui permite pompei sa functioneze 3 secunde. In 3 secunde, pompa impinge 22-23 ml de apa in reactor.
Am setat 10 intervale, pentru moment, astfel ca in cursul noptii, reactorul dozeaza 220-230 ml de solutie saturata in bazin, ceea ce ar insemna o crestere cu 0,1 a PH-ului (bazinul are 180-200l efectiv)
O sa vad cum ajustez dozarea de Aquaf 123+, in functie de aportul de kalk.

Va tin la curent cu evolutia ...

Claudiu
PS. Nu reusesc sa atasez pozele ... primesc o eroare
Salut.

Nu are nici o legatura cu TC420. Masuratorile sunt facute cu un semnal clasic de dimare (transformator reglabil la 10V).
SRV2 sau SVR2, (nu stiu cum e corect) este potentiometru din ELN si este setat la maxim.

Deci nu aici este buba.
Mersi,
Claudiu
Nu e nici o rezistenta in sir.
Gasind sa cumpar inca o sursa eln 60 48d, am separat cele 2 siruri de RB , astfel incat fiecare e cu sursa lui. 16 pe un circuit, 16 pe celalalt.
Culmea e ca acum fiecare sir independent, nu trage mai mult de 400mA !
Svr2 e la maxim, semnalul de dimare e la 10v si totusi ampermtrul arata 400mA.

Toate lledurile sunt identice si de calitate
Osram Oslon SSL, Albastru Royal, 1219mW 1x1 cm placuta

Gaseste cineva o explicatie?
Am rezolvat problema nu ajutorul unor rezistente de 5w. in plus am facut 2 siruri in paralel, in loc de 3. Pentru moment, sunt multumit.

Am , in schimb, alta situatie ciudata.
Pe un canal cu Royal blue, am 2 siruri in paralel, a cate 16 leduri fiecare, conectate la o sursa eln-60-48d, deci max 48 V, 1,3A. Cu semnalul de dimare la maxim (10V), pe ampermetru imi arata ca cele 2 siruri, impreuna, trag doar 0,7A
Mentionez ca am dat la maxim si potentiometrul intern al sursei (SVR2). In aceeasi configuratiei, la un test anterior, cele 2 siruri trageau 1,25A, ceea ce este normal.

S-a defectat sursa sau aveti alte idei cu privire la ce s-a intamplat? in circuit nu sunt alte rezistente, toate ledurile luminand la aceeasi intensitate (ochiometru)

Multumesc,
Claudiu
Ventilatoarele baga amandoua.
Sunt gauri in ambele laterale si spatiu intre profilele U pe care sunt atasate ledurile.
Din ce am citit pe net, e mai eficient sa sufli aer rece peste sursa de caldura, decat sa incerci sa scoti aerul cald.

La asta lucrez, cum sa echilibrez sirurile...

Cutia= comatex alb, 5mm. cablurile de suspendare sunt prinse direct de rama de aluminiu , deci cutia nu sustine decat propria greutate + ventilatoare.
Salut.
Acum am vazut mesajul...
Sursa , pe hartie, scoate intre 3-24 v (nu stiu exact), dar in setup-ul meu, scoate cam 15v, (am 5 leduri in serie, 3siruri in paralel).
Salut.

Multumesc pentru raspunsuri.

Dimmingul se face in felul urmator.
- TC420 este alimentat la 12v
- fiecare canal este conectat direct la firele de dimare ale surselor
- fiecare canal este programat sa mearga la maxim 80% = 10VDC.
- astfel, TC420 emite pe fiecare canal intre 0 si 10VDC

sistemul functioneaza foarte bine din acest punct de vedere, cu sunrise/sunset prin optiunea de fade ce se seteaza in programelul lui TC420

Am retinut partea cu rezistoarele si cu reglarea A.

Vedem ce iese.

Claudiu
Salut.

Multumesc pentru raspuns.
Cele 3 siruri sunt identice, intravedar , cel putin pe hartie.
sursa scoate intre 3 si 24V, deci reglajul este automat (eu asa inteleg), deci nu e nevoie de ajustat din svr1
Amperaj: fiecare sir de leduri (identice , cate 5 leduri) isi trage cat are nevoie , deci iar , nu e nevoie de ajustat din svr2.

Cum stabilesc dimensiunea rezistentei?
(dar rezistenta nu este folosita pentru a umple diferenta de VDC , intre totalul emis de sursa si totalul VDC al seriei de leduri?
SI cum sursa scoate intre3 si 24 v, problema aceasta de fapt nu se aplica in cazul meu?
Eu inteleg ca am o problema cu , curentul , nu cu VDC...

scuze daca spun prostii ...
Salutare.

pe canalul de alb, am 3 siruri a cate 5 leduri legate in paralel.
ledurile sunt Cree Xp-G
Forward voltage (@ 350 mA, 25 °C) V 2.9 3.25
Forward voltage (@ 700 mA, 25 °C) V 3.05
Forward voltage (@ 1000 mA, 25 °C) V 3.15
Forward voltage (@ 1500 mA, 25 °C) V 3.25

sursa este ELN-60-24D, 3-24 vdc, 2.5 A
in varianta ideala, fiecare sir de 5 consuma 0,83A, la un V de 15 V si ceva.

in practica, am observat diferente vizibile intre lumina emisa de fiecare sir.

Ma puteti ajuta cu o remediu simplu, care macar ar echilibra un pic curentul intre cele 3 siruri?

Va multumesc anticipat
Claudiu
De vanzare

Sterilizator UV 9W JBL AquaCristal, folosit, fara bec.

Pret 150 lei

Multumesc
Claudiu

Va salut.

Am reusit sa finalizez o lampa la care lucrez de ceva timp.
Are 4 canale dimabile:
UV+purple
Royal Blue
Royal Blue + Cyan
cool white
sursele sunt din seria eln 60, D, dimabile 0-10V, intre 0 si x A

Partea interesanta (zic eu) este ca tot controlul este realizat cu un TC420 , care functioneaza pe post de dimmer pentru cele 4 surse.
TC 420 este alimentat la 12V, si este setat sa emita maxim 80% = 10v .
Canalul 5 controleaza ventilatoarele din carcasa si este setat la 100% pe perioada de functionare a lampii.

Am setat in TC420 vreo 8 programe diferite, pentru a ma putea juca cu intensitatea fiecarui canal.

Cateva poze mai jos.

Multumesc,
Claudiu
Daca comuti direct 220v (fara releu) = contactul din senzor ramane lipit in cele mai multe cazuri. (am patit asta si m-am trezit cu toata apa din ATO in sump ...)

Sistemul cu pompa de 12v nu necesita un releu, iar cu 2 senzori in paralel ar trebui sa merga fara probleme.
orio wrote:Cam acelasi lucru aveam si eu, doar ca era cu 2 senzori (unul de siguranta). Vad ca a cam inceput sa dea rateuri
Care ATO l-ai luat de la la Tunze? Ala mic sau ala mare?

Ala mare
Salut.

Am eu un ato, cumparat de la Coralis si folosit cu success pana a fost inlocuit cu un Osmulator de la Tunze.

pret: 200 lei

Multumesc,
Claudiu
Vandut !
Se poate inchide. Multumesc !
Este rezervat pentru colegul Niro !

Multumesc
Claudiu
Salut

Se vand exact coralii din cele 2 poze?
Ce preturi au?

mersi,