[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clio
Forum Index » Profile for clio » Messages posted by clio
acum, revenind la discutie, imi exprim si eu parerea

nisipul de mare, intr-un acvariu de apa dulce, nu va indeplini decat rolul de a fixa radacinile plantelor, si pentru ca mare lucru nu se dizolva din el, nu le va hrani in nici un fel, deci nu le va face nici rau, nici bine, fiind aproape inert.
altfel stau lucrurile cand e vorba de cel de rau, care oricat de bine l-am spala, tot mai retine oarece saruri, iar rocile din care este alcatuit, chiar spalate de mii de ani, tot se vor dizolva putintel in apa noastra.
bineinteles, aceasta nu ne scuteste de a folosi tot arsenalul atat de bine stiut de fertilizanti.

astfel cred eu
daca-mi permiteti, voi posta si eu in aceasta discutie, nerezistand acum, la cat de puerile sunt acestea uneori.
deci:
nisipul de la mare, format in majoritate din cichilii sfaramate de scoici, melci, si mai putin din calcar, deci din compusi ai siliciului fiind, nu se va dizolva in veci in nici o apa, oricat de acida ar fi ea.

apoi, eu, pe vremea cand tineam vivipari , stiut fiind ca au nevoie de o apa deosebit de dura, aveam in acvariul de matca cativa corali pe care-i spalam periodic cu otet.
ani de zile nu am observat nici macar ca s-au redus ca dimensiune, dar'mite sa se fii sfaramat.

de unde conchid:
DOMNULE,,,
MINTI DE INGHEATA APELE

LA MAI MARE!!!!!
m-am expr. eu gresit, vroiam inf despre locul de unde-i pot procura, nicidecum, cu ce sa-i hranesc,
dar riscam iar discutii oftopic, si nu mai vreau sanctiuni de la mai marii acestui forum. am fost nu demult banat pentru ca nu stiu sa-mi tin gura.
Iti multumesc iar pt inf, si poze deasemeni.
incep prin a-i multumi lui dolly, care nu mi-a inteles prea exact cererea, apoi tie sandu, este exact raspunsul la intrebarea mea.
GRAZIE
revin cu aceeasi rugaminte, la gandul ca din cei 49 care mi-au citit postul nu stie niciunul, dar poate am noroc de data aceasta.
macar informatii despre rasa aceasta poate are cineva?
pe mine ma intereseaza de unde ti-ai cumparat mileurile.
eu am doua inst, dar regulatoarele sunt dintr-acelea medicale, de pe timpuri, asa ca nu mai pot utiliza decat tuburile.
astept sa-mi raspunzi.
multumesc
pe vremea cand eram si eu un pusti, existau( chiar am avut) o rasa de platy, rosii, cu dorsala f inalta, galbena si rasfranta, careia(rasei) ii spuneam noi "papagal".
mai exista pe undeva, a mai vazut careva , si prin ce colt de tara?
multumesc
ps
desi eu calatoresc destul de mult prin tara, nu am mai vazut nicaieri.
cu ocazia asta ti-am vizitat si eu galeria, am numarat cam 10 pui de discus si ma bucur ca ai dat ascultare sfaturilor.
felicitari pt lotus.
daca la mine la robinet ar curge apa plata, as face si eu la fel.
asa ca ,eu schimb cate 50% zilnic la pui, si aproape nu am nevoie de filtre.
le folosesc doar pentru a pune apa in miscare, si eventual o relativa filtrare mecanica.
eu ma chinui de 20 de ani sa dezleg tainele acvaristicei, care inseamna deopotriva chimie, biologie si restul stiintelor inrudite, si-mi pare ca esti putin cam nerabdator.
tocmai in a citi si invata intr-una consta marea frumusete a acestui hobby, care demult a trecut pragul catre stiinta.
RABDARE SI LECTURA
utie-l chiar mai sus....
sunt neatent...
custodele acestui site, cosmin@world-net.ro, nu raspunde la nici un mail, mai mult l-a lasat de izbeliste

asadar sti cineva o alta sursa unde sa ne cheltuim si noi banii pe niste pestisori? ca daca am inteles bine, "batra" este inca in refacere.
uite si al trei-lea client, dar vreu si eu sa le vad ...first
au cumva si capul cu robineti si manometre?

Forum Index » Profile for clio » Messages posted by clio
Go to: