[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Acvariul nu este ciclat iar filtrarea biologica lipseste...
Incepe prin a citi cateva articole de baza de la capitolul GENERALITATI aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Ziua de azi a inceput bine:
- au sosit placutele PCB pentru LDD-uri. Aveti mai jos o poza facuta cu telefonul... diseara o sa pun una mai buna. Placile sunt dublu placate cu gauri metalizate si dimensiunea de 10x6cm. Pe fiecare placa intra 6 LDD-uri.
- Shubi a primit materialul (aluminiu 5mm) imi va (re)face si trimite ultimele doua piese pe care se prind suportii tuburilor de neon si reflectoarele. Maine vor fi la mine si se pot asambla.

In seara asta voi incepe sa echipez doua placi cu LDD-uri: montez terminatorii, soclurile LDD-urilor, jumperii

Ma gandesc serios sa pun si sursele in comutatie in lampa si cred ca voi pune tot acolo si controlerul Storm X (cochetez cu ideea de a trage ecranul si joystick-ul in laterala lampii, dar pana nu il vad nu stiu daca merge mutat). Lampa va fi grea (o voi cantari la sfarsit) dar am totul acolo fara mataraie si firulete intinse peste tot... De cazut in acvariu nu se poate deoarece daca o suspend pe cabluri nu am nicio frica pentru ca sunt supersolide (am un sistem de role prinse in tavan cu ancore chimice care ma tin si pe mine - testat ) iar daca va fi prinsa in capac iar nu se poate sa cada deoarece lampa va fi un pic mai lunga decat bazinul si in plus mai sunt si intaritoarele...

Mai am de achizitionat ventilatoarele. Am un Noctua nou pe acasa. Diseara o sa-l caut sa vad daca merge utilizat.

Cine are experienta cu ventilatoarele sa ne spuna si noua ce stie de montarea pe orizontala a lor, tipuri de lagare care se preteaza la aceasta pozitie, marci/tipuri mai silentioase - din experienta proprie nu din citite/auzite/vazute la altii...
Pai daca mai pui niste macronutrienti o sa fie in regula
Cumpara din gama Easy Life Nitro, Fosfo si Potassium si incepe sa faci aditii si sa vezi ca se schimba treaba. Numai din substrat nu cresc repede. Deosebirea este ca plantele crescute numai cu nutrienti din substrat fertil cresc mai robuste dar mai incet...
kirucd wrote:Mama ce reef ar iesi pe 170x80

Dragos, in vocea ta se citeste regretul ca stalpii lui sunt mai cracanati ca ai tai

ADI: asa incepe totul, cu un gand, un proiect,....
Power-Glo este un tub bun, cu un randament foarte mare. Cauta un tub mai cald din gama 30 sau 27 in locul celui 40 sau 65 - ultimele doua cifre arata temperatura de culoare: 65 = 6500K (alb rece), 40=4000K (alb neutru); 30=3000K (alb cald), 27=2700K (alb cald) iar prima cifra este CRI => 8=80%, 9=90% deci cu cat cifra este mai mare cu atat tubul reda culorile mai aproape de realitate...
Tu nu prea ai rosu pe acolo (un singur 840). si trebuie sa fie un echilibru al culorilor (pentru plante mai mult rosu).
Nu este adevarat ca albastrul favorizeaza algele in mod direct. Dezechilibrele de orice fel favorizeaza algele...
Eu am facut asemenea teste. Nu orice planta accepta un asa regim in mod permanent. Daca este doar un varf de vreo jumate de ora mai merge, la perioade mai mari trebuie gasite speciile care accepta asa lumina, dar si ele doar o perioada redusa de timp (2-3 ore).

Atentie mare la echilibre
sau poate le iau eu direct
Mai vorbim
Azi am adaugat 'fo 40 de autofiletante de 3,5mm inox A2 intr-o pungulita care s-a alaturat celeilalte... zilele astea facem schimbul
Trimite-mi un PM cu un cont bancar.
Stai linistit ca si eu tot la fotbal eram la varsta aia, dar dupa cum vezi se poate recupera, mult, mult mai tarziu
(cand o sa ies la pensie o sa recuperez si chimia, mai ales organica, care mi s-a parut cea mai naspa materie )

Deci sa-l corectam pe Ricardo care a avut un "tipo": stiintific nu se spune "digitimetru" ci "digitometru"

...si .... sa ai grija sa nu se incalzeasca prea tare
Bine ai venit!
Vezi ca pe acolo am inteles ca aveti apa dura si trebuie sa alegi pestii/plantele pentru acest mediu...
Este ce trebuie si daca nu se specifica nimic este de 50
Peste 50 se cere special si o inlocuiesc in pachetul standard cu un supliment corespunzator...
Am eu stand din PAL, facut temeinic de mana mea, inclusiv partea din spate este din doua randuri de PAL. Toate bune si frumoase, numai ca PAL_ul lucreaza in timp. Blaturile orizontale au facut burta cam 4mm (noroc ca am fund dublu si neopren) si nu am deschidere mare - 130cm cu 3 compartimente jos deci 4 verticale. Picioarele verticale din cauza unor mici inundatii (inerente in cei ~14 ani de cand este acvariul si standul) au inceput sa se umfle.

In rest totul este OK

... si urmatorul stand il voi face tot din PAL, pe exterior, iar la interior va fi rama metalica
Te-am intrebat deoarece:
La sfirsit de decembrie cand am avut si ceva probleme cu parametri apei.Dupa un rind de teste facut impreuna cu colegul nostru Petre valorile erau cam asa ...

Ph-6.6
Gh-13 dgh
Kh-9 dgh
Fe-0,1 mg/l
No3-10 mg/l
Po4-1 mg/l
No2-0.5 mg/l

Si 9 KH necesita mult CO2 ca sa ajungi la 6,6 pH.
La kH 3 se schimba treaba
Pune asa o saptamana si sa vedem ce rezulta.
Pai daca acum ai 0,5ppm ca sa ajungi la 1ppm PO4 trebuie sa mai adaugi doar 0,5ppm (mg/l) si calculat la volumul tau rezulta 6ml
Cantitatea care rezulta o pui o zi da, o zi nu (in zilele in care nu pui macronutrienti (PO$, NO#, K, Mg, etc.) dozezi fierul. Dupa o saptamana masuram din nou inainte de schimbul de apa si calculam: aveam 0,5 si am adaugat de 3 ori 0,5 deci in total 2ppm. Rezultatul masuratorii va fi de 0,7ppm (presupunem) - rezulta ca acvariul a "mancat" 2ppm-0,7ppm = 0,3ppm/saptamana. Daca facem un schimb de 50% apa va rezulta ca in acvariu vom avea 0,7/2=0,35ppm PO4 si recalculam doza necesara sa avem 1ppm... Dupa un timp vom sti cat consuma acvariul si vom pune doar cat sa completam ce se "pierde" la schimburile de apa si ce consuma plantele.
Trebuie sa-ti faci un program de genul:
- luni - PO4, ... si ferropol 24 (pui mai intai picaturile de feropol iti bei cafeaua si te mai trezesti si dupa 15 minute fosfatii )
- Marti: Fe... si ferropol 24
- miercuri - PO4, ... si ferropol 24
- joi: Fe... si ferropol 24
- vineri - PO4, ... si ferropol 24
- sambata: Fe... si ferropol 24
- duminica - doar schimb de apa si post negru la pesti
Rezulta 3 zile cu macronutrienti si 3 zile cu micronutrienti si in fiecare zi ferropol 24

Schimbul de apa saptamanal este obligatoriu si va fi de minim 30%.
Ar159 wrote:Sfaturi :!
azi am achizitionat ferropol24 & Easy Life Fosfo

BRAVO!
Ar159 wrote:intrebare - sfat: incep aditia cu1 picatura / 50 litri zilnic ? ( conteaza ora la care fac aditia )

Conteaza. Dimineata esti mai somnoros iar dupa masa uiti sa pui asa ca este mai bine dimineata
Incepe sa pui exact cat spun ei.

Ar159 wrote:Easy Life Fosfo - cum procedez ? No3 = 25 ( test betisoare JBL ) PO4 = 0,5 ( test JBL picatura ) - ( Lucian , crezi ca ar trebui sa incep sa ridic fosfatii usurel pana cand cumpar si testul de No3 ?)
cum se calculeaza la acvariu de 50 litri net apa ...

Accesezi http://calc.petalphile.com/, introduci volumul real al acvariului tau, alegi fertilizant comercial, selectezi EL Fsfo, dai tinta ta "ce doza ca sa ajung la o tinta" - eu zic sa mai ridici cu 0.5ppm (mg/l), pui doza calculata la doua zile. Obligatoriu schimb de apa 30-50% saptamanal...
L-am mutat

Aditiile le faci in functie de tinta, nu ele trebuie sa fie echilibrate in sine ci apa din bazin dupa ce faci aditia. Daca introduci NO3/PO4 10/1 dar in bazin ai raportul 30/1
Eu zic sa nu mai pui NO3 o vreme pana nu scazi nivelul sub 10ppm
Asta este altceva...

Pai nu este pacat de pestisori sa-i chinuiesti?
koala wrote:Incredibil de curatel! ... in curand vei trai dilema: "Cat de mare poate fi un acvariu mic?" si vei dori sa treci la next level.
E o boala grea, cu evolutie certa.

Care poate insemna si mai multe mici
ioanis wrote:Stefan, cred ca trebuia sa precizezi ca 1 ml dozat la 40 de litri adauga valorile respective.deci 2 ml la 80 de litri adauga tot 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4, 1.33 ppm K, 0.1 ppm Mg.
uite aici un calculator care iti poate fi de ajutor. http://rota.la/ro/

Ai dreptate

sagaeu wrote:Am pus astazi 2 Guppy, un Botia Macracantha si un Anentome Helena, am citit ca ar ajuta foarte mult la ciclare, si pentru a opri dezvoltarea melcilor maidanezi.

Unde ai citit astea?

Eu zic ca mai bine intrebi,inainte sa faci ceva, decat sa iei de bune cine stie ce topicuri?

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: