| Message |
|
|
|
Iar pentru copii,depinde ce virsta au.. daca sunt pina in 10 ani incearca sa faci o poveste,cu ciclarea,in care exista aceste bacterii unele bune si altele rele in care bacteriile bune au cam pierdut lupta cu cele rele fifind prea mici si prea putine din motivul ca pestisorul cel frumos ,bun,iubitor de oameni, e si el o fiinta si elimina dejectii care au ingreunat lupta bacteriilor bune si in final acest frumos pestisor moare....blaba bla... asta e o idee pentru a face copii care nu pot intelege ce inseamna sa asiguri un mediu natural intr-un bazin...cred ca ar prinde bine o povestioara drama...daca e destul de mare se simplifica treaba,explicand copilului in ce mediu traiesc anumiti pesti pe care ai vreti si care e diferenta intre ce apa pui si ce apa are... si la fel ... rezultat negativ daca nu respecti anumite cerinte
|
 |
|
|
|
din cite am inteles, deocamdata nu faci investitie in filtrare si insatalatie CO2....atunci, e mai ieftin sa iti iei un strat inert si plante eazi,ele nu au necesitati speciale ,si asa poti cistiga timp pina achizitionezi ce ai nevoie
In situatia data,nu e indicat sa populezi acvariul cu prea multi pesti.as popula bazinul cu pesti cam pentru 100 l max,din cauza filtrarii si m-as axa mai mult pe snitari melci si creveti,sau ceva in genul..asa cred ca ai asigura un biotop mai complex
Cind ai achizitionat filtrul,instalatia CO2 ,substrat si niste plante pe care vrei sa le pui in bazin,poti face o resetare a bazinului mergand in paralel cu cele 2 filtre,dar fara sa achizitionezi alti pesti sau vietuitoare pina nu se colonizeaza si celalalt filtru.Asta dureaza cam 2 sau 3 saptamini,dupa care poti renunta la filtrul interior si sa mai adaugi ceva vietuitoare
Un sfat.. nu achizitiona familii gen guppy (vivipari) ,care nasc pui vii,se inmultesc foarte repede si vei ajunge rapid la suprapopulatie si nici pesti medii sau mari.. gen Carasi Acestia cresc mari,fac nulta mizerie iar cu carasi in bazin,sunt putine plante care rezista
Asa as proceda,,, daca e ceva gresit rog colegii sa corecteze... si mai important,alegerea iti apartine
|
 |
|
|
|
scuze Silviu... ai postat in timp ce scriam
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce capacitate are filtrul intern cu care vine echipat bazinul dar,un filtru interior ,la un bazin asa mare, este insuficient....In general, la aceste bazine echipate,iluminarea si filtrarea sunt pentru minimul necesar. Cei mai multi fplosesc ca filtrare,filtrarea externa,canistre sau sumpuri.daca tot nu ai inceput inca ,sfatul meu ca la 180 l sa iti iei macar canistra
EHEIM 2224; TETRATEC EX 700 (EX 1200) si JBL CristalProfi e901 GL. Acestea au debitul intre 700 si 900 l/h.Bine.... depinde si de bugetul de care dispui
o filtrare buna este intre 5 si 10 % din volumul bazinului...daca ar fi sa pui un filtru intern...v-a ocupa foarte mult spatiu.Ca medii de filtrare sunt multe....Siporax,Matrix,lava... cele mai utilizate am observat ca sunt siporax-ul si matrix-ul
pentru plante,am inteles ca ai vrea ceva cu intretinere medie..sau eazi... la cele eazi nu ai nevoie de fertilizanti si poate sa mai schimbi ceva la iluminare dar la cele cu intretinere medie,in general sunt cerinte de iluminare,fertilizare si instalatie CO2
la pesti .. e alegerea ta.. vad ca ai ales specii de... banc.... imiplace idea.. fiind un bazin mare poti sa ai 2 -3 specii de banc,niste sanitari cum ar fi otto,cory...ceva melci de substrat si niste creveti....sanitarii,melcii si crevetii sunt responsabili cu curatenia... te v-or scuti de multa munca
dar CEL MAI IMPORTANT... CICLAREA BAZINULUI... RESPECTA...CICLAREA SE FACE CU BAZINE FARA POPULATIE,FARA SCHIMBURI DE APA .PUTINA MINCARE DE PESTI(LA 2 ZILE) TIMP DE MINIM 3 SAPTAMAINI DUPA CARE INCEPI SA POPULEZI ACVARIUL TREPTAT
Deci sa nu te apucu sa achizitionezi pestii cind ti-a venit bazinul
|
 |
|
|
|
mersi
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
salutare... am venit cu ceva modificari in set-up nu completari doar ca vreau sa mai adaug ceva plante pe care sa nu le manince mincaciosii astia
as vrea sa pun ceva plante mici pe linga pietre si in spate ceva sa se inalte ceva mai sus de nivelul pietrelor si vreo doua plante care iau forma unui mic arbore daca este asa cevasau ceva idei daca se poate...Important vreau sa fie plante fara pretenti de CO2 si fertilizare...deocamdata am doar anubias
Apropo de anubias...cind florile incep sa se "usuce" se tund sau le las acolo pina cad?Am la una 2 flori care s-au trecut de mult si nu sunt prea estetice.. parca le-as tunde....
si poze
|
 |
|
|
|
mutzicu - ". NO3-ul este constant pe zero"... nu cumva ai vrut sa spui NO2? pentru ca eu inca nu am auzit pe cineva sa aiba NO3 la zero fara osmoza.NO2 ,cind se facut ciclarea . trebuie sa fie constant la 0
inlegatura cu tesyele xin 1 , asa cum a zis colegul ,sunt degeaba....si eu folosesc dar cind mi se pare ceva ciudat , le utilizez doar sa fac comparatii
|
 |
|
|
|
super
|
 |
|
|
|
eu cred ca e incurcat...ca i s-au recomandat si filtre de capacitate mult mai mare decit bazinu lui...
Alegerea este doar a ta... dar filtrarea poate fi insuficienta....prea multa sau mare... nu exista...din contra,cu cit mai mult material filtrant biologic, cu atit o stabilitate mai buna in bazin...totusi trebuie tinut cont de debit.. daca e prea mare iti face uragan in bazin..si sa nu fie nevoie sa il reduci mai mult decit recomandarile fabricantului
Parerea mea
|
 |
|
|
|
e super faina...acum depunde cit e de mare si cit cade din ea...ce e putred...ce ramane..daca ramine asa e belea
|
 |
|
|
|
ok.... mersi... incerc sa gasesc
|
 |
|
|
|
interesant..cred ca imi cumpar modelul care mi l-a recomandat disciponel...
Liv.. am tot incercat sa gasesc referinte pentru cartusele filtrante,pentru instalatia de osmoza inversa de care am vorbit putin mai sus...nu gasesc referinte sa pot sa vad ce model de cartus are.. imi dau doar cotele.... bateriei de filtrare din cite imi dau seama..cred ca o sa mai rabd putin so o sa iau una de la denerle... am vazut ce e la vreo 300 si ceva dar dau s=i set de cartuse de rezerva si asa am si referinta pentru ele
|
 |
|
|
|
si daca intra in filtru afecteaza cu ceva?
|
 |
|
|
|
si biofilmul de la ce ar putea sa apara..totusi ma gindesc ca am biofilm si sa nu il vad pentru ca spraibarul valureste destul de tare si vad ca daca am ridicat autul de la filtrul mic, mai sus de nivelul apei...imi dispare spuma..
|
 |
|
|
|
care este diferenta intre osmoza si osmoza inversa....sau e aceeasi..? am f]gasit ceva ieftin pe amazin fr ...49 E dar .. intre 100 si 170 lpe zi.. mi se pare putin sau.... asa e cu astea...asta pentru apa intre 8 si 18 g si intre 3 -5 bari,rata de retinere 95%
Osmose inverse aquarium 3 etapes
par Depuragua
basta e.. imi puteti spune daca e ceva de capul ei sau nu?
deocamdata caut o solutie de compromis...am vazut citeva de la denerle... scumpe dar parca mai dotate...
acum ma limitez.. asta e...
.sa fac ceva cu apa la pesti...
|
 |
|
|
|
stai ,stai nu te enerva...stiu ca ,carbunele nu scade duritatea si nitratii dar ma gindeam la celelalte .cloruri,ceanuri etc...care mai exista in apa asta de aici... macar mai scot si din aste.. sa fie raul cit mai mivc..pina ma hotarasc daca cumpar sau nu instalatie de osmoza
|
 |
|
|
|
Silviu ... ce sa spun... dupa limitele lor maxime admise se pare ca apa e in parametri ....daca ma iau dupa asta ,pentru mine nu ar fi o problema....eu nu mor asa repede..nu ai vazut tu drac mort...
Dar problema e ca apa din acvariu... spuma nu dispare...si nici plantele nu o duc bine...se fac maro pe margine,ca si cum s-ar usca si se incretesc....cresc frunze noi dar si ele au aceeasi soarta...
pestisorii,nu par sa fie ceva in neregula cu ei... sunt linistiti in general,se agita mai tare cind vine mincarea...ce ziceti,ar trebui sa folosesc carbunele activ tot timpul?
am sa fac ceva poze in searaasta sa ved daca reusesc sa se vada ceva mai clar
|
 |
|
|
|
scuze ca am intervenit asa...dar am dat denumirile de plante in cazul in care vrea sa puna ceva plante naturale si inca mai are carasii..in cazul in care scapa de ei inainta sa puna vre-o palta normal ca se schimba treaba.. asa cum ai spus..
inca odata scuze
|
 |
|
|
|
as adauga ceva la ce a s[pus Silviu
... daca tot inlocuiesti plantele, pentru ca ai carasi,deocamdata sa cumperi doar anubias si ceva java mos...pe astea nu prea le maninca carasii si sunt plante izy...cu celalte plante ...s-ar putea sa ai surproza sa le gasesti plutind sau sa nu le mai gasesti
|
 |
|
|