[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
alinutz80 wrote:A venit timpul si ieri am mutat cei 8 geophagus red head tapajos cu scalarii......
Mai jos un clip...sper sa va placa

Frumos
alinutz80 wrote:Oare sunt prea multi 8 bucati in cei 450L ai mei pe langa cei 8 scalari maturi, 30 40 cory, 50 60 neoni rosii, multe Luri si ancistrusi..... Ce ziceti ?
(filtrare am 2 buc Eheim 2080 pline cu matrix, piatra ponce, siporax, eheim substrat pro si purfiltrum)

Da, este suprapopulat. Deja, fata de filmarile trecute, scalarii se vad cam stanjeniti. Vei da de mancare de diferite granulatii si vei incarca apa...

Am inteles....Mersi mult! Oricum schimburile de apa le fac saptamanal 60-70%
Am sa mai renunt la cativa geophagusi cu toate ca s tare faini
Incearca cu ei: https://www.facebook.com/terariicluj
https://www.terraworld.ro/?fbclid=IwAR2KSrbEaLWGEe2qJe9s7OFJ36Vb3kcPd-TqnYK4nTo7gmJIW9qqCRT4QgA
alinutz80 wrote:
Sunt debifate Lucian, tot timpul.....nu prea inteleg ce vrei sa spui.....dar mi le am pus pe No si in My profile

Captura de ecran am facut-o cand am editat postul tau si erau bifate...
Cand am citit fiind bifate se vedea ca in atasament si de aceea am editat postul si ti-am spus
Dozez prime la apa schimbata, adica 1 capacel de 5ml la 200L de apa. Cateodata pun si 2 capacele.
A venit timpul si ieri am mutat cei 8 geophagus red head tapajos cu scalarii......

Mai jos un clip...sper sa va placa

Deja au inceput sa imi rearanjeze nisipul...... dar sper sa nu fac mare deranj f des...sa stau tot pe aranjat nisip in acvariu

Oare sunt prea multi 8 bucati in cei 450L ai mei pe langa cei 8 scalari maturi, 30 40 cory, 50 60 neoni rosii, multe Luri si ancistrusi..... Ce ziceti ?
(filtrare am 2 buc Eheim 2080 pline cu matrix, piatra ponce, siporax, eheim substrat pro si purfiltrum)
dan.pavelescu wrote:Ma intereseaza modelul de la Hobby din alte motive. In rest, am avut destule marci de controller la viata mea si stiu ce le poate pielea.

Care e cel mai bine raport pret calitate ?
sorinnico wrote:Multumesc pentru parerile voastre,

Legat de pietre si eu m-am gandit sa pun mai multe dar momentan nu am avut de unde sa gasesc. Am rugat colegii sa caute si ei pe la rauri pe unde mai au ei drum si au venit cu niste pietricele de tras cu prastia
Pentru apa nu am folosit niciodata conditioneri in acvariile mele, am lasat-o in recipient fara capac sa iasa clorul si cred ca asa o sa procedez si cu acesta. Mai fac si teste de apa din cand in cand sa vad care mai e situatia.
Iar filtrul cu Mech Pro s-ar putea sa il las asa pentru filtrare mecanica. Mai am inca un Eheim 2213 la un alt acvariu si s-ar putea sa il pun si pe acela in care am Substrat Pro.
Cred ca are o problema incalzitorul, oricum l-as seta am observat ca functioneaza continuu. As putea sa pun unul mai mic care e recomandat pt acvarii de 60l ? Fara incalzitor apa sta la 25 de grade in aceasta perioada cand aparatele de aer conditionat sunt oprite.

O zi frumoasa!
Sorin

Ok, bine! Cum crezi tu. Eu ziceam ca sa nu mai tii apa sa folosesti conditioner...nici eu nu am folosit multa vreme....si am pus apa de la robinet tot timpul fara sa o las sa stea sa iasa clorul (doar la creveti o las in galeti de 10L sa stea 24h).
Oricum eu pentru a nu risca sa bage astia de la compania de apa ceva prostii folosesc seachem prime si nu am avut probleme....dar repet, il folosesc doar de 1,5 ani ca in rest la inceput nu prea foloseam.
Daca ai 25 grade in acvariu e ok. Incalzitorul mai mic nu te ajuta cu mare lucru...iar cel Eheim nu cred ca merge incontinuu...poate cand te uiti tu la el merge ca a scazut temperatura sub cea setata de tine...setarea la incalzitoarele Eheim nu e asa de simpla, dar gasesti pe youtube tutoriale cum sa il setezi ok.

Edited by Lucian: ti-am editat eu textl ca sa se vada Quote. Debifeaza astea 3 optiuni la tine in profil sau in posturi...
Eu mai bine m-as uita la asta: https://www.nevertebrate.ro/set-milwaukee-mc122-pro-ph-controller-cu-sonda-35503

Sa nu mai zic de cel de la Dennerle care e f scump.

Nu am folosit cel mentionat de tine. Scuze daca am poluat postarea.
MihaiF wrote:Eheim Mech Pro este egal cu zero parerea mea. Filtrul acela din punctul meu de vedere ( pana nu inlocuiesti materialul filtrant ) este doar un consumator inutil de curent.
Altfel bazinul arata interesant.
Imi place .

Si eu as zice ma fel.....inlocuieste Eheim Mech Pro cu cu Eheim Substrat Pro sau Seachem Matrix sau Sera Siporax. As schimba acum repede cat inca acvariul nu e ciclat.

In rest acvariul arata ok (mie mi se pare ok si cu cioata acolo).......cum a zis colegul mai sus poate merg ceva bolovani mai mari si sa faci ceva ascunzatori.....etc.

Cu apa care o lasi in recipiente pt schimb nu inteleg de ce faci asta, dar ok. Eu as pune apa direct de la robinet si asta e...si as folosi conditioner (seachem prime sau multe altele)

Sunt multi care vand ciclide, gasesti pe grup poate crescatori de ciclide...parca era ciclide bucuresti - https://www.ciclidebucuresti.ro/
MihaiF wrote:mda , cu scalari e deja alt bazin foarte frumos !

Mersi, da arata mai bine absolut
[quote=incepator]La doua zile dupa lipitura, am incercat sa desfac piesele lipite, nu pot, am tras cat de tare am putut, siliconul are o textura densa dupa intarire, ca si duritate, elasticitate, seamana mult cu siliconul cu care este lipit acvariul pe care il am, este unul din comert. Prin urmare ramane sa lipesc acvariul cu Soudal, Saptamana ce vine ii dau inainte.[/quote]

Spor la treaba si bafta! Va fi totul bine.

Sa pui poze cu noul acvariu
raul.tatulescu wrote:Arata foarte natural, felicitari!

Mersi Raul!
koala wrote:Mda, arata super-bine! Felicitari!

Multumesc! Inca mai trebuie sa creasca plantele in fundal..valisneria si echinodorusii....in rest sunt multumit fata de cum arata inainte
Revin cu un mic update al acvariului de la birou.... acum merg saptamanal si schimba apa
Plantele cresc bine, chiar evolueaza ok....pestii vad ca se simt iar bine

Las aici un videl de calitate superioara (8K):
incepator wrote:Am descarcat fisa tehnica
https://www.dow.com/en-us/document-viewer.html?ramdomVar=6738413968244215892&docPath=/content/dam/dcc/documents/en-us/productdatasheet/62/62-07/62-0776-dowsil-881-high-strength-seal.pdf.
Am descarcat si fise tehnice de la Bison, Soudal,DenBraven, si altora de pe Ebay ce tineau de lipirea de acvarii
Sincer,Dowsill 881 nu prea imi inspira incredere, nu arata nimic despre lipire, ci doar un sigilant care umple rosturi,probabil ca este bun si la lipit acvarii... posibil.., si nu contest calitatea lui.Personal, nu vreau sa intru in polemici interminabile sau sa ma contrazic pe niste chestii care nu le stapanesc, nu sunt expert in siliconuri nici nu lucrez profesional cu asa ceva. Dar, dupa mai multe cautari de informatii si comparatii de fise tehnice, siliconul de la soudal imi inspira cea mai mare incredere.Daca va fi asa sau nu, timpul ne va confirma.
Costurile siliconurilor nu sunt un criteriu de comparatie pentru mine, vreau sa spun ca daca este mai scump nu inseamna ca este mai bun.
Te intreb daca ai folosit personal mai multe tipuri de silicon pe parcursul mai multor ani,si poti face comparatii clare intre siliconul X si siliconul Y, sau te bazezi doar pe ce ai citit ca si mine pe net?

Eu nu am facut nicio comparatie clara intre tipurile de silicon folosit la lipit acvarii, doar din ce am citit pe net si am auzit de la alti colegi acvaristi. Nici acvariile mele nu sunt lipite cu dow si unul din ele (450L) are 6 ani anu asta....tot pare sa fie ok pana acum.
Totusi daca as mai face acvariul, i-as spune meseriasului sa lipeasca cu dow clar....si daca ies mai scump.
Poti de curios sa ii intrebi pe cei de la Aquadec.ro ce tip de silicon folosesc pt acvarii...sau pe cei de la nevertebrate.ro. As fi curios ei ce folosesc....sunt foarte profii ambii

Edited by Lucian: ai avut activate <Disable HTML in this message> si <Disable BB Code in this message> ceea ce facea sa nu fie interpretate codurile respective...
Frumoase acvariile! Imi place cel blackwater si plantatul....dar si cel biotop cu ciclide e fain

Ape limpezi!
Discusii sunt frumosi, arata chiar bine!
Se vede ca te ai ocupat de ei....inca sunt tineret clar, si vor mai creste.... tine te de schimburile de apa si aspirare substrat si va fi bine.
Cum faci schimburile de apa?
Totusi recomand si eu o pompa de aer cu o piatra la capat - vezi ceva de calitate...si daca se poate cu reglaj debit aer.
schumacher999 wrote:Primul video al acvariului

Eu nu vad video ul pune l pe youtube si baga aici linkul
schumacher999 wrote:
EduardB wrote:Felicitari pentru conversia bazinului. (nu se poate face asa ceva, in atat de putin timp, decat daca esti pasionat in sens pozitiv)

Ca si observatia anterioara, Glow Tetra nu ii vad nici eu in bazin.

Pentru a nu parazita topicul cu alte foto decat a autorului, pun doar link cu "glow tetra" in bazine de 100Cm+, se vad de la distanta..... (exceptie: carasii mari si aia mici)

https://img.plici.ro/image/JRY
https://img.plici.ro/image/JRd

Multumesc de aprecieri.

Glowlight Tetra

Scuze Glowlight Tetra.

Astia sunt altceva...sunt faini si ok
Ohooo...bine am zis eu, arata super! Sa l mentii tot asa.....

Nu ii vad acei glowing tetra....dar daca sunt aia colorati artificial mie personal nu mi plac deloc dar fiecare cu gusturile lui.

Ape limpezi!

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: