Message |
|
Romeo, te muti in Cluj?
Frumos pana aici, succes in continuare!
|
 |
|
Vreau sa trec la un acvariu mai mare (treaba anticipata de multi colegi, amici, etc  ), problema este ca acvariul pe care vreau sa-l cumpar , are factor de siguranta conform acelui tabel de care majoritatea acvaristilor se folosesc, 3.5 (safe). Very safe, ar fi 3.8. Dimensiunile sunt: 60/37/40 (L/l/h), sticla de 5 cu geamul frontal curbat, de fabrica adicatelea. Sa-l iau sau sa-mi fac eu unul cu sticla de 6 si cu asta basta? Problema e ca lipit de mine sau ma rog, cel care-l lipeste, nu iese la fel. Mentionez ca acvariul cu pricina e confectionat din sticla ultra clara.
Rog un sfat competent daca se poate. Multumesc!
|
 |
|
Merci fain! Cat despre nesimtire, eu unul n-am remarcat.
|
 |
|
koala wrote:
dan.pavelescu wrote:In cat trebuie sa-l tin, 6-7?
Chimistule, ai belit-o pa maciuca  ... te pun astia la treaba, cu cantar de farmacie si sticlute mici.
Sa dai o fuga pan' la TehnicaMedicala, ca sa-ti iei eprubete gradate, pipeta si tot ce-ti mai trebuie.
E KH-ul mic, vai steaua ta, nu te vad bine.
Da, chiar asa, niciodata n-am facut aditii din astea la acvariul meu de 30 de litri, dar daca ar fi sa incep, cred ca mi-as prinde urechile.
Cum sa dozez la fix? Iti trebuie laborator pentru acvariile astea de recif. Stiu, exagerez, dar atata chimie cat inveti acum, n-am invatat in toti anii de scoala, este?
Si ca sa fac o incercare....conform"retetei"lui Catalin, in legatura cu bicarbonatul de sodiu, la 30 de litri, se folosesc 10 ml de amestec apa de osmoza + bicarbonat?
Dane, scuze pentru intrebarile lansate pe topicul tau, dar n-am vrut sa deschid al topic cu dilema mea.
|
 |
|
Nu noi Romeo, ci tu tre'sa dormi linistit in primul rand. Oricum, intaritoare musai sa pui.
|
 |
|
|
 |
|
Merci de raspuns. Nu, n-am sa spun ca e prea mica, dar nu eram sigur care-i treaba cu ultima camera din sump. Oricum, in felul asta economisesti spatiu, nu mai e nevoie de alt vas suplimentar. Poate totusi iti va trebui o pompita ce sa-ti miste apa putin, cu timpul se va aduna o pelicula alba deasupra, lucru vazut de mine la alte astfel de sisteme.
|
 |
|
Scuze ca ma bag si eu in seama, dar vreau sa te intreb daca vasul pentru completare apa de osmoza e in ultima camera? Merci.
|
 |
|
Merci de raspuns, mare domn!
Nu ca ar fi treaba mea, dar daca-mi permiti, nu cred ca e cazul sa te justifici pentru nimic, lumea mai glumeste pe aici (sper), iar faptul ca Koala iti da un sfat, o face in cunostinta de cauza sau in functie de preferintele lui, dar nu cred ca s-a pus problema vreodata ca ar avea intentii ascunse sau ar fi rau intentionat.
|
 |
|
Akaiu wrote:Liliacule, vezi cat de otravite sunt cookiurile alea de le tot lingi ? in curand o sa afli de la maretul tau conducator ca ai voie doar crapi sau stuci
Tare asta
Dane, am vazut in primul tau acvariu, cel mic de 30 de litri, un anume"personaj"pe nume Sile. Il mai ai? Am un bazinel asemanator si ma intrebam daca e ok si nu face pagube.  Tre'sa mentionez ca mai am 2 clowni si o armata de curatatori.
|
 |
|
E un Tomato Clownfish
|
 |
|
Frumos acvariu!!!  Sa te bucuri de el multi ani si sa-ti aduca numai satisfactii!
Ai talibani"fundamentalisti", astia nu se joaca, nimic nu ramane dupa ei.
|
 |
|
12 x 39w mi se pare foarte mult, centrala de la Portile de Fier, produce curent doar pentru acvariul tau.
|
 |
|
koala wrote:
dan.pavelescu wrote:...Problema e ca a venit madame acasa si nu mai pot sa pun dalta si ciocanul in functiune ...
As zice ca ciocanu' se poate utiliza, in continuare. Doamna o sa fie incantata.
Fruntea sus! Si, sa stii ca suntem alaturi de tine in aceasta grea incercare. 
Vai!  Dar chiar asa?  Si nu, nu suntem alaturi de tine, tre'sa razbesti singur.
|
 |
|
orio wrote:E fain aranjamentul dar nu cred ca se potriveste pt un fish only
La pe?ti nu le trebuie câteva ascunzatori?
Ma bag eu in seama si-ti spun ca e aceasi problema ca la ciclide. Le faci ascunzatori, foarte bine, pestii vor avea unde sa se ascunda, dar de vazut, o sa-i vezi mai rar si nu e ok. La ce bun atata deranj, bani cheltuiti, stres si planuri, daca la final o sa ai un acvariu gol aproape tot timpul? Parerea mea e ca trebuie sa existe un echilibru, altfel tot efortul e degeaba.
|
 |
|
Si arcada?! Unde e arcada?!  Ai renuntat la ea?
|
 |
|
Mie unul imi place, dar sa nu fie subtire ca o cordeluta.
Ps: imi plac mai mult arcadele decat coloanele, cand te plictisesti mai bagi o"floricica".  (Sper sa nu fiu pe lista neagra, ci pe aia de black friday)
Acuma pe bune, cred ca e ok si o arcada pe langa acele coloane, dar tie tre'sa-ti placa in primul rand, nu altuia.
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Tare sunt curios cu chillerul ala diy. Bafta cu proiectul!
Idem si la fel!  Succes si din partea mea, abia astept sa vad produsul finit!
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Bai, n-ati apreciat cu cat talent am dat gaura in sticla!!
Ia, apreciati-ma repede pana nu ma enervez 
Superb lucrat! Faina"huda"cum ii spunem noi pe aici prin Ardeal. Sa mai continui?
|
 |
|