[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danc
Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
danc wrote:Cred ca Alber se referea la scara Kelvin cu 6500 mai exact "Rated colour temperature - 6500 K".

La Osram fluora de 18w acestea sant toate datele de catalog:

Technical - Light Technical Data
Nominal lamp life time 13000 h
Luminous flux 550 lm
Light colour 77
Light colour as per EN 12464-1 FLUORA
Lamp mercury content 3.0 mg

Hmm...banuiesc ca pe catalogul de la Osram te-ai uitat, cred ca este o intreaga pagina cu detalii tehnice despre fiecare tub in parte....acolo si acei 6500 K de care se vorbea.

alber wrote:Corect cu durata de folosinta. Dar poate fi "lungita" putin, mai ales cand ai doua sa mai multe tuburi. Oricum, nu se schimba toate odata, asa ca investitia nu este mare. Mai ales ca Fluora sunt si ieftine.
Si eu combinate am. Fluora, lumilux, biolux. Ma rog, ma joc cu ele.

Adevarat...eu il folosesc de 6 luni deja am unul de rezerva dar inca nu ma grabesc sa-l schimb....atata timp cat plantele perleaza si tre sa le tund saptamanal...nu ma incumet sa-l schimb.
alber wrote:Scuzati, ma gandeam la cu totul altceva
550 de lumeni, gasiti mai multe detalii aici

Nu merge linkul cum de altfel nu merge nici la mihai_ghe si cum nici la mine...ma gandesc ca este vorba despre site'ul Osram, care momentan este inaccesibil.
Daca tot ai deschis acest subiect as avea si eu o intrebare. Pe viitor ma gandesc sa schimb tuburile T8 cu cele T5 (motivele sunt lesne de inteles), insa la Fluora nu as renunta. Din cate stiu Fluora este doar pe T8, nu si pe T5...intrebarea mea este, daca as combina tuburi T5 Osram cu Fluora T8 tot Osram, cat de mult ar influenta plantele respectiv algele aceasta combinatie (in masura in care ar avea un efect negativ/pozitiv) ?

Multumesc.
Cred ca Alber se referea la scara Kelvin cu 6500 mai exact "Rated colour temperature - 6500 K"

Ca sa fiu ontopic, folosesc cu randament 2 osram cool daylight de 18W impreuna cu unul Fluora tot de 18, plantele cresc foarte bine si imi place si lumina cum arata. Daca ai doar fluora e clar ca deranjeaza ochilor, insa in combinatie cu cateva cool daylight sau "Lumilux" cum se mai numeste, arata bestial. De mentionat ca tuburile Fluora isi pierd drastic din randament dupa 4 luni de folosinta, astfel e recomandata inlocuirea.
Superb ! Felicitari, chiar e colorat frumos
Darius, imi cer scuze pentru interventie, as vrea tare mult sa stiu daca are cineva drum prin Cluj si ar fi dispus sa aduca niste oto, platesc echivalentul transportului prin curier rapid, 25lei sau 28lei cat o fi. Multumesc anticipat.
Alt "Constanta" la voi in oras, fiecare bloc are cel putin un acvarist pe etaj sau cum ?!

Frumusel nano'ul...are potential ! Bafta.
Da, subscriu....din cate stiu la voi in CT e apa foarte dura, nu dura...deci, scoate repede scoicile afara, nu ca ar avea efect imediat ce le-ai bagat dar in timp se dizolva cochiliile alea si cresc duritatea apei. La noi in Cluj e prea moale apa, 2grade atat KH cat si GH
Radu.U wrote: Curatenia e de nedescris Stau si ma gandesc cateodata cum de ai atata rabdare

O fi chinez...undercover
Subscriu, Rotala Macandra, te face de-ti da lacrimile Felicitari !
Ai pm.
Adulti si pui la 2,5lei bucata.

image

image

Simpatic
A lovit tare acvaristica prin CT din cate se vede...hai ca nici Clujul nu se lasa mai prejos
Frumos ! Felicitari. Pietrele alea imi plac de mor.

Cipriane ce-ai cu "h"ul ala de-l pui mereu in fata, imiti pe cineva ?
Poti adauga si de la easylife, ca nu strica. Si macro separat, pps-pro sau NPK.
Da...pai tocmai deaia ca vrei mai simplu, JBL should do the trick ;)
De basm !!!
Salut,

Eu as merge pe JBL, e cel mai indicat pentru un incepator si nu numai (parerea mea), plus ca produsele sunt mai accesibile si la indemana. Ca sa-ti dau un exemplu elocvent de aquascape cu linia de fertilizare JBL, ai aici acvariul colegului RSV:

Bafta.
Sau poate pentru ca e transparent si....ramane transparent si dupa ce trece codoiul prin el...deci mai estetic decat cel negru de la jbl, nu ? Zic si eu...nu stiu.

Forum Index » Profile for danc » Messages posted by danc
Go to: