[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian Ionut
Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Daca reuseste sa scoata culoarea din radacina doar intr-o saptamana, e mare lucru. E drept ca depinde si de marimea buturugii, da mie nu mi-a luat niciodata mai putin de 3-4 saptamani, pentru ca nu mi-a placut niciodata ca apa din acvariu sa semene cu... cafeaua. Insa in fond si pana la urma, daca n-ai rabdare, nu te apuca de acvarii.
As fi vrut ca posturile astea sa fie jurnalul noului meu acvariu... parca mi se pare ca sectiunea Atelier (DIY) & Hardware nu e cea mai potrivita, dar daca asa s-a crezut de cuvinta, let's keep on going... Pot indrazni sa mai sper la o mutare fara sa irit pe cineva?
Arata super capacul...(chiar arata ca un echipament CISCO, vazut din spate ) imi da idei !
Oops... vad ca am postat prost, acvariul meu va fi de apa dulce. Scuze . Rog un moderator sa-l mute undeva intr-o sectiune potrivita, poate in sectiunea jurnale de apa dulce.

Merci, si scuze din nou.
Odata instalate balamalele in gaurile create, restul a fost o joaca de copii.

image

Cam asa arata masa in varianta finala, exceptand placa de MDF care va acoperi spatele pentru a conferi mai multa soliditate si rigiditate mesei, numai ca ea va fii montata dupa ce ma voi hotari pe unde vor trece furtunele de la cele 2 filtre Eheim 2213 si restul'... furtun CO2 si altele.

image image image

Dupa cum se poate sesiza, partea din spate a acvariului am vopsit-o cu vopsea neagra mata pe baza de latex, pentru a da un efect de "profunzime" acvariului.

Odata ca am treminat cu realizarile, acum o sa vina intrebarile
Desi toate placile mele au fost taiate pe o masina de taiat digitala (care mi le-a scos la dimensiuni perfect egale) am constatat la sfarsit ca la mijlocul mesei, odata plasat acvariul, aveam o diferenta de nivel de ~1mm (un gol, deci ).
Cum toate eforturile mele (si au fost multe, va asigur) de a face ca suprafata sa fie perfect, perfect plana nu au dat roade, am pus sub acvariu 2 foi de pluta de 1/8 (adica 6mm in total) pe care oricum le-as fi pus pentru a absorbi vibratiile si a “nivela” eventuale iregularitati. Chiar am fost si am examinat mesele din comert… si cam toate au mici diferente de nivel. Intrebarea mea este daca ar trebui sa-mi fac ceva griji legate de acea mica diferenta de ~1mm (poate nici atat) pe care o am la mijlocul mesei… !?
OK... s-a rezolvat cu Photobucket, pot sa continui.

Odata H-urile asamblate, a urmat montarea placilor de sus si de jos (am mers pe ideea de a dubla blatul de sus, nu ca un 5/8 n-ar fi suficient pentru 32 de galoane, ci mai mult ca sa dorm eu linistit, asa cum si "pilonul" central a fost de asemenea dublat).
Iata ce a iesit, vedere fata-spate.

image image

Dupa asta, a urmat partea cea mai sensibila, si anume montarea usilor. Cum imi propusesem sa instalez euro-balamale (din motive de... eleganta) dupa o studiere amanuntita a cum se instaleaza astfel de balamale...
image

a mai urmat sa gasesc masina cu care sa dau gaurile corespunzatoare...
image

...desi facusem incercari preliminare cu o bormasina Bosch de mana si cam tot pe acolo ieseam, doar ca trebuia sa fiu mai atent. Cu bormasina verticala, tot ce a trebuit sa fac a fost sa setez adancimea corecta la care freza sa se opreasca si gata, usile erau gata de montat.
image

Salut tuturor,

Dupa ceva luni de negocieri si discutii s-a aprobarea trecerea la un acvariu mai mare. Modelul este de la Hagen, un Waterhome 32 cu dimensiunile de 31 1/2 x 13 3/4 x 17 3/4 sau pentru iubitorii sistemului metric 80x35x45.
Dupa ce s-a adus acvariul acasa, m-am apucat sa-i fac mobila potrivita... nu stiu cum sunt mobilele de acvariu in Romania, da aici dau impresia ca daca dai peste ele se vor sfarama... asa ca m-am apucat si mi-am facut eu masa, "pe comanda proprie". Sigur, au fost niste cerinte de respectat, si anume culoarea sa se potriveasca cu restul mobilei... da asta a fost o problema mult mai mica fata de dificultatile initiale...
Asadar, dupa ceva calcule (in inch, ca sa e pe aici) mi-am adunat scandurile necesare (PAL de 5/8, sau 16mm)
image

si m-am apucat de treaba. Am vrut eu sa-l fac din PAL de 3/4 (20mm) dar n-am gasit asa ceva. Oricum, fata de mesele din comert, care sunt facute cu PAL de 1/2 (12mm) eu stau bine.
Ideea dupa care am mers a fost aceea de a face doua corpuri in "H"...
image
pe care le-am atasat dupa aia impreuna...
image
totul intarit ca sa fie cat mai solida asamblarea.
image

Vad ca Photobucket face pe nebunul...

Iata cum se face o ciclare fara pesti perfecta:

http://www.fishkeeping.co.uk/articles_51/fishless-cycling-article.htm

http://www.aquaticcommunity.com/aquariumforum/showthread.php?t=5640

Nu ai cum sa gresesti, decat daca versi toata sticala de amoniac in tank !

Legat de amoniac, e de ala alimentar, simplu, fara coloranti si fara cand am fost in RO acu' vreo 2 ani, era peste tot...

First of all, scapa de bol... pestii nu traiesc in bol-uri. Mi-a mai zis mie un tampit de la un petshop de aici ca Betta asa traiesc si in mediile lor naturale, adica in pahare de 350ml, si asadar nici o problema daca sunt tinuti asa...
In rest, rasfoieste forumul; vei gasi informatie cu duiumul.
mariusgiurgiu wrote: Salut . este intradevar vorba de hemianthus callitrichoides (cuba) , acvariul meu nu se ridica la nivelul celor enumerati mai sus , mai am de citit pana la nivelul ala , sunt doar un incepator care doar viseaza la acvarii ca ale lor .

Eh... iar eu sunt un pic mai avansat (sa zicem) care viseaza la acvariul tau de incepator.
By the way, cam de ce conditii are nevoie plantuta? (n-am chef de Google )
[quote=eugen.popp] Pai ca sa vopseasca o parte i-ar trebui o vopsire cu spray (ca sa iasa ok) si nu stiu in ce apartament ar putea el sa dea mai multe straturi de vopsea. [/quote]

Nicidecum... vopsea pe baza de latex si un mic trafalet, cel mai ieftin cu putinta. Asta am folosit eu.

Doar sa degreseze extrem de bine geamul inainte si gata. La mine dupa 3 straturi arata ca dupa Nekermann
Aha... merci fain, sa vad daca o pot gasi si eu pe aici pe la noi...
Salut Marius,

Care este numele plantei la care te-ai referit drept "CUBA" ?

Merci,
Am avut-o si eu recent pana cand am bagat un Ancistrus. In doua zile, totul era luna.
O mai am pe unele frunze foarte mici, da o ignor.
Mai bine cu doua cani... intelegi tu... ca nu se stie...

Adib wrote:Acvariu este ciclat de 3 saptamani, urmeaza doar sa fie plantat, momentan ma documentez

Mai bine il ciclai fara pesti... ar fi fost si ei happy, si noi. In alta ordine de idei, eu nu am auzit de ciclare cu... melci. O fi ceva nou.
Asa... ai mare grija si o sa fie OK, doar ca trebuie neaparat sa faci teste de apa.
eugen.popp wrote:Eu am un bazin de transport de 1,5L

Cand apare o problema il umplu cu apa, si il las sa pluteasca in bazinul mare, astfel am aceeasi temperatura. In el pun ce medicamente am nevoie, si pe nefericitul locatar. schimul e la fel de simplu, arunci apa cu o cana, completezi tot din bazinul mare.

Tot un bazin de genul asta am si eu (ceva mai mare parca), numai ca nu mi-a dat prin cap sa-l pun in bazinul mare. Nastrusnica idee, nimic de zis.
Bazinul tau din ce este? Al meu este din plastic, deci ar trebui sa pluteasca. Sticla nu cred.

Revin: totusi cred ca exista un risc ca astfel (folosind aceeasi cana) sa contaminezi cu cine stie ce si bazinul principal. Let's think about it...
Scoate-l, parerea mea. Daca se vor inmulti, o sa te saturi scotandu-i...
Salutare,

Nu te speria, toti am inceput asa. Primul meu acvariu arata mult mai trist ca al tau... Intre timp am invatat din greselile mele si ale altora... Important e sa perseverezi si sa inveti!

Succes,
Razvan Bebi wrote: Cam la cati cm trebuie sa stea instalatia de iluminat deasupra luciului apei?

Teoretic, cu cat mai jos cu atat mai bine, pentru ca banuiesc ca nu ai reflector la ele... numai ca trebuie sa iei in considerare umezeala, care-ti poate provoca neplaceri. Daca ai avea un capac de sticla, ar fi OK... are acvariul tau asa ceva? Neoanele mele stau la aprox. 10cm, da intr-o instalatie conceputa pentru asa ceva si izolata impotriva umiditatii. In alta ordine de idei, am vazut pe aici becuri CF pentru acvarii de 18W (parca) cu 5700K. Asa ceva ti-ar trebui, ca ma gandesc ca sunt poate ceva mai bine protejate la umiditate. Chiar si asa, daca umiditatea nu ajunge sa se condenseze, ar trebui sa fie si sa fii OK.

Forum Index » Profile for Adrian Ionut » Messages posted by Adrian Ionut
Go to: