| Message |
|
|
|
Plantele vor ajunge la colegul psihoactiv.
|
 |
|
|
|
Cateva fire de Bacopa caroliniana (6-7), Bacopa monnieri (5-6), Staurogyne repens (6-7) si Lindernia rotundifolia variegated (2-3 fire) - au fost crescute fara CO2.
Sunt scoase ieri din acvariu.
Se ridica de la mine, vis-a-vis de Auchan Titan - bd. 1 Decembrie 1918.
|
 |
|
|
Imi place cum arata plantele 
|
 |
|
|
|
Acvariul meu are aceleasi dimensiuni ca al tau... in capac am 2 neoane T8 x 18W (in mijloc) si 2 x24 T5.
Un T5 este montat cu un capat cat mai in stanga, celalalt T5 cat mai in dreapta, in incercarea de a asigura o cat mai buna iluminare si a lateralelor acvariului... nu este ce trebuie si inclin sa cred ca solutia montarii unei lampi 4 x 24 nu va fi de succes... eu ma gandesc la o lampa 3 x 39W (cu cablu independent pentru 1 neon, respectiv un cablu pentru 2 neoane).
Daca vei scoate un tub din cele 4, foarte probabil sa functioneze doar 2 din cele 3 neoane ramase in lampa.
|
 |
|
|
|
Am un acvariu identic (126 l)... capacului i-am adus aceeasi modificare ( 2 T8 x 18W + 2 T5 x 24W), iar ca filtrare folosesc un JBL E901 GL, de care-s multumit.
De ce vrei sa schimbi cele doua filtre externe Eheim cu un JBL?
Legat de piatra de aer, este suficient ca out-ul de la filtru sa fie indreptat spre luciul apei, acesta fiind un pic valurit (eu am scos capacul de la capatul spray bar-ului, am pus in interiorul tevii un cauciuc care s-o optureze partial... astfel am creat un curent de apa ce "agita" un pic suprafata apei)... nu ai nevoie de pompa de aer (implicit piatra de aer).
Initial am avut acelasi sistem JBL Proflora pentru aport de CO2... concluzia mea a fost ca "bomba" de citrice este mult mai eficienta. Dupa o perioada de utilizare a bombei, timp in care a si inundat un pic prin casa, am ales sa cumpar o butelie si-un manometru.
|
 |
|
|
|
Frumos... foarte frumos... imi plac acvariile tale.
|
 |
|
|
@ ocean: la cerere, se poate si una si cealalta
Modificat fertilizarea: la schimbul de apa (cca. 45% din volum) Profito + Easy Carbo, zilele 2 - 6: Vimi all in red + Easy Carbo.
|
 |
|
|
|
Intr-un acvariu de aceeasi capacitate ca al tau, am un Aquaball 130 (de la Eheim), caruia i-am scos un modul. Aquaball 60 ar fi ok pt tine.
Este foarte silentios.
Am mai folosit filtre de la Aquael. Sunt mai ieftine, dar un pic galagioase (le auzi daca le tii in acvariul din dormitor, altfel nu sunt deranjante).
Alte filtre interne nu am folosit.
|
 |
|
|
|
In crestere...
|
 |
|
|
|
Am Marsilea si n-am avut probleme cu ea in zonele intens luminate... ba din contra, in acele zone creste mai repede... posibil, asa cum spune Stefan, problema sa fie cauzata de fertilizare (inclusiv calitatea acestuia), raportata la iluminat.
Am urmatorii parametri ai apei:
Fe = 04 - 06
NO3 = 10 - 15
PO4 = 1.6 - 1.8
KH = 6
GH = 8
Aditia de CO2 (la cca. 100 l apa) = cca. 2 bule / sec - difuzor ceramic.
Ca fertilizare folosesc gama Easy Life.
Iluminare: T5 - 2 X 24 W (Giesemann Aquaflora) + T8 - 2 x 18 W (Osram 865 + 840).
T8: 0.5 ore, T5: 2 ore, T8 + T5: 5 ore, T8: 0.5 ore.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Poate ar mai merge niste lemne.
Gand la gand  . Vreau sa mai pun niste lemne, intinse printre cele existene... deocamdata sunt la inmuiat (toate au fost fierte in aceeasi oala, insa doar o parte am folosit... acum am de asteptat sa creasca moss-ul.
|
 |
|
|
|
Sambata am schimbat decorul (2 foto inainte si 2 dupa).
|
 |
|
|
|
Baieti, asa a fost cum ati presupus... o garnitura cu probleme.
Pe scurt:
- schimbat piesa, totul ok;
- garantia se face doar la Brasov;
- aceasta piesa (ca aproape toate ce compun filtrul) are garantie 3 luni (filtru a fost cumparat in martie 2014);
- sunat la Bv, reprezentantii service JBL mi-au comunicat ca garniturile din interior nu se pot cumpara... producatorul nu comercializeaza aceste piese... cu toate astea, s-au oferit sa ma ajute daca vreuna din garniturile interioare este cu probleme;
- desfacut blocul de conectare si constatat ca una din cele 3 garnituri este cu probleme... mai exact o partea din ea a fost mancatata de bacterii - cea care este pe stut.
Asa arata conexiunea de out desfacuta (si garnitura mancata).
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru detalii.
Materialul filtrant nu va ramane fara circularea apei, intrucat blocul de conectare va fi schimbat azi. Cu cel vechi merg la service.
Punand in balanta pretul de achizitie al unui bloc de conectare vs foarte probabil nerezolvarea problemei pe loc in service (nu mi s-a intamplat vreodata sa se rezolve pe loc o problema a unui produs in garantie), eventualele probleme aparute in acvariu ca urmare a inlocuirii pentru o perioada a filtrului extern cu unul intern, nervii aferenti... am ales sa cumpar o piesa noua si sa incerc sa rezolv cu cea veche in service.
In ceea ce priveste garniturile din interiorul blocului de conectare, nu am gasit pe net ca ar exista ca si consumabile, pentru a le putea schimba, iar fara o piesa de schimb nu am riscat sa desfac suruburile. Le voi desface daca voi considera sa nu duc in service piesa cu probleme (distanta mare fata de locuinta / loc de munca si program "suprapus" cu cel de serviciu).
|
 |
|
|
|
Apa curge si cand filtrul este deconectat de la reteaua electrica si manevrez "robinetul" de out.
Garnituri de schimb am gasit doar pentru partea de jos (nu cred sa mai existe altele)... daca ar fi garnitura cred ar curge prin mai multe zone, nu doar prin zona mobila a out-ului (vizual garniturile arata foarte bine).
Maine voi schimba blocul de conectare... daca totul va fi ok si nu este prea departe locatia unde trebuie sa merg pentru garantia filtrului (cumparat la inceputul acestui an), voi duce piesa cu probleme si copia facturii de achizitie a celei noi (in speranta ca vor intelege ca nu am cum sa duc intregul filtru... asta insemnand reset acvariu).
|
 |
|
|
|
Am constatat ca daca vreau sa reglez debitul de apa din maneta de out, pe langa zona marcata cu rosu in foto, incepe sa curga apa... daca iesirea este fixata la maxim, nu sunt probleme... aveti idee care este cauza?
|
 |
|
|
|
Mie-mi place mai mult cu plante.
|
 |
|
|
Ufff... daca renuntai cand ai ramas fara silicon, mai avansam un loc in clasament  ... glumesc, evident.
Felicitari! Imi place cum ti-a iesit.
Astept cu interes evolutia lui... si cu acelasi interes feedback-ul pentru VIMI.
|
 |
|
|
|
Cumpar Java Moss - 2 poturi.
Astept PM.
|
 |
|
|
|
Ma gandeam ca tranzitia sa o fac cu pomi mai mici... cand o sa am radacinile si-o sa le aranjez in acvariu, imi va fi mai usor sa decid.
|
 |
|
|