Message |
|
Lucian wrote:
vioras08 wrote:Pai..acvariul nu a fost ciclat.
Exact la asta ma refeream si eu. De ce crezi ca a murit pestele? Mai vrei sa mai omori inca unul? Atunci succes, dar nu ne cere sfaturile daca tot nu le aplici
Nu am de gand sa iau alti pesti, tocmai asta am spus si de asta am intrebat. Cine a zis ca nu tin cont de sfaturi?
|
 |
|
Pai..acvariul nu a fost ciclat, am facut oarecum ciclare cu pestii in el (pt ca am fost prea nerabdatoare  acum as fi procedat altfel, dar asta e). Deja are vreo 3-4 saptamani, in care am schimbat 20-30% din apa la 2-3 zile. Este plantat, vreo 2 plante, are 25litri, iluminat cu un neon de 11W.
Eu astept, nu intentionez sa mai cumpar pestisori, dar ma gandesc sa nu fie singurel xipho-ul.
|
 |
|
Buna
Am avut 2 xipho (femele dupa cum spunea tanti de la care le-am cumparat), insa una a murit. Ar fi bine sa ii cumpar alt companion sa nu fie singurel? Mai am 4 neoni, 2 zebre si 2 sanitari in acvariu.
|
 |
|
Deci daca aprind neonul astfel: 9-13, apoi pauza si aprind iarasi: 18-22 e ok? Daca nu, spuneti-mi va rog cam care ar fi intervalul optim, voi cum procedati 
|
 |
|
Avansatul wrote:
vioras08 wrote:Cam in ce interval orar ar fi bine sa aprind neonul?
Pai ideea ar fi sa nu fie 8 ore constant
Dexemplu ai putea pune in felul urmator: 4 ore dimineata si 5/6 seara, eu as opta pentru 5 ca sa nu risti sa se faca alge.
Si ca sa fie si mai ok sa nu trebuiasca sa stai tu sa aprinzi la o ora fixa, iti poti cumpara o priza programabila care variaza pretul cele mai ieftine fiind cele mecanic care costa in jur de 10-20 de RON.
Chiar citisem despre prize programabile si ma gandeam sa imi cumpar una
|
 |
|
ioanis wrote:Neonul il lasi aprins 8-10 ore pe timp de zi.noaptea e pentru odihna pentru toate vietatile de pe lumea asta.
toti am facut greseli la inceput, dar daca te documentezi putin s-ar putea sa-ti placa acvaristica.
mult succes.
Merci mult, asa am sa fac!
|
 |
|
Cam in ce interval orar ar fi bine sa aprind neonul?
|
 |
|
25 litri/11 W.
Pai cand sa las aprins neonul? Eu il las de obicei de la 10-11 noaptea pana la 7 dimineata, deci vreo 8 ore, mai mult sau mai putin.
|
 |
|
Buna,
Am avut in acvariu o Vallisneria (pe care o ingropasem cu tot cu ghiveci in substrat) care mi s-a prapadit in vreo 3 saptamani, asa ca ieri mi-am achizitionat alta, pe care am scos-o din ghiveci si am impartit firicelele in mai multe manunchiuri, urmand ca apoi sa le plantez in substrat.
Am pietris cu o granulatie 2-4 mm si nu am substrat fertil. Lumina, ziua este cat de cat, iar noapte aprind neonul, deci ar avea lumina, iar temperatura este undeva la 24 grade.
Puteti sa imi recomandati un fertilizant lichid, ceva de genu', care sa o ajute sa se dezvolte si sa nu mai moara?
Multumesc
|
 |
|
In final o sa fie cum imi place mie ;), dar ms de sfaturi.
|
 |
|
stefanp wrote:De ce ai vrea sa pui decoruri de acvariu marin, intr-unul de apa dulce?
Pt ca imi plac.
|
 |
|
Salut,
Stiu ca nu se pun scoici in acvariu pt ca duc la cresterea duritatii apei, insa e si cazul scoicilor acelea lucioase (de prin alte mari si alte tari)? De asemenea am si o steluta mica de mare, asta e ok daca o bag?
Merci
|
 |
|
Humbert wrote:pai exact asta am facut si eu, am luat melci asasini.
si de asta ziceam: nu mai bine previi decat sa mai cumperi dupa aia niste melci care sa-i manance pe astia? 
Am sa incerc sa ii scot si sa fiu atenta sa nu se inmulteasca 
|
 |
|
Am citit ca melcii asasini ajuta pentru a scapa de astia comunitari, am sa caut sa imi cumpar unul  sper sa gasesc pe la pet shop-uri.
|
 |
|
narcis wrote:Daunator nu este. Daca nu dai multa mancare nici nu se vor inmulti excesiv, ramane la latitudinea ta daca sa-l pastrezi sau nu.
Am inteles, merci.
|
 |
|
Pai sa ii scot sau nu?
|
 |
|
Buna,
Azi am observat un melcisor foarte mic in acvariu. Stiti cumva care ar fi cauza aparitiei? Si de asemenea daca ar trebui sa il scot.
Merci
|
 |
|
Salut
Am si eu o intrebare..
Intr-un colt al acvariului tin incalzitorul si as vrea cumva sa il acopar cu o planta. Poate sa afecteze planta, incalzitorul? Din cauza temperaturii ma refer.
Multumesc
|
 |
|
Va multumesc pentru raspunsuri. Acestea fiind spune, am sa zic pas masculului betta.
|
 |
|
Mm are 25 de litri acvariu. E cam mic ce-i drept si deja e putin cam suprapopulat. Nu e foarte bine plantat, am doar 2 plante, insa urmeaza sa mai achizitionez altele.
|
 |
|