[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122

Am adus toate coloanele in contact.
Creaza impresia unei singure structuri, dar in realitate aceasta e foarte gaunoasa.

Daca mai am rabdare si liniste in casa, urmeaza sa experimentez cateva idei de minimal aquascape (tije ascunse si ciment si structuri care sfideaza gravitatia).

Am cinci coloane, trei mari si doua mici, stabilizate la baza cu reef bones si unite sus cu placi.

Deocamdata, nu am facut lipituri. Voi lipi doar ciolanele la baza coloanelor mari (ciolanele vor fi acoperite de nisip).

Sotia e nemultumita, o sa continui permutari pana gasesc o combinatie care sa-i placa si ei.

Inca ma bat cu namolul de recif - particulele fine din nisip. Urmatoatarea punga de nisip va trece printr-o filtrare inainte de a ajunge in acvariu.
Am inceput sa ma gandesc la aquascape.

Azi am dat acvariul din living room la apa sarata.

Am pus 20kg nisip fin uscat AquaSubstrate Coral Sand https://www.fishkeeper.co.uk/post/new-product-aqua-range-aqua-substrate-coral-sands

Apoi am adaugat cam 8 bidoane si jumatate de 25L de apa sarata.

Am dat drumul la pompele de recirculare, skimmer si heater.

Am mai adaugat skimmerele disponibile pentru a indeparta prompt tot praful din nisip.

Am dozat Microbe-Lift Nite-Out II (25 ml) si Microbe-Lift Special Blend (60 ml).

Chinezul din mine saliveaza cand vede o lampa led diy atat de faina.

Primeste cumparatorul si instructiunile de asamblare?
gsv wrote:Frumoasa vedere!
Eu as incerca in 130 un acvariu Anemone-Clovni.
Si 250 sa preia rolul lui 130.

Madalin, eu am doua RSM C250, unul in living room si pe acesta din fish room.

Cel din living room e tolerat acolo cu conditia sa arate impecabil, atat ca aranjament cat si ca stare generala de curatenie.

Cele din camera mea nu au conditii impuse. As vrea sa am atat acvariu de carantina cat si frag tank totusi.
Alerta, s-au raportat hiene pe forum.
Actioneaza in grupuri de cate 2-3.

Cine n-are casa lui nu poate lua un acvariu de 150cm. Ia doua de 100cm.

Cand oi fi la casa mea, imi pun unul mare si gata. Gata inseamna astea doua-trei in fish room.
Eu am scapat lampa mea led diy in apa sarata de doua ori. Ventilatorul s-a dus instant, dar ledurile merg in continuare fara probleme. Am folosit leduri Cree si Semileds montate pe MCPCB star de 20mm de cupru.

Citeam de curand ca si ledurile pierd output in timp, iar perioada de 50000 de ore de functionare e oarecum exagerata.
Doua dileme (frumoase de avut):
- ce pun in RSM C250? (frag tank sau display?)
- caut un RSM C130 pe negru si mut tot din RSM130 argintiu? Capacul e identic, deci portarea solutiei led e facila.
1. Nu sfatuiesc pe nimeni sa mute acvariul asa cum am facut eu. Acvariul se muta in siguranta doar dupa ce a fost golit de nisip, piatra si apa. Eu am profitat de faptul ca acvariul acesta are fundul incastrat intr-o celula de plastic si sticla curbata, cu suport la baza si sus. Am folosit doua ventuze pentru manipulat sticla de 150Kg fiecare (cu cate trei ventuze). Asa am mutat si acvariul, si cabinetul. Sunt nemaipomenite pentru mutat acvarii prin spatiu stramte.
2. Mi-am rupt spatele mutand acvariul cu nisip, piatra si putina apa. Desi l-am mutat in doi. Cand era gol il puteam duce singur.
3. View de pe canapeaua din camera mea:

Am mutat acvariul la casa noua.
A mai ramas Noemi's Reef.

Al doilea acvariu RSM C250 e pe pozitie, curatat si gata de dat la apa sarata.

Am avut o dilema cu carpeta. Am decis sa incerc niste folii de protectie carpeta pentru scaune de birou, marca FloorTex.

um02122 wrote:Vreau sa intreb cunoscatorii in T5.

Daca vreau sa tin lumina T5 pentru o perioada, e o combinatie fericita cea de mai jos, sau recomandati alta?

3x ATI Aquablue Special T5 Tube 39w
2x ATI Blue Plus T5 Tube 39w
1x ATI Purple Plus T5 Tube 39w

Banuiesc ca nu stie nimeni.

Am adus si al doilea acvariu, urmeaza curatitul.

Ai nevoie de niste pesti care sa faca competitie la mancare. Eventual sa se hraneasca in alte nise ale acvariului - substrat, coloana de apa, etc.
Eu la marine nu am folosit incalzitor niciodata.

Ai destul echipament sa-ti creasca temperatura peste ambient cu 2-5 °C.

Singurul motiv pentru un heater e ca sa creste temperatura la apa de schimb daca vrei sa faci un schimb mare de apa.
Tare fain filmul.
Ce ma impresioneaza pe mine e ca ai corali foarte sanatosi.
Si ma refer la faptul ca tii intr-un volum relativ mic soft, LPS si SPS, plus corali non-fotosintetici. De obicei un mixed reef merge cu soft si LPS, dar SPS au cerinte total diferite.

Banuiesc ca mentenanta e respectata cu sfintenie, iar sesiunile nu sunt de 30 min.

Asta inseamna sa fii gradinar de corali.
Ce solutie led ai adoptat?
Mihai1977 wrote:Salut! Vreau sa donez un pangasius de 35 cm

Sorry, sunt alergic la carnea de peste. Poate sotia..
La cate acvarii stau cu anii in stocul magazinelor care cumpara volume mari de marfa, ar trebui sa fie o groaza de acvarii noi cu probleme.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: