[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan_Musat
Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Alt filmulet mai recent, acvariul are deja 9 luni.

Nu sunt schimbari majore, doar ca pestii voal au mai crescut, dar tot puiuti sint, s-au facut mari, mari de tot si hoplo, in rest, locatari noi doar 3 gurami (stiu - incompatibilitate, dar vad n-au probleme).
Probleme: cu cei mici, neonii s-au rarit rau de tot, de fapt au fost rariti de "mai marii acvariului"
Cu plantele am de gand sa mai schimb ceva, adica sa dau totusi o forma, cu toate ca jungla asta nu-mi displace, chiar imi bucura ochiul cand o privesc. Ce as vrea este totusi sa le dau mai mult spatiu la pesti dar si un aranjament mai artistic. Probabil ca trebuie sa ma orientez pentru plante cu crestere mai lenta, mai pretentioase, dar aici trebuie mai mult studiu.
kirra28 wrote:inca ceva ,sa mai pun in apa aqua safe?eu oricum las apa 24-48 de ore la decantat,si doi la mana,sa mai bag bacterii?sau e suficient ca am pus odata?

Daca te uiti pe eticheta de la aqua safe o sa vezi ca mai are si alte functii pe langa eliminarea rapida a clorului agresiv, cum ar fi: leaga metalele grele, vitamina B pentru reducere stresului, minerale utile (magneziu) si coloizi pentru protectia pielii si a branhiilor precum si altele care te intereseaza mai putin inacest moment. Picaturile sa nu le torni direct in acvariu ci sa-l dizolvi inainte in bidon/galeata cu apa.
kirra28 wrote:Va salut.acum o luna aproximativ am luat de la cineva un acvariu de 150L in care am patru carasei,o pereche de moly balon,o peeche de gupy si patru sanitari.Am un filtru hang on si un filtru intern cu burete si carbune activ si o pompa pt oxigenare...Cand am luat acvariul mai mult ca sigur l-am deciclat ca am schimbat toata apa,fara sa stiu de ciclare...acum neavand cum sa-l ciclez fara pesti ma tot chinui sa il rezolv populat...am bagat bacterii in filtrul hang on,am facut si schimburi de apa zilnic de cate 10-15% dar nu reusesc sa scap de aa tulbure...de cate ori schimb apa sifonez pietriul,deci reziduri de mancare si de la pesti nu prea exista...va rog sa-mi dati cateva sfaturi

o sa faci ciclarea din mers si o sa-ti scape doar cei mai rezistenti dintre pesti, probabil carasii
andreistanca wrote:Update: Duminica trecuta am trecut pe la piata de animale si m-am ales cu 2 ?xifo?[1]. Problema e ca felmela il alearga pe mascul de fiecare data cand il intaleste (WTF?) . E normal comportamentu asta ?
....

Verifica daca este femela, sa nu fie amandoi masculi.
andreistanca wrote:Update: Duminica trecuta am trecut pe la piata de animale si m-am ales cu 2 ?xifo?[1]. Problema e ca felmela il alearga pe mascul de fiecare data cand il intaleste (WTF?) . E normal comportamentu asta ?
....

Poate l-ai pus cu soacra-sa , mai da-i o sansa ...
Lasand gluma, este cam nasol, n-o sa apuce sa manance, o sa-l cam pierzi.
pluticoman wrote:vad ca se fac fel si fel de donatii ...plante easy nu se doneaza...nu are nimeni in exces )...

plante easy arunc mereu cu pumnul, n-au valoare, cine sa stea sa le puna la posta?
urca-te in tren/autobuz si fa o vizita la pet-shop-urie dintr-un uras mai mare, plante easy gasesti "pe toate drumurile"
Pentru paluri si accesorii de mobilier vizitati si depozitele specializate, nu dau nume ca sa nu fiu acuzat ca fac reclama, sunt mai bine dotate, atata ca au program de lucru pana la orele 17-18 si nu au duminica, dar sunt mult mai profi la debitari.
Alternativa la PAL poate fi scandura, cea mai buna ar fi cea pentru dusumea, care are si profil de imbinare. La final sa da cu un ulei de pin si apoi cu un lac si poate arata mult mai bine.

La picioare desigur trebuie folosite unele mai bune. Nu prea merge varianta cu picioare facute din niste bucati de pal pentru ca nu pot fi reglate pe inaltime, iar de reglaj cam ai nevoie, poate ai o diferenta de cativa milimetrii pe care n-o poti corecta dacat prin reglajul picioarelor.
La reglaj, te invat un secret: le lasi mai inalte doar pe cele 4 picioare din colturi, si dupa acestea reglezi masa la boloboc, pe celelalte picioare (adica cele din interior) le lasi mai stranse, sa atiga foarte putin sau deloc podeaua, ele vor atinge podeaua si vor sustine greutatea atunci cand va fi incarcat cu acvariul plin cu apa, si vor prelua in acest fel din incarcatura de pe cele 4 picioare din colturi.
Kittie wrote:Multumesc mult de raspuns, chiar m-a pus un pic pe ganduri asupra faptului daca voi avea si guppy si neoni in acelasi acvariu desi multi au aceasta combinatie.

Eu le dadeam fulgi, de la Tetra, care cadeau, dar nu prea se impacau cu acest tip de hrana, asa ca, cei mai multi fulgi ajungeau la sanitari.
Cu tubi sau hrana congelata parca era ceva mai bine.
La mine, s-au cam imputinat neonii, mai am doar 3 din 15, fara sa dau de niciunul mort pe undeva, au disparut pur si simplu, suspecti fiind 3 hoplo de peste 12 cm.
Kittie wrote:Mi-am achizitionat un acvariu Resun SM-600 de 82 litri. Stiu cum se face ciclarea , etc dar as vrea cateva sfaturi despre anume specii de pesti (guppy, neoni, neoni rosii, tetrazona) , despre echipamente, despre ce specii de plante trebuie sa am pentru ca acesti pesti sa se simta bine. Rog un bun cunoscator care are catvea minute libere sa-mi lase privat un ID de messenger. Multumesc anticipat.

Din ce ai intrebat, doar la relatia guppy-neoni am ceva de punctat, din experienta mea, de fapt o mica incompatibilitate: guppy (care ca mai toti viviparii sunt niste pesti rapizi si cam lacomi) se hranesc de la suprafata, dar ciugulesc si ce cade, pe cand neonii se hranesc cu ce cade, fapt ce conduce la un dezechilibru/disproportie in sansele de hranire simultana a celor doua specii de pesti aflate in acelasi spatiu de convietuirei. In concluzie guppy se vor repezi la cea mai mare parte din hrana => se vor ingrasa prea mult (abdomene umflate).

Despre neoni rosii si tetra n-am idee.
pomi wrote:... va anunt ca voi continua jurnalul dupa ce ma intorc din luna de miere, caci aseara mi-am tras verigheta

Va urez mult noroc si ape limpezi.

cred ca pana aici ti-a fost cu acvaristica , urmeaza scutece, biberoane, colici
buryck wrote:Gata... acum e la test! ...

Hai ca arata foarte cadrul metalic, totul este sa vina fix, adica blatul de sus sa stea pe el, cred ca poti sa stai linistit. Altfel, sa ai grija, de regula, la schimburile de apa, pe cat posibil, sa nu ti se tot scurga picaturi de apa ca palul este sensibil la apa.

O sa mai ai de lucru cu cablurile de curent, probabil ca trebuie sa dai o gaura in blat.

Esti pe drumul bun, dozeaza-te cu rabdare si inspiratie si la decorare, cum asezi plantele, ce decoruri radacini/bolovani etc.
buryck wrote:Polistirenul pe care-l am e extrudat de 2cm, e bun asta extrudat?

este foarte bun, atata ca sa-l tai drept cu un cuter, ca sa poti lipi pe muchea lui un colant sau o banda adeziva in culoarea acvariului sau a mobilei

buryck wrote:Parchetul e perfect drept dar blatul acela are o mica inclinatie, aprox 2-3mm / 40cm. Incerc sa-l aduc la drept!

chiar si putin inclinat tot va arata rau, se va observa sus la nivelul apei

buryck wrote:Multumesc pentru ideea cu acele coltare, la asta nu ma gandisem, noroc ca agasesc de toate prin magazia lu' tata
Acum am vopsit cadru si astept sa se usuce ca sa-i dau si a doua mana...boring

Probabil spatele la acel corp de mobila este din PFL, era bine daca era tot din PAL, daca zici ca stai in Buftea, poate dai o fuga la un magazin de paluri (la Hornbach vand si la mp) si comanzi o bucata de pal mort (din acela fara fete, este mult mai ieftin) de marimea la spatele acelui corp de mobila. Daca au si un cant cat de cat in culoarea mobilei tale, poti sa-i pui sa-ti cantuiasca o lungime, ca au si masini de cantuit. Iar coltarele le prinzi si-n placa din spate. Coltare gasesti si mai mari, cu cat mai mari cu atat mai bune. Coltarele ar fi bine daca le prinzi cu suruburi cu piulite, piulitele pe interior, iar capetele suruburilor fie cat mai mari si sa vina ingropate, ca sa nu se vada urat si sa nu deranjeze polistirenul (sus).
buryck wrote:Acum ca m-am convins as vrea sa fac un cadru metalic pe care sa-l pun sub acvariu, unde e spatiul acela gol dintre sertare, cu intarituri pe mijloc! Sper ca a-ti inteles la ce ma refer! Ar trebuii sa fie mai mult decat suficient!

In primul rand verifica-i planeitatea, cu un boloboc, daca ai diferente mari apar si alte probleme, vei avea o forta rezultanta care-ti va supune standul la o deformare spre o laterala.
Depinde si de cum este pus parchetul, daca are ceva goluri si pare sa se lasa in zona unde va sta acvariul, iar nu prea este bine.
Cadrul acela metalic este bun, dar trebuie facut bine, la precizie, si nu prea imi dau seama cum poti sa-l introduci, trebuie sa scoti raftul acela de la mijloc.
Mai studiaza si varianta cu niste bare metalice de inox, poate gasesti o teava mai groasa, de inox sau pe care sa o vopsesti ca sa se asorteze cu restul mobilei. Barile de inox inca se mai poarta si s-ar incadra mai bine, pui 4 astfel de bari verticale, imparti lungimea acelui gol in 3 parti si bagi cate 2.
Iar, pentru a compensa fortele ce-ti vor presa standul pe lateral, montezi niste coltare pe cele doua laterale, prin compartimentele la care ai usi, ca sa nu se vada.
Sa nu uiti sa nu asezi acvariul direct pe placa de pal, ci sa pui o foaie de polistiren intre placa de pal si fundul acvariului (ca sa ai o rezerva in cazul in care se deformeaza putin placa de pal si sa nu-ti crape fundul acvariului).
buryck wrote:Salut, m-am intors cu un nou setup si cu o intrebare!
Credeti ca rezista standul acesta la un acvariu de aproape 200 kg? adica 160l (100x40x40) + 30kg sticla
Am unele indoieli! Voi ce ziceti?!

Aproape sigur nu va rezista, nu ai nici o mediana in dreptul centrului de greutate si oricum n-ar fi deajuns.
Nu cred ca poate sustine nici macar un televizor clasic (se va curba :cry, doar un LCD/combina muzicala, atat si nimic mai mult.
Daca nu crezi, urca-te cu picioarele si verifica, si ca sa fi sigur ia cu tine inca 2 persoane, nu cred ca apucati sa urcati toti si prrrrr
Vlad90 wrote:Cam 1.50m e adancimea maxima, iar carasii sunt cei cu voal. Sunt mici si grasani si stau mai tot timpul pe la suprafata. Voi posta la thread-ul de pond cateva detalii si poze.

Cred ca ai o adancime buna, o sa ai o portiune unde apa va pastra si iarna temperaturi de peste 4-5 grade, dar cu toate astea nu cred ca pestii voal pot sta iarna acolo.
Vlad90 wrote:...am un iaz de 5000-6000l cu 7 crapi koi, 7 shubunkini si 7 carasi mireasa.

ce adancime are?
si care sunt carasii mireasa, te referi la cei aurii, cunoscuti si pestele voal sau gold-fish?
green7even wrote:[b] salutare
am achizitionat si eu un acvariu de 30 litri am 7 pestisori in el
2 gupi
3 carasi
2 scalari
am o pompa de 200l/h exterioara

1.Apa ce o pun in acvariu trebuie sa o tradez? albastru de metil , acriflavin , sare neiodata!!!
2.am doar plante artificiala sunt ok sau sa-mi iau vreo doua naturale
3.cum verific apa , saturatie , ph si daca e destul de oxigenata?

Am pus apa de vreo 4 zile si s-a inverzit si miroase de ce?

Ajutati-ma....un hint ceva\\\mersiii

Te-aigrabit prea tare (gaba strica treaba).
Cauta si citeste ciclul azotului - din care, pe scurt, vei intelege cum excrementele si resturile de mancare se transforma in nitrati, in ce conditii si ce pasi trebuie sa astepti.
Cauta si citeste si ghidul incepatorului, dincare vei afla, printre multe altele, despre echipamente minime, populare, compatibilitati, despre intretinerea curenta si alte greseli frecvente.

La ce ai tu acolo, probabil ca n-ai un aparat de filtrare a apei, ceea ce este esential.
Apa pe care o ai tu acolo nu este o apa de acvariu (nu este ciclata), nu ne-ai zis daca este declorinata macar.

Iar despre pesti, sunt 7 dar este ca si cum aduni elefanti cu caprioare. Un caras are nevoie de min. 50 L, iar tu zici ca ai 3 in 30L, ca sa nu mai vorbesc de scalari.
Apropo, la aceasta ora mai sunt in viata?
Robert-Ionut wrote:Iti multumesc foarte mult si pentru sfat si ca ma ajuti cu pestii ,dar din pacate un acvariu de 50 -100 de l e mult prea mare si nu am unde sa il pun, crezi ca e mai bn sa nu mai fac ??

Nu renunta, incearca doar sa fie macar de 50L.
In cel mai rau caz poti ramane doar la guppy si sanitari.
Ref. la xipho, urmarindu-le de ceva timp comportamentul, observ in mod frecvent o rivalitate intre ei, in special intre masculi, asa ca varianta cu 1 mascul si 2 femele cred ca nu este rea, nu vor mai fi rivali. Sau poti opta pentru platy.
Sanitarii totusi nu trebuie sa lipseasca. Eventual, in locul ancistrusilor poti alege niste melci pomaceea.
De ex.:
Un acvariu de 30 L, inseamna L 50 cm, l 20 cm si H 30 cm
Iar unul de 50 L, inseamna L 56 cm, l 30 cm si H 30 cm (aprox. 0,7 mp geam de 6 mm, 40-50 RON + 22 RON un tub de silicon)
Deci nu-i mare diferenta de spatiu.
IonutBm wrote:
Poti, da' asta inseamna ca si eu pot sa-mi intru in atriburiile de Tati, adica daca nu scrii corect scot cureaua la tine

N-o sa ai ocazia.
Robert-Ionut wrote:Si de unde ma sfatuiesti sa cumpar pesti sanatosi din Bucuresti ?? SI plante ??Exista un loc anume mai special ?? Si daca adaug si 2-3 neoni e cam mult ?? Multumesc

Nu ma refeream la un loc anume, sa fie totusi un pet-shop (nu avem voie facem reclama).
Te uiti bine prin bazine si sa fie OK, adica fara pesti morti/bolnavi etc.
Te mai interesezi si de temperatura, ca sa fie obisnuiti cu aceeasi temperatura.
Daca mai vrei si neoni, apar urmatoarele probleme:
- deja se cam aglomereaza (orienteaza-te spre un bazin de peste 50L)
- neonii se hranesc diferit de xipho si guppy, prefera bucatile de mancare ce se afla in cadere, nu cele ce se afla la suprafata si, in coabitare cu viviparii, vor ramane cam nemancati, pentru ca viviparii vor manca tot ce este la suprafata si se vor bate si pe bucatile in cadere, vei ajunge in situatia in care viviparii vor fi supraalimentati (cu abdomene superumflate) iar neonii cam flamanzi

Mai bine, daca o sa ai si plante, lasa loc pentru 2 SAE, care se vor bate cu alegele.

Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Go to: