[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Da, da doar la 1000 ml si nu imi permit momentan.
Cautand phosguard am gasit la Petty, am vazut ca are melci turbo pe stoc, eu mai am 2 nassarius, sa imi iau 2 turbo?
Nasaarius am impresia ca nu fac mai nimic inafara ca afana substratul, cand hranesc cu congelaturi ies sa manance, turbo sper sa ii vad.
Atunci Pro reef aleg.
Dvs ce combinatie folositi?
Multumesc!
Intr-o luna preconizez ca mi se termina sarea, ce sa aleg dintre tropic marin pro reef si bio activ, folosesc cam un kg de sare pe luna si nu vreau sa ma zgarcesc la sare avand in vedere ca nu fac decat aditii de kh, nu mai vreau kent deoarece am niste valori "astronomice" la Ca si Mg.
Sau sa fac vreo combinatie de 2 saruri?
Ultima data aveam Ca 560 si mg 1550.
Saptamana viitoare imi iau si eu phosguard.
Intreb si eu ceva prostesc, se poate face un reactor pentru antifosfati dintr-un cartus nps de osmozor sau nu merge la apa sarata?
E prea putin, eu as pune 5-6 de 8w sau 15 leduri de 3 w (sunt 5 lei bucata).
Red sea si dd le gasesti si in tara la pret aproape identic, la magicnature si la aqua-life.ro.
Arata bine!, ai reusit sa scapi complet de aiptasia?
La mine pot sa zic ca aiptasia x a omorat cam 50-60% din aiptasii, eu am turnat pe 95% din ele dar unele si-au revenit.
Am avut o aiptasia de vreo 3 cm, era sub sun coral si nu o vedeam, am turnat 3 ml de aiptasia x acum o saptamana peste ea si nu si-a mai revenit.
Aiptasia x contine var si otet (ca sa impiedice un soc de kh), asta o stiu de la un coleg de pe alt forum, o sa caut pe net o reteta poate pot sa mi-o fac diy.
M-am gandit sa infestez acvariul unde am piatra si cand imi iau tomentosu-sul il pun acolo si nu il hranesc, astfel as avea o garantie ca mananca aiptasia, dar tinand cont ca piatra o sa o pun in bazinul mare (nu o mai pun in sump la asta) nu as vrea "sa o spurc cu aiptasia".
In acvariul ala aveam moss din iaz!
Am avut si eu la apa dulce de cateva ori, si solutia a fost tratament cu apa oxigenata si a functionat.
Daca vrei cand se mai incalzeste iti trimit gratis moss, Micranthermum umbrosum, bacopa si ce specii mai am in iaz (cand se mai incalzeste deoarece atunci merg la tara unde am iazul).
Asa arata mossul de la mine din iaz:
Am la acvariul marin la standul in care se afla sumpul balamale de inox si suruburi din metal, balamalele sunt intacte dar suruburile sunt mancate de rugina, am sump de o luna jumate, pana atunci erau intacte, la mine a luat contact doar cu vapori, dapai daca lua contact cu apa, garantez ca cu siguranta se va coroda si filetul de la reactor in apa dulce (am avut un stand metalic la acvariile de apa dulce si dupa 2 ani era varza, dar doar cadeau cateva picaturi de apa pe el, nu lua contact direct cu apa.
In concluzie iti recomand doar cu filet de plastic.
A iesit bine!
Puteai sa pui o shaurma orientativ sa vada lumea cat de mare e !!!
Am si eu un viermalau dinasta, o sa il kileresc.
Ieri am dozat a doua oara nopox in acvariul cu piatra, acum cateva zile cand am dozat prima data s-a tulburat apa si intr-o zi arata super clara, acum ca am dozat s-a facut super tulbure, de la ce o aparea fenomenul asta cand dozez nopox in bazinul nou (o fi deoarece in apa momentan ciclarea nu e incheiata si exista nh4 si no2?
Si ai mei stau tot impreuna si sunt si ei cei mai vechi locatari ai acvariului.
Ala mare vine la vara, caulerpa nu mai e asa mare, cea centrala a fost arsa cu aiptasia x si a cazut de pe piatra, pentru aiptasii imi iau cat de curand tomentosus, sun coralul l-am hranit, nu mai am aiptasii ca in poze, pozele sunt de vreo 2 saptamani, aiptasii am doar cateva intre zoasi, tre sa imi iau o pereche de ocheleari, manusi am, scot zoasi afara si le ucid cu aiptasia x (3-4 daca sunt).
Oricum piatra v-a sta la inceput in acvariul cel mare (220 litri dysplayul) unde nu v-or fi adaugati alti pesti inafara de un tomentosus ce v-a curata piatra de aiptasii.
In ala mare de acasa unde voi pune corali (maxim 120 litri dysplay) voi pune piatra fara aiptasii (atunci o voi cumpara).
Tu ai reusit sa scapi de aiptasii in final?
Pozele alea erau facute acum 2 saptamani, pun maine poze de actualitate, ca o alta actualitate au inceput sa apara alge verzi pe geam, o fi bine, iau tds-ul de la bunicu si verific saptamana viitoare.
Vad ca pe duri nu ii deranjeaza aiptasiile si le merge bine, doar niste zoasi se deschid incomplet.
Am descoperit pe piatra pe care am ricordea inca 2 pui de ricordea.
dan.pavelescu wrote:
georgemonda wrote:standul este executat in atelierul de tamplarie propriu.
cu asta ma ocup eu.

De azi inainte esti prietenul meu cel mai bun

Si al meu, parintii mei sunt amatori de lemn masiv!
Frumosi!, succes!
Cine ti-a facut standul sau de unde l-ai cumparat, ca m-ar interesa si pe mine ?
Atunci imi iau hydrometrul tropic marin care vad ca e bun!

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: