[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vioras08
Forum Index » Profile for vioras08 » Messages posted by vioras08
eii lasa-ma pe mn sa imi fac griji pentru propriile riduri si normal ca ma refeream daca ar fi led-urile indicate..pt a nu se incalzi prea tare, sa zic asa.. (ca reiese si din titlul postului) , acum nu are rost sa facem analiza pe text .
ms kirucd pt raspuns poate am sa revin la 11W, se incalzea si cel de 11, insa nu asa tare.
"Ce fel de bec sa iau? led-urile ar fi indicate?" Erau 2 intrebari, iar prima solicita raspuns mai complex, la cea de-a doua se poate raspunde cu da/nu. Ce conteaza acvariul, eu intreb daca stiti vreun tip de bec/neon care sa nu se incalzeasca ;)
Buna,

Am nevoie de un bec/neon care sa nu se incalzeasca, am avut un neon de 11W, iar dupa ce s-a ars am luat unul de 15W, insa se incalzeste f tare plasticul capacului si nu as vrea sa se faca gaura. Ce fel de bec sa iau? led-urile ar fi indicate?
Merci mult pt sfaturi deja i-a cazut ciuperca de la gura, poate acum si sa manance
Am doar Vallisneria, fara instalatie co2
Buna,

Am un acvariu de 25l de vreo cateva luni si azi am obs ca nu se mai aprinde neonul, care are 11 W. Daca tot am sa il schimb, ce imi recomandati? E suficient de 11 W? ar trebui mai puternic/ mai putin puternic? De asemenea, am vazut si diferite culori

Merci
Buna,

Am un betta intr-un bol, caruia i-a aparut o chestie alba la gura, citind si intreband cred ca e mouth rot, adica sigur Ce tratament sa ii aplic? I-am pus niste albastru de metilen momentan in apa.

Mersi
Multumesc frumos. Am sa ma duc la pet shop sa vad de unu manual
Buna,

Ma gandeam la un aspirator pentru a-mi curata mai usor substratul din acvariul meu de 25l. Pana acum foloseam un furtun, dar nu mi se pare prea eficient. As vrea totusi un aspirator..m-am uitat putin pe internet si am vazut ca sunt unele manuale si unele automatice, care sunt bineinteles mai scumpe. Ce sfat imi dati? Unul manual ar fi bun? sau cele automatice sunt mai indicate?

Merci
Oricum momentan nu il pot pune in acvariu pt ca nu stiu ce are. Nu as vrea sa imi imbolnavesc si ceilalti pesti.
Buna,

Am un betta intr-un bol, l-am luat de la cineva pentru ca nu avea grija de el. Vad ca are buza de jos mancata sau bagata inauntru, eu am zis ca poate s-a lovit cu gura de bol, dar nu cred..Are cineva vreo idee ce poate sa aiba? Precizez ca era foarte mizerie in bolul lui, deci poate o fi si ceva cauzat de asta. Eu i-am spalat pietrisul, am schimbat apa (am pus alta din acvariul meu) si am pus si niste albastru de metilen.

Merci
Eu folosesc Profito..si am vazut o diferenta de cand il folosesc.
Salut,

Imi poate spune cnva ce planta e aceasta? Eu am cautat pe internet, dar nu imi dau seama ce este :-?

Merci
Iti spun cum am procedat eu, poate te va ajuta si pe tine, tinand cont ca nici eu nu am ciclat acvariul, am pus direct pestii si plantele.
Am acvariul de 25l si cam la 2-3 zile schimbam aprox. 5l de apa. Asta timp de vreo luna, apoi am inceput sa schimb saptamanal. Intr-adevar mi-au murit 2 neoni si 1 xipho, dar acum toti pestii sunt vioi, mananca si nu mai au nicio problema, iar plantele au inceput chiar sa se inmulteasca De asemenea, dupa ce murea un pestisor, puneam albastru de metil, cateva picaturi acolo. Poti pune Metifish ca are la baza tot albastru de metil din cate am citit. Tie ti-au murit probabil tot din cauza ca nu ai ciclat acvariul.
Salut,

In acvariul meu de 25l, am cateva firicele de vallisneria. Nu am substrat fertil, direct pietris 2-4 mm granulatie si de saptamana trecuta am inceput sa folosesc Profito. Intrebarea este daca e musai substratul fertil si daca ar trebui sa demontez tot acvariul pentru a pune un substrat fertil.

Merci
Buna

Am 4 neoni in acvariu, iar de cateva zile vad ca cel mai mititel e 'cocosat', iar altul si-a pierdut culorile, e transparent asa. Din cate am citit ar fi vorba de boala pestelui neon si ca trebuie 'anihilati' cei bolnavi, iar acvariul dezinfectat. Cum dezinfectez acvariul? Mentionez ca mai am si alti pestisori inafara de acestia. De asemenea, as vrea sa stiu daca pot lua si alti pesti aceasta boala.

Merci
Lucian wrote:pai daca TOATA lumea iti spune ca ai prea multi pesti intr-un acvariu care mai este si neciclat ce sfaturi sa-ti mai dam? Uite un sfat: vinde/da toti pestii din acvariu, cicleaza acvariul si atunci poti sa mai iei un Xipho

Dupa cum spuneam, MOMENTAN nu intentionez sa cumpar niciun peste, dar pe viitor era ideea, daca ar trebui sa aiba o pereche sau nu. Am inteles ca nu e ciclat, ca is prea multi, dar intrebam strict din punctul de vedere al pestelui. In fine, merci. M-am lamurit
tmarchelov wrote:@vioras08: ce specie sunt acei "sanitari"?

Holpo..se pare. Asa arata: http://toateanimalele.ro/Pesti/Sanitari/Hoplo/Hoplo.php
Lucian wrote:
vioras08 wrote:Nu am de gand sa iau alti pesti, tocmai asta am spus si de asta am intrebat. Cine a zis ca nu tin cont de sfaturi?

reciteste primele raspunsuri pe care le-ai primit la postul tau http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28643.page

Asta era in primele zile dupa ce imi luasem acvariul, cand nu stiam prea multe (nu ca acum as sti dar incerc sa citesc si sa cer sfaturi), insa acum mi-am schimbat parerea. Credeam ca te referi strict la acest post.

Forum Index » Profile for vioras08 » Messages posted by vioras08
Go to: