[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: timrelu
Forum Index » Profile for timrelu » Messages posted by timrelu
Salut mai ai melci ? Sunt interesat si eu de cateva bucati .
Eu am incercat sa ii contactez dar nu am primit nici un raspuns . Nu sufar asa de tare asa ca, cand vor dori sa faca produsul disponibil pe mine ma intereseaza desigur si la pretul potrivit.
um02122 wrote:
Masterblaster wrote:Humbert a facut un topic foarte bun. Ca posesor al unui acvariu 180l (apa dulce) nu am foarte multa experienta la capitolul automatizari dar e un subiect interesant pentru mine mai ales ca vreau sa pun pe picioare un reef anul asta.

Zilele trecute m-a pus pe ganduri video-ul unui crescator/retailer de corali (Tidal Gardens pe youtube) care spunea ca el incearca sa gaseasca moduri de a scoate echipament si a simplifica sistemul. Inteleg ca pentru el ca business owner e foarte important sa-si reduca costuri (atat de echipament cat si de mentenanta/operare) dar cred ca ideea se aplica si pentru noi aproape in egala masura.

Cand ai o problema e foarte usor sa tot adaugi stuff la un acvariu(mai ales cel marin).Dar exista un cost ascuns pe langa cel direct, componentele adaugate se pot strica,au nevoie de mentenanta, produc caldura si consuma curent. Nu mai spun de complexitatea creata si de problemele de organizare spatiu.

Vreau sa va invit sa discutam de 2 lucruri care cred sunt in tema cu topicul :

-Sunt solutii viabile (all around) controller-ele de acvarii marine? Eu aici stiu 2 care mi se par produse mai serioase Neptune ApexEl si GHL ProfiLux 4

-Cum putem simplifica sistemul ca sa fie mai maintenance/stuff free ?

Exista un controller foarte fain ca optiuni de automatizare si cu un pret decent numit Proteus - link aici http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/64.page

Apoi Than de la Tidal Gardens e un proponent al principiului Kiss (keep it stupid simple) pentru ca lucrurile simple au mai putine sanse sa strice decat mecanismele complexe. De exemplu, sansele ca dozatul manual sa produca catastrofe detectate prea tarziu sunt mai mici decat la dozatul automat cu doser. In plus, el are tot timpul pe cineva in coral house, ce nevoie are de automatizari?

Automatizarea pentru hobbyist e foarte importanta atunci cand pleci in concediu:
- temperatura stabila
- sa ai animalele hranite ok
- sa se pastreze o calitate decenta a apei.

Restul sunt mofturi, iar implementare unei automatizari dificil de observat zilnic poate duce la pierderea rapida a intregului acvariu:
- o pompa care iti scurge 10L de solutie de Alk
- un ATO conectat direct la instalatie de osmoza care are un solenoid valve defect si-ti toarna 100L de apa de osmoza intr-un acvariu marin
- un hranitor automat conectat la un sistem Apex care se blocheaza, ia foc si iti arde toata casa (sunt cateva cazuri vehiculate pe internet).

Eu nu am mai auzit nimic de Proteus. Mai este de actualitate ? Eu unul sunt interesat dar sincer nu stiu pretul, am dat si un mail la ei si nimic .......
Si eu caut acelasi lucru
salut Ai PM
Salut , caut si eu niste cheato pentru refugiu daca are cineva de dat raman dator
Se vinde una bucata acvariu Eheim 80cm cu masa si filtru extern Tetratec700. Pretul este de 350 lei negociabil si cuprinde tot ce se vede in poze (pesti , plante , incalzitor , Filtru , capac cu led, mobila )

image
image
image

Contact PM
Cred ca ar ajuta o locatie si o lista cu ce vinzi ...poate si niste preturi...zic si eu
Smecher molly si paty in apa sarata
zamolxes wrote:
timrelu wrote:Salut

Ar fi o idee dar nu acest controlller scoate numai voltaj constant ar mai trebui si un LDD ca sa fie totul ok si eu am nevoie de mai mult de 24 de volti sa alimentez ledurile pentru ca am 10 in serie . Momentan mai studiez piata vedem . MS

tbh, daca ai 10 leduri de 3w e cat de cat normal sa le alimentezi la 24v.

Lampa este facuta si are 40 de leduri chinezesti de 3W, 10 in serie (4 canale), momentan merg cu ea fara dimare(numai 2 canale ) dar nu e prea bine . Asa ca ori incerc cu arduino si o sursa de 36V si LDD ca sa nu modific lipiturile ori ... mai studiez obtiunile .
Salut

Ar fi o idee dar nu acest controlller scoate numai voltaj constant ar mai trebui si un LDD ca sa fie totul ok si eu am nevoie de mai mult de 24 de volti sa alimentez ledurile pentru ca am 10 in serie . Momentan mai studiez piata vedem . MS
Am gasit numai componentele ma intereseaza ceva facut , nu am experienta cu arduino dar daca nu gasesc incep sa invat
Cumpar controller Arduino sau alte variante pentru a controla o lampa cu led-uri .Sunt deschis la sugestii

Contact PM .
Se poate inchide sau dat de ceva vreme .Ms
Momentan rezervate .
Se doneaza 2 buc
Salut

Dupa ce s-a rupt in 2 vand una bucata anemona Snakelocks Anemone (viridis). Este din mediterana nu prea se impaca cu clown fish-ul . Nu este sensibila la calitatea apei .

Pret 50 lei si numai pentru Bucuresti si inprejurimi. contact PM
Cumpar

Clownfish

AMPHIPRION OCELLARIS 1-2buc

MS
Trimit sigur inclusiv cu microbuzul
timrelu wrote:Vreau si eu:

1x100g artemia;
1x100g icre lobster
1X100g mysis

Si eu raman la astea daca se mai face /.

Forum Index » Profile for timrelu » Messages posted by timrelu
Go to: