[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul Acvariu !  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Robert-Ionut
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua ,m-am hotarat de 1 saptamana sa-mi cumpar un acvariu si de atunci ma tot documentez.Astazi vreau totusi sa imi cumpar , m-am gandit la un acvariu de 30l. Nu vreau mai mult de 6-7 pestisori (desi am inteles ca 7 sunt cam multi). Chiar nu conteaza asa de mult ce pesti sunt, important este sa le fie bine si sa le crezi un micut habitat sanatos. M-am gandit cum era si un topic pe site la 2 xipho , 2 moly, 2 guppy si un peste sanitar (ancistrus). Intrebarea ar fi daca acesti pesti se inteleg si daca acvariu este prea aglomerat? Daca acesti pesti nu sunt compatibili ce pestisori ma sfatuiti sa cumpar si ce plante. Va rog sa ma ajutati desi am citit mult despre acvariu si despre intretinerea lui am observat ca este greu si nu te poti juca cu viata pestisorilor; de aceea va rog sa ma sfatuti exact cum sa procedez. Ma gandeam ca astazi sa cumpar acvariu si peste aproxmativ 2 sapatamani dupa ce termin cu ciclizarea apei si decorarea cat de cat cu plante sa introduc si cate un pestisor.
P.S. Decat sa le fac rau mai bine nu ma apuc. Multumesc
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Robert-Ionut wrote:Buna ziua ,m-am hotarat de 1 saptamana sa-mi cumpar un acvariu si de atunci ma tot documentez.Astazi vreau totusi sa imi cumpar , m-am gandit la un acvariu de 30l. Nu vreau mai mult de 6-7 pestisori (desi am inteles ca 7 sunt cam multi). Chiar nu conteaza asa de mult ce pesti sunt, important este sa le fie bine si sa le crezi un micut habitat sanatos. M-am gandit cum era si un topic pe site la 2 xipho , 2 moly, 2 guppy si un peste sanitar (ancistrus). Intrebarea ar fi daca acesti pesti se inteleg si daca acvariu este prea aglomerat? Daca acesti pesti nu sunt compatibili ce pestisori ma sfatuiti sa cumpar si ce plante. Va rog sa ma ajutati desi am citit mult despre acvariu si despre intretinerea lui am observat ca este greu si nu te poti juca cu viata pestisorilor; de aceea va rog sa ma sfatuti exact cum sa procedez. Ma gandeam ca astazi sa cumpar acvariu si peste aproxmativ 2 sapatamani dupa ce termin cu ciclizarea apei si decorarea cat de cat cu plante sa introduc si cate un pestisor.
P.S. Decat sa le fac rau mai bine nu ma apuc. Multumesc

Sfatul meu, renunta la moly, si cauta sa potrivesti 2 femele la 1 mascul, atat la xipho cat si la guppy
Si poti adauga mai multi sanitari: 2 ancistrusi si 3 cory
Important este sa ai rabdare cu ciclatul si sa ai grija de unde-i cumperi, sa fie sanatosi, fara alti pesti morti prin bazine etc.
La plante sa fi atent sa nu le iei din bazine cu alge si cu melci.

La acvariu, depinde de spatiu, poti sa ti-l confectionezi singur, poate-l faci putin mai mare (macar 50 L), cauti o sticla de 6 mm ca sa fie mai sigur, si nu o sa iesi mai scump decat de cumparat.

Cel mai dificil este cu decoratul si plantatul, aici trebuie sa te orientezi mai bine, sa vezi de unde te inspiri, pentru ca sa realizezi un aranjament cat de cat echilibrat, adica nici prea sarac, nici prea incarcat.

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
Robert-Ionut
Junior member
[Avatar]

IP:

Si de unde ma sfatuiesti sa cumpar pesti sanatosi din Bucuresti ?? SI plante ??Exista un loc anume mai special ?? Si daca adaug si 2-3 neoni e cam mult ?? Multumesc
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Robert-Ionut wrote:Si de unde ma sfatuiesti sa cumpar pesti sanatosi din Bucuresti ?? SI plante ??Exista un loc anume mai special ?? Si daca adaug si 2-3 neoni e cam mult ?? Multumesc

Nu ma refeream la un loc anume, sa fie totusi un pet-shop (nu avem voie facem reclama).
Te uiti bine prin bazine si sa fie OK, adica fara pesti morti/bolnavi etc.
Te mai interesezi si de temperatura, ca sa fie obisnuiti cu aceeasi temperatura.
Daca mai vrei si neoni, apar urmatoarele probleme:
- deja se cam aglomereaza (orienteaza-te spre un bazin de peste 50L)
- neonii se hranesc diferit de xipho si guppy, prefera bucatile de mancare ce se afla in cadere, nu cele ce se afla la suprafata si, in coabitare cu viviparii, vor ramane cam nemancati, pentru ca viviparii vor manca tot ce este la suprafata si se vor bate si pe bucatile in cadere, vei ajunge in situatia in care viviparii vor fi supraalimentati (cu abdomene superumflate) iar neonii cam flamanzi

Mai bine, daca o sa ai si plante, lasa loc pentru 2 SAE, care se vor bate cu alegele.

[Yahoo!]
Robert-Ionut
Junior member
[Avatar]

IP:

Okay am inteles ,multumesc mult pentru sfaturi
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.Te sfatuiesc sa cauti pe diverse forumuri un acvariu mai mare.Poti gasi un acvariu de 100 l la pretul unui acvariu de 50-60 de l la pet shop...Eu zic sa iei ceva intre 50 si 100 l...crede-ma ca dupa cateva saptamani/luni vei cauta un acvariu mai mare...

La un acvariu de 30 l nu prea te sfatuiesc sa bagi nici xipho,nici ancistrus,nici moly,nici platy,nici corydoras si asa mai departe.
Neoni trebuie sa iei minim 6,7...la fel si corydoras.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Pesti iti pot da eu dupa ce iti cumperi acvariul si il ciclezi...

In 1,2 saptamani iti pot da si guppy(am un mascul si 2 femele),xipho(9 bucati-inca nu imi pot da seama daca cati masculi si cati femele dar in 2 sapt o sa iti pot spune.Si daca vrei iti pot face rost si de molly,platy,ancistrus si (nu promit) corydoras panda.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
Robert-Ionut
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti multumesc foarte mult si pentru sfat si ca ma ajuti cu pestii ,dar din pacate un acvariu de 50 -100 de l e mult prea mare si nu am unde sa il pun, crezi ca e mai bn sa nu mai fac ??
exp
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Faza cu 2 pesti d-aia, 2 pesti d-aia... nu prea merge. Intereseaza-te despre nevoile fiecarei specii in parte, majoritatea simt nevoia de grup. Daca nu sunt minim 6 de exemplu, sunt sfiosi, speriosi...
Daca vrei vivipari, fereste-te de molly si xipho pt ca se fac prea mari pt un acvariu de 30L. Guppy sau platy sunt mai mici.
Neonii sunt putin mai bolnaviciosi, mai pretentiosi cu apa.
Sanitarii nu sunt neaparat necesari. Mai bine esti atent, sa le dai pestilor doar cat au nevoie sa manance, si nu o sa ai probleme.
Acvariul trebuie in primul rand ciclat cateva saptamani inainte sa bagi pestii in el. Dupa aceea te hotarasi, ori vivipari (raportul ar trebui sa fie 2 sau 3 femele la un mascul), ori neoni (iei un grup de 6).
O alta varianta ar fi un betta mascul.
Succes!

It is fear that gives men wings.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Robert-Ionut wrote:Iti multumesc foarte mult si pentru sfat si ca ma ajuti cu pestii ,dar din pacate un acvariu de 50 -100 de l e mult prea mare si nu am unde sa il pun, crezi ca e mai bn sa nu mai fac ??

Nu renunta, incearca doar sa fie macar de 50L.
In cel mai rau caz poti ramane doar la guppy si sanitari.
Ref. la xipho, urmarindu-le de ceva timp comportamentul, observ in mod frecvent o rivalitate intre ei, in special intre masculi, asa ca varianta cu 1 mascul si 2 femele cred ca nu este rea, nu vor mai fi rivali. Sau poti opta pentru platy.
Sanitarii totusi nu trebuie sa lipseasca. Eventual, in locul ancistrusilor poti alege niste melci pomaceea.
De ex.:
Un acvariu de 30 L, inseamna L 50 cm, l 20 cm si H 30 cm
Iar unul de 50 L, inseamna L 56 cm, l 30 cm si H 30 cm (aprox. 0,7 mp geam de 6 mm, 40-50 RON + 22 RON un tub de silicon)
Deci nu-i mare diferenta de spatiu.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/09/2011 22:37:41

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: