[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Ventuza, mai degraba ventuzele...pe toata lungimea "insulei" pot fi o multitudine de ventuze.
Oricum, ideea e originala, daca nu s-a mai gandit nimeni sa faca asa ceva...sau poate s-au gandit dar nu s-a pus in practica. Nota 10 pentru initiativa si imaginatie !
Sau...sa fiu carcotas, e "taiata" tulpina copacului in photoshop ...acum serios, cel mai probabil e prinsa o radacina cu ventuza de sticla acvariului, cum a zis Narcis.
Frumos Timi, imi place ca ai folosit metoda de umplere cu ziarul si celofanul, stil knott, nu ?

Sa ne rugam pentru HC sa ii mearga bine !
Foarte frumos, sper sa creasca si la mine parvula tot asa frumos cum a crescut la tine
Porcu wrote:Imi place foarte mult lemnu' cu muschi ....... scoate repede Sagittaria ca strica toata frumusetea acvariului .

O scot, numai sa am la cine sa o dau, ca din cei cunoscuti nu prea se dau in vant dupa ea si mi-e cumva sa o arunc ca am dat si eu ceva bani pe cateva fire. O sa raman la parvula.
Multumesc
Merci Narcis
Exact, o tufa de rotala macandra ar umple golul. Lanul de parvula....nota 10 ! Foarte frumos a crescut, parca o piepteni
Uite ca mai invat ceva nou, am sa incerc prima data cu CaCO3, ca pana la urma amandoua duritati doresc sa le cresc, iar in functie de aditia de co2, KH'ul oricum va scadea, insa nu stiu in ce masura afecteaza si GH'ul.

Multumesc pentru lamuriri.
Multumesc pentru aprecieri.

Locatari nu cred ca o sa mai bag ceva, am uitat sa precizez in primul mesaj ca am si doi Otocinclus
Foarte
M-am gandit daca merita sau nu acest setup, titlul de "aquascape", stiu ca mai este de lucru la el, dar fiindca plantele cresc si sunt sanatoase, acest lucru este posibil. Pentru ca moss'ul a crescut, firele de riccia pierdute prin moss inca de la inceput, au crescut foarte mult, cred ca isi merita acest bonsai subacvatic numele de "Tree of Life" ...o fi mai pompos numele, dar ma gandesc ca are viata in el.

Am inceput cu multe plante cu crestere rapida, pentru a stabiliza acvariul, le-am tinut acolo vreo 3 saptamani dupa care am inceput sa scot treptat, cele mari le-am inlocuit cu altele mai mici, putin mai pretentioase de altfel.

Vreau sa mentionez inca de pe acum, ca acvariul este inca intr-o continua modificare, vreau sa renunt treptat la sagittaria (creste mai mult decat mi-am imaginat de la inceput) si cred ca voi ramane doar pe un lan de parvula, asta daca nu imi propuneti voi altceva. Recent, de vreo 2saptamani am primit de la Dogibeer un pot de HC pe care l-am cautat mult si bine...l-am prins de o piatra, astept sa vad cum se comporta, a fost crescut emers de altfel, probabil daca o duce bine am sa continui un mic covoras in partea din fata, ramane de vazut.

Plante care nu se vad inca in acvariu sunt, Eleocharis acicularis, care este in coltul din dreapta spate, si multe fire de parvula amestecate printre sagittaria in partea din fata.

Blyxa japonica o duce bine, creste mult, voi fi nevoit sa renunt la cateva fire, de altfel mi-a facut si pui.

Cateva poze:

image

image

image

image

Este un acvariu home-made cu dimensiuni mai ciudate (nu eu l-am facut):

50x25x30 - aproximativ 25l-26l net
Lumina: 1 Osram 865 Daylight/18W + 1 Osram Fluora 77/18W
Fauna: peste 50 RCS, 4 Microrasbora Galaxy, 5 Rasbora arlequin, 2 melci asasin
Flora: Blyxa Japonica, Eleocharis parvula, E. Acicularis, E. Vivipara, HC, HM, Riccia Fluitans, Christmass Moss, Sagittaria subulata, Micranthenum umbrosum, Pistia.
Substrat: Aquabasis plus + Manado
Fertilizare: Ferropol la schimb de apa, Ferropol 24 o picatura/zi, PPS-pro, Easy Life Ferro(cand e cazul), Easy Carbo si aditie Co2 din butelie cu tot ce trebuie, mai putin ph controller si electrovalva. Am remarcat ca se dizolva mai bine, de fapt mult mai bine dioxidul de carbon prin filtru de tigara decat prin difuzoarele ceramice clasice, sunt foarte multumit.

Filtru intern, parca Aquapro ii spune, e ceva chinezesc oricum, are burete si cateva inele ceramice sera siporax.
Incalzitor SERA 25W

Cam atat, astept critici, pareri, ce doriti voi

Multumesc.
Bine ai venit Bogdan !
Inainte de a te apuca de practica, citeste bine, documenteaza-te, sunt o multime de articole folositoare pe forum.
Bafta si lectura placuta !
Revin cu o alta intrebare...de fapt am mai mult nevoie si de parerea celor care au incercat urmatoarea varianta.

Este vorba de praf de CaCO3, care din cate se pare creste atat KH cat si GH, o lingurita mica la 100l va creste cu 1grad ambele duritati. A incercat cineva varianta asta ? Acest praf se gaseste in farmacii, e chiar ieftin 100 grame aproximativ 1leu

L.E: Apa in Cluj are atat KH cat si GH 2, deci foarte moale.
Bafta cu proiectul ! Abia astept sa vad rezultatele
Serus.
Da, ai dreptate. Pentru ca pe majoritatea userilor si moderatorilor de pe acest forum ii respect, imi cer scuze, dar nu si fata de indivizii astia cu limbajul de mIRC/mess. Fac pariu ca asculta si manele
Nu trebuie sa fii regele limbii romane ca sa vorbesti corect gramatical. Tu esti cel mai agramat individ pe care l-am vazut sa scrie vreodata pe un forum.

1. Fie esti turmentat
2. Fie ai 6ani si acum inveti alfabetul
3. Fie esti chiar prost.

P.S: mai bine da-ti un ban, ca e grav
Bine te-am regasit frumoase acvariile, sunt cateva care nu le-am vazut pana acum...felicitari !

Acvariul de 10l l-ai avut cumva inscris intr-un concurs ?
Buna. Nu sunt daunatori chiar deloc, numai ca daca se vor inmulti fara numar, arata cam urat cu o groaza de melci comunitari prin acvariu. Cert e ca o data cu stabilizarea acvariului vor disparea, dar mai poti sa ii scoti si tu cu o penseta, sau chiar cu mana.

Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to: