M-am gandit daca merita sau nu acest setup, titlul de "aquascape", stiu ca mai este de lucru la el, dar fiindca plantele cresc si sunt sanatoase, acest lucru este posibil. Pentru ca moss'ul a crescut, firele de riccia pierdute prin moss inca de la inceput, au crescut foarte mult, cred ca isi merita acest bonsai subacvatic numele de "Tree of Life" ...o fi mai pompos numele, dar ma gandesc ca are viata in el.
Am inceput cu multe plante cu crestere rapida, pentru a stabiliza acvariul, le-am tinut acolo vreo 3 saptamani dupa care am inceput sa scot treptat, cele mari le-am inlocuit cu altele mai mici, putin mai pretentioase de altfel.
Vreau sa mentionez inca de pe acum, ca acvariul este inca intr-o continua modificare, vreau sa renunt treptat la sagittaria (creste mai mult decat mi-am imaginat de la inceput) si cred ca voi ramane doar pe un lan de parvula, asta daca nu imi propuneti voi altceva. Recent, de vreo 2saptamani am primit de la Dogibeer un pot de HC pe care l-am cautat mult si bine...l-am prins de o piatra, astept sa vad cum se comporta, a fost crescut emers de altfel, probabil daca o duce bine am sa continui un mic covoras in partea din fata, ramane de vazut.
Plante care nu se vad inca in acvariu sunt, Eleocharis acicularis, care este in coltul din dreapta spate, si multe fire de parvula amestecate printre sagittaria in partea din fata.
Blyxa japonica o duce bine, creste mult, voi fi nevoit sa renunt la cateva fire, de altfel mi-a facut si pui.
Cateva poze:
Este un acvariu home-made cu dimensiuni mai ciudate (nu eu l-am facut):
50x25x30 - aproximativ 25l-26l net
Lumina: 1 Osram 865 Daylight/18W + 1 Osram Fluora 77/18W
Fauna: peste 50 RCS, 4 Microrasbora Galaxy, 5 Rasbora arlequin, 2 melci asasin
Flora: Blyxa Japonica, Eleocharis parvula, E. Acicularis, E. Vivipara, HC, HM, Riccia Fluitans, Christmass Moss, Sagittaria subulata, Micranthenum umbrosum, Pistia.
Substrat: Aquabasis plus + Manado
Fertilizare: Ferropol la schimb de apa, Ferropol 24 o picatura/zi, PPS-pro, Easy Life Ferro(cand e cazul), Easy Carbo si aditie Co2 din butelie cu tot ce trebuie, mai putin ph controller si electrovalva. Am remarcat ca se dizolva mai bine, de fapt mult mai bine dioxidul de carbon prin filtru de tigara decat prin difuzoarele ceramice clasice, sunt foarte multumit.
Filtru intern, parca Aquapro ii spune, e ceva chinezesc oricum, are burete si cateva inele ceramice sera siporax.
Incalzitor SERA 25W
Cam atat, astept critici, pareri, ce doriti voi
Multumesc.