[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Benu
Forum Index » Profile for Benu » Messages posted by Benu
Message
Ambele s-au dat. Multumesc pentru gazduire, se poate inchide.
Multumesc, nu stiu ce am gresit, inainte reuseam
Din pacate, nu reusesc sa urc imaginile, am incercat si one drive si dropbox. Insa sunt modelele orizontale, cumparate din Hornbach
Cel cu background cu pietre are dimensiunile: Lungime=80 cm / Adancime= 35 cm / Inaltime= 49 cm si are inclus un incalzitor ceramic de la JBL in soclu ceramic.

Cel cu background verde are dimensiunile: Lungime= 50 cm / Adancime= 30 cm / Inaltime= 40 cm

Se pot prelua ambele sau doar unul singur. Se ridica doar personal din Popesti Leordeni, nu expediez prin curier.


image


image
Ai PM, scuze de intarzierea raspunsului.
S-a dat! Multumesc de gazduire! Se poate inchide.
Confectionat de mine din sticla de 10 mm. Are dimensiunile de L57 x l45 x H112. Partea inferioara este etansa si poate tine apa, deci puteti sa il amenajati ca paludariu (acvariu jos, terariu in continurarea lui in sus, putamd astfel creste si plante emers/submers sau acomoda amfibieni, etc. Eu l-am folosit ca terariu, deci in partea de jos are o gaura pentru scurgerea excesului de apa, daca il veti folosi ca paludariu, trebuie montat un robinet sau un dop.

Are un capac din aluminiu perforat pe care sunt montate 3 fasunguri de ceramica pentru diferite becuri (eu am avut incalzire, UV/A /B si lampa pentru plante. Bineinteles, puteti monta pe capac si lampi profi pentru terarii. In fata are o usa de plexiglas ce gliseaza pe doua sine de aluminiu lipite de sticla. Usa se poate scoate complet pentru accesul usor. La mijloc, sub usa are inca o banda din aluminiu perforat pentru o buna circulatie a aerului

In spate are amenajat un decor din scoarta de copac, cu trei alveole in care eu am tinut 3 plante epifite ce coborau pe decor.

Terariul este donatie. Se poate ridica din Popesti Leordeni, la 5 min. de iesirea din Bucuresti. Nu asigur transportul si nu expediez prin curier. Atentie! Este din sticla de 10 mm, deci este greu!

image
Confectionat de mine din plexiglass de 10 mm. Are dimensiunile de L88 x l52 x h41 cm. Are 5 compartimente:
1. Intrarea apei. Este prevazut cu capac antistropire si cu 3 tevi de scurgere din Animal Bean de 40 mm (ultima poza). Iesirea este printr-un piapten in partea inferioara si in partea superioara are gauri de preaplin in caz ca se infunda pieptenul. Poate acomoda bureti de filtrare, desi nu recomand.
2. Camera skimmerului si al altor angarale.
3. O camera utilitara, poate acomoda alte reactoare sau poate fi folosita la aclimatizari, etc.
4. Refugiu. Este dotat si cu o cutie pentru medii de filtrare (poza 2), de ex Matrix sau asemenea, cu piapten de scurgere la baza. Cutia este detasabila pentru o usoara clatire a mediilor la nevoie. Intre cutie si camera finala, a pompei, peretii sunt placati cu plastic negru pentru a preveni raspindirea algelor in compartimentele vecine daca folositi o lumina puternica. Sau putei renunta la cuitia cu medii si aveti un refugiu mai mare.
5 Camera pompei si a sistemului de autocompletare.

Sumpul este donatie. Nu asigur transport si nu livrez pe curier. Se poate ridica din Popesti Leordeni, la 5 minute de iesirea din Bucuresti. Detalii in pm.

image
image
image
Uoai ce tare o fost asta! TINERE!!! mersi frumos, da cred ca te-ai uitat la data in care m-am inscris pe forum si eram batran si atunci cred ca mai batran decat e azi prietenul nostru batran si obosit

L-am zapacit pe colegul nostru, nu? Pfff si jur ca m-am chinuit sa o tin cat mai simpla.
Si o precizare la intrebarea de mai sus: amoniul si amoniacul sunt acelasi lucru Numai ca amoniacul (NH3) este o specie gazoasa, pe cand amoniu (ion pozitiv) se obtine prin dizolvarea amoniacului in apa: NH3 + H2O = NH4OH care este disociat in solutie apoasa in NH4+ si OH-, primul purtand numele de ion de amoniu. Poti usor din stoeochiometria de mai inainte sa convertesti cantitatea de amoniu in amoniac si invers, dar este mai putin important, important ar fi sa nu prea fie, lipsa lui (amoniu, amoniac) indicand o buna ciclare. Nu este unul mai toxic ca celalalt, pentru ca sunt de fapt unul si acelasi, doar ca amoniac in solutie nu exista, ci doar ion de amoniu. Se poate sa confunzi oare cumva cu azotiti si azotati? Azotitii sunt destul de toxici si ei, pe cand forma cea mai oxidata, azotatii (nitratii) nu sunt foarte toxici si sunt macronutrientii plantelor. KH, sau duritatea temporara reprezinta cantitatea totala de ioni carbonati si bicarbonati (carbonati acizi) dizolvati in apa si se exprima conventional ca parti per milion de carbonat de calciu. Nu e neparat o corelatie intre acesti parametri, adica poti sa ai un anumit KH ccare sa fie constant si amoniu, nitratii si nitriti sa varieze si invers. Am clarificat intrebarea ta?
Revine la vanzare
Multumesc frumos Koala. Din ceva motive, nu mai am butonul de edit la postarea asta, tare eram curios ce am gresit la sintaxa, sa vad ce ai corectat.
Nu speli deloc nisipul viu. Chiar daca e expirat de mult, tot mai sunt ceva bacterii bune. Chiar daca miroase ciudat, lasa-l asa. Incearca sa nu speli nimic cu apa de la robinet. Pune livesand asa cum e din punga. Pune live rock, apa sarata si porneste ciclarea. Stii ca in apa sarata (in esenta bactericida) ciclarea dureaza ceva mai mult. Te-ai hotarat la vreun bazin? Despre chirurg, da, un Flavescens, Scopas as zice ca e un must. Fun fact! Stii ca primul peste marin pe care l-am avut este un zebrasoma flavescens? Si ca traieste si azi de aproape 13 ani??? Si jur ca primii ani de viata a locuit intr-un bazin cu lungime de 90. De ce un chirurg? Pentru ca sunt consumatori de alge! Am patit intr-un bazin doar cu SPS. Fara niciun peste. Totul a mers perfect, fara probleme de nitrati si fosfati. Pana la o explozie de alge rosii. 3 luni m-am luptat sa le indepartez manual. Mai rau faceam, au explodat peste tot. Pana la urma am introdus cu inima stransa un Flavescens. Nu s-a implinit saptamana si alga era disparuta. Deci da, iti recomand un tang de talie mica. Aaa, convict tang iti plac? Sunt de departe ce mai buni consumatori de alge si au si un comportament super funny. Venind vorba de clown, asa-i ca iti fac cu ochiul ocellaris sau percula? Aka Nemo Sa stii, cel putin din experienta mea, nu simbioteaza intodeauna anemona. Nu stiu de ce, poate ca anemonele bubble (Entacmaea), cele mai usor de tinut si pe care ti le recomand, nu fac parte din habitatul lor? Habar nu am. Insa orice alt clown pui, premnas, clarkii, tomato, etc. vei avea spectacol din primul minut. Sa nu iti imaginezi ca te mai apropii de anemona aia vreodata! Uite un link de la un filmulet cu clarkii mei hranind un bubble, de acum 6 ani! Fata a murit , insa masculul traieste inca



LE Regula o stii, cu exceptia catorva specii (chromis, anthias) un singur exemplar din fiecare specie! si chiar subspecie. De exemplu, un acanthurus japonicus mi-a omorat pana dimineata un acanthurus leucosternon. Poate daca ii introduci impreuna, de mici, poate poate se tolereaza. Altfel se vor ucide. Despre clowni, iti povestesc eu cum faci o pereche. Dar alege intai unul si vorbim.


Edited by koala: Am aranjat linkul de YT.
Buna Maria si bine ai venit. Sper sa nu te superi pe mine, dar sunt multe intrebari si proiectul tau este un pic haotic. In sensul ca am definit ca ai vrea sa incepi initial cu niste anemone si niste clowni. Apoi ai ales doua acvarii gata facute, cel de la Waterbox si cel de la Juwel, pe urma ai intrebat si de unul facut la comanda. Ori, ambele acvarii ready made nu au sump, iar despre cel facut la comanda, deasemenea nu ai zis nimic de sump. Ori, mai ales daca nu ai mai avut marine pana acum, iti recomand unul cu sump, sunt mult mai usor de stapanit decat cele cu filtru in spate.

Apropo, bazin de apa dulce ai avut? Ca sa nu mai iti povestim de la zero multe chestii care sunt comune.

Desigur, pentru doi clowni si anemone probabil ambele sisteme ready made sunt ok. Dar sa stii ca nu te vei opri acolo! Lumea acvaristicii marine este atat de fascinanta, incat, incet incet, iti vei dori sa mai adaugi cate ceva. Sigur un peste mai interesant iti va face cu ochiul. Dar apoi vine lumea coralilor. Sigur, acu zici anemone only, dar cand te-ai apucat de treaba sigur mai pui ochii pe ceva. Si daca nu bagi macar un softie (un coral moale), parca e degeaba acavriul. Si sigur primi polipi de zooasi o sa ii primesti cadou si uite asa incepe aventura.

Sfatul meu este sa te uiti si dupa acvarii ready made cu sump, daca nu te incumeti la proiecte DIY. Uite, eu am un Red Sea Max 650. Langa el zace si un Aquarium System de 450 L. Nici nu se compara! Red Sea va fi pentru mine excelenta in marine. Toate reglajele, modul in care e contruit sumpul, intretinerea usorara, vasul de autocompletare mare de tot in spatele bazinului, uiti sa il umplii la cat de mare e etc.

Apropo, stii ca pe langa acvariul propriu-zis iti mai trebuie niste acareturi. De exemplu, instalatia de osmoza inversa, butoaie in care sa faci apa sarata, pompe cu care sa dizolvi sarea, sisteme cu care masori salinitatea, nitratii, fosfatii (ai zis de anemone, trebuie sa masori), eu as zice si un Ca si un kH, desi nu ai zis nimic de corali duri sau LPS. Pe care ar fi bine sa le ai inainte sa pornesti bazinul.

Sfatul meu: nu te grabesti. Mai vezi si ce raspund colegii pe aici. Mai intreaba-ne punctual. Si incet incet o sa iti faci o idee cat mai buna.

Si acuma fi atenta! Facem un pariu? Urmatorul coleg marinar ce o sa iti raspunda o sa iti spuna sa nu iti faci mana incepand cu anemone Si oarecum subscriu, anemonele nu sunt cele mai usor de tinut vietuitoare. Apropo, la ce clowni te-ai gandit? Uite doar raspunsul asta poate face treaba foarte simpla sau foarte complicata Stiu, si raspunsul meu este haotic, asa ca hai sa le luam in ce ordine vrei.

LE Si uite, am uitat. Ce tang ti-a facut cu ochiul?
Rezervat
500 lei e bine? Curatat frumos cu otet, rotor nou instalat! Gata de bagat in priza!
Acum am inteles. Confuzia mea venea din faptul ca nu stiam ca plantele pot asimila amoniac. In fine, hidroxid de amoniu ca suntem in apos. Scoala veche (sunt batran, da ) ne spunea ca plantele nu pot asimila decat forma maxim oxidata, adica nitratii. Nici macar nitritii nu erau in categoria asimilabilelor. De asta am intrebat.

L.E. Da, ai dreptate, am gasit acum. Pot asimila amoniu.

LLE Mintea cocosului! Era clar daca gandeam un pic. Ureea, melamina si alte ingrasaminte sunt in forma redusa, nu nitrati!
Toata viata am avut Eheim si au fost ok. Acu, la batranete, m-a mancat de un Oase Thermo. Bun rau Oase, dar ia un Eheim
Succesul acvariului fara ciclare prealabila e garantat si foarte simplu (fara schimburi dese de apa) daca il plantezi bine cu specii vegetale rapide si ieftine, ca vallisneria sau echinodorus.
Metoda e arhi-verificata si iti confera, din prima, un bazin luxuriant ca aspect si sigur pentru pesti.


Aici m-am piedut un pic ... bazinul este complet neciclat, il plantam intens cu specii cu crestere rapida si il populam cu pesti imediat. Eu asta am inteles, nu? Dar ce se intampla de fapt acolo? Scuze, nu inteleg ...
Of, jucati dur! Bine! Fie! 600! E aproape gratis!
 
Forum Index » Profile for Benu » Messages posted by Benu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com